NIRVANA HUDEBNÍ SKUPINA REFERÁT V RÁMCI HUDEBNÍ VÝCHOVY (NATÁLIE VRKOSLAVOVÁ (9.A)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 (asi 1250 – 24. srpna 1290)  nejvýznamn ě jší p ř edstavitel krumlovské v ě tve č eského šlechtického rodu Vítkovc ů  druhorozený syn Budivoje z Krumlova.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Vypracovala:Nela Kordiaková
Wolfgang Amadeus Mozart
Ž ivot je škola Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.
-historie skupiny -diskografie -fotogalerie
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
2014 / 2015 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka - Rocky Ideologica.
2012 / 2013 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka Ideologica.
CITÁTKY O LÁSCE.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Název školy: Základní škola a mate ř ská škola Doma ž lice, Msgre B. Staška 232, p ř ísp ě vková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_28_Karel.
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
Kalendář Mgr. Lenka Stará. AutorMgr. Lenka Stará Vytvořeno dne Odpilotováno dne Ve třídě1.C Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Malí ř ská esence 20. století Č íslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_18 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
Život Karla IV. Jeho život a kdo to byl Karel se narodil v Praze 14.května roku 1316 Byl to první český král Karel IV byl synem Přemyslovců Elišky a českého.
Druh učebního materiálu
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Výsledky, důsledky, možnosti vývoje
Bůh je moje jistota..
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_16-19
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele,
Název projektu: Moderní škola
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
O JAKÝ ZAJÍMAVOSTECH SE CHCETE DOZVĚDĚT ???
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Monitory Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
STANOVENÍ OSOBNÍCH CÍLŮ A KROKY K JEJICH DOSAŽENÍ
Název vzdělávacího materiálu
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Zlaté pravidlo.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Jan Burian NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Pohádky v nás.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Starověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/07
PRO ZÁJEMCE O FOTOGRAFOVÁNÍ
Konec 19. století ve světové literatuře
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
Klikni myší pro další obrázky... (Tvůj vlastní život to ocení)
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Peníze.
Co je tvoje....
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
ABY NEBYLO POZDĚ.
BROUČCI A POČÍTADLO Pro skřítka Ticháčka.
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Slovní úlohy o společné práci − 3
V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde je.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Co je tvoje....
PERLY MOUDROSTI.
Transkript prezentace:

NIRVANA HUDEBNÍ SKUPINA REFERÁT V RÁMCI HUDEBNÍ VÝCHOVY (NATÁLIE VRKOSLAVOVÁ (9.A)

ZÁKLADNÍ INFORMACE Hl. zp ě vák – Kurt Cobain Hudební ž ánr - Grunge Vznik – 1989 P ů vodní seskupení z Kurta Cobaina, Krista Novoselica a Aarona Burckharda, kterého pozd ě ji vyst ř ídali jako ž to bubeníka kapely Chad Channing, Danny Peters č i Dale Crover V roce 1990 se do kapely dostává snad nejlep š í bubeník Dave Grohl

NIRVANA - FOTO

NEJZNÁM Ě J Š Í ALBA A SKLADBY V č ervnu roku 1989 vychází album nazvané „Bleach“ – („b ě lidlo“) 24. zá ř í 1991 vychází album „Nevermind“ („Na tom nezále ž í“) ji ž v tomto albu lze zaznamenat známky otázek smyslu ž ivota a pomy š lení na sebevra ž du Vy ň atek textu z písn ě „Stay Away“ – „Já nevím pro č, ale byl bych rad ě ji mrtvý, ne ž v pohod ě “

NEJZNÁM Ě J Š Í ALBA A SKLADBY Ř íjen 1991 – po obrovském ohlasu na koncertech album „Nevermind“ získává ocen ě ní tzv. Zlatý Disk Nejznám ě j š í písn ě - Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Rape me Pozd ě ji se alba Nevermind prodalo neuv ěř itelných kus ů - co ž u ž bylo pro Kurta z ř ejm ě neúnosné 4. album se p ů vodn ě m ě lo jmenovat „I hate myself and I want to die“ („Nenávidím se a chci um ř ít“) na pokyn vydavatelství bylo album p ř ejmenováno na „In Utero“ co ž. znamená „V d ě loze“

HLAVNÍ MOTIVY PÍSNÍ Texty polemizující o ž ivot ě a o ž ivotních problémech Depresivní nálady Drogová závislost V ka ž dé písni je vyobrazena č ást Kurtova ž ivota

KURT COBAIN Narozen – 20. února roku 1967 Man ž elka – Courtney Love Dcera – Frances Cobain Postavení v kapele - zp ě vák Úmrtí – v jeho luxusním dom ě poblí ž amerického Seattlu

KURT COBAIN - FOTO

COURTNEY LOVE - FOTO

KURTOVA DCERA FRANCES

KRIST NOVOSELIC Narozen – 16. kv ě tna roku 1965 P ů vod - Chorvatsko Americký muzikant a politik Postavení v kapele - kytarista Úmrtí – stále ž ije

KRIST NOVOSELIC - FOTO

DAVE GROHL Narozen – 14. ledna roku 1969 Americký muzikant Nedokon č il st ř ední š kolu Postavení v kapele - bubeník Úmrtí – stále ž ije

DAVE GROHL - FOTO

Ž IVOT S NOVINÁ Ř I Nirvana v po č átcích vznikla jako nezisková skupina, která hrála pouze pro radost č len ů kapely Po dosa ž ení veliké popularity byli nejen Kurt Cobain ale i jeho man ž elka – té ž hudebnice – pod velikým dohledem noviná řů, pod nátlakem noviná řů byl i zbytek kapely) Nejvíce noviná ř i komplikovali ž ivot Kurta a Courtney o nich ž psali l ž i

Ž IVOT S NOVINÁ Ř I Díky práci noviná řů se konaly nekone č né soudy o pé č i Frances Cobain (dcera Kurta a Courtney) Tyto soudy stály v ě t š inu vyd ě laných pen ě z z alba „Nevermind“ které pat ř í mezi jedno z nejúsp ěš n ě j š ích a nejprodávan ě j š ích alb B ř ezen 1994 – Kv ů li nátlaku noviná řů se Kurt Cobain ji ž po n ě kolikáté pokusil o sebevra ž du, stejn ě jako p ř i p ř edchozích pokusech ho zachránila jeho man ž elka. tém ěř na poslední chvíli

SMRT HLAVNÍHO ZP Ě VÁKA (8:40) – den kdy bylo nalezeno t ě lo mrtvého Kurta Cobaina Noviny za č aly plnit titulky „Who killed Kurt Cobain?“ („Kdo zabil Kurta Cobaina?“) Fanou š ci se bou ř ili my š lence, ž e se Kurt zabil sám – jeliko ž byl na vrcholu kariéry, byl ž enatý a m ě l malou dceru, zdálo se jim to jako nesmysl První obvin ě nou z vra ž dy byla op ě t jeho man ž elka – Courtney Love

SMRT HLAVNÍHO ZP Ě VÁKA Fanou š ci se rozd ě lili na dva tábory – ti, kte ř í tvrdili, ž e se Kurt zabil sám a ti, kte ř í tvrdili, ž e ho zabila Courtney Do dnes je kolem smrti Kurta Cobaina mnoho otázek, na které nikdo neumí odpov ě d ě t V dopise, který byl s jeho t ě lem nalezen stálo: „Nap ř íklad p ř ed vstupem na scénu, kdy ž sv ě tla zhasnou a dav za č ne fanaticky je č et, nep ů sobí to na m ě, jako to p ů sobilo na Freddieho Mercuryho, který to z ř ejm ě miloval, opájel se láskou a obdivem davu, co ž je n ě co, co hluboce obdivuji a co mu závidím. Skute č ností je, ž e u ž dál nem ůž u podvád ě t kohokoli z vás…“ z č eho ž plyne, ž e si svou slávu neu ž íval, ale naopak ho svazovala

D Ě KUJU ZA POZORNOST Zdroje: