Institucionální rozvojový plán TUL 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU za rok 2011 INKLUZE-11: Systém podpory znevýhodněných studentů: Podpora integrace zdravotně handicapovaných.
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Fond rozvoje sdružení CESNET
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Zahraniční studia Petra Nováková
Masarykova univerzita (koordinátor) Univerzita Palackého v Olomouci
Mezinárodní kreditová mobilita Erasmus+
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
SAMMER SCHOOL OF PATTERNING 2017
ZKVALITNĚNÍ SOFTWARE ODBORNÉ UČEBNY KOD 12179
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
Institucionální plán Zařazení projektu: 2 – Diverzifikace a dostupnost Zajištění poradenských služeb a služeb pro podporu rovných příležitostí.
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
IP Alena Kopáčková (DFP)
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Institucionální akreditace
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Elektronický publikační systém
Mgr. Martin Krause, DiS. Mgr. Marie Froňková
FOND MOBILIT TUL 2018 Lucie Koutková.
Při technické univerzitě v Liberci
Institucionální program
Hlavní řešitel: prof. Ing. Jiří Kraft, CSc.
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Příprava double degree programu Business Administration
Transkript prezentace:

Institucionální rozvojový plán TUL 2017 TUL jako významný partner v rámci mezinárodního vzdělávacího prostoru – pokračování a prohloubení stávající spolupráce s kanadskými, příp. americkými partnerskými univerzitami Zpráva o řešení projektu č.12338 Institucionální rozvojový plán TUL 2017 Cíl: Podpora rozvoje vzdělávací činnosti – vnitřní soutěž Odpovědný pracovník: prof. Ing. Jiří Kraft, CSc. Řešitel: Ing. Marcela Válková 1

Cíle projektu Udržení, prohloubení spolupráce a další rozvoj kontaktů a aktivit mezi FS TU v Liberci a kanadskými partnerskými institucemi – Conestoga College, University of Waterloo, příp. americkými univerzitami. Studijní motivační pobyty vybraných studentů FS na partnerských univerzitách (recipročně na TUL). Uskutečnit 1x ročně pracovní cestu člena vedení FS Projekt navazuje na činnosti v rámci projektu TEP v letech 2008- 2012 a následně v rámci IRP 2012, 2013, 2014, 2015 a 2016 Jedná se o pokračující projekt. TUL jako významný partner v rámci mezinárodního vzdělávacího prostoru | leden 2017

Řešení projektu v roce 2017 Realizace 2 pracovních cest členů vedení FS: 1x na partnerskou kanadskou univerzitu (Conestoga, UofW) a 1x na americkou univerzitu (Un. of California). Vypsání výběrového řízení na studijní pobyt studentů FS do Kanady (Conestoga College). Výběr studentů FS na základě stanovených kritérií (prospěch a prokazatelná znalost anglického jazyka) pro studijní pobyt v Kanadě. Souběžně proběhlo výběrové řízení kanadských studentů pro studium na FS kanadským partnerem (Conestoga College). Neúspěšné výběrové řízení na FS, následovalo prodloužení výběrového řízení a výběr nových vhodných kandidátů, odsouhlasení kandidáta. Souběžně oznámení kanadské strany o neúspěšném výběrovém řízení na Conestoga College a zrušení plánované mobility kanadských studentů na FS. Jednání o konkrétních podmínkách pobytu českého studenta v Kanadě – výběr předmětů, přijímací proces (registrace, přijetí, ubytování). Vyplacení stipendia – podpořen 1 student FS na studijní pobyt na Conestoga College, Kanada. Realizace samotného studijního pobytu studenta FS –pobyt studenta v Kanadě toho času probíhá (rozdílné rozložení akademického roku). TUL jako významný partner v rámci mezinárodního vzdělávacího prostoru | leden 2017

Plnění stanovených ukazatelů Ukazatel stanovený → 1x jednosemestrální studijní pobyt studenta FS na partnerské univerzitě v Kanadě, příp. USA → 1x pracovní cesta člena vedení FS na partnerskou univerzitu v Kanadě, příp. USA Naplnění ukazatele → 1x jednosemestrální pobyt studenta FS v Kanadě: Michal Jindra na Conestoga College → 2x pracovní cesta člena vedení FS na partnerskou univerzitu v Kanadě, příp. USA: prof. Ing. Karel Fraňa, Ph.D.- University of California, USA Ing. Marcela Válková (prof. Fraňa) - Conestoga College, University of Waterloo TUL jako významný partner v rámci mezinárodního vzdělávacího prostoru | leden 2017

Finanční plnění Přidělená dotace Stipendia: 60 000,- Kč Cestovní náhrady: 40 000,- Kč Přidělená dotace celkem 100 000, Kč Čerpání dotace Stipendium: Michal Jindra 60 000,- Kč Cestovní náhrady: 39 999,92 Kč Čerpání dotace celkem 99 999,92 Kč TUL jako významný partner v rámci mezinárodního vzdělávacího prostoru | leden 2017

Závěr Výstupy projektu byly splněny dle projektové žádosti Finanční prostředky byly čerpány dle plánu projektu v plné výši Děkuji za pozornost TUL jako významný partner v rámci mezinárodního vzdělávacího prostoru | leden 2017