Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400
Moderní studijní obory SPŠ
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Přírodovědecká fakulta UJEP
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
Střední odborná škola průmyslová
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
střední odborná škola služeb
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: Mail:
Gymnázium Uničov Scholaris 2011.
Gymnázium, České Budějovice, Česká 64
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Masarykovo Gymnázium Vsetín
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Plzeňská Kladno. Stručná historie škola zahájila svoji činnost 1. září 1984 s názvem Sportovní škola po listopadu 1989 se škola začala transformovat.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Den otevřených dveří PřF MU
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK UPROSTŘED MĚSTA od 10 hodin Pernštýnské náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice pořádá VELETRH VĚDY Univerzita Pardubice Brána.
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Možnosti seberealizace v odborných soutěžích Patrik Čermák.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Gymnázium Boskovice, příspěvková organizace Palackého náměstí 222/1, Boskovice tel.: tel., fax, záznamník: ředitelka: 516.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Prezentace den otevřených dveří 2016 prezentace den otevřených dveří 2016
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
Prezentace den otevřených dveří 2015 prezentace den otevřených dveří 2015
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Rozvoj výuky cizích jazyků
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Setkání kariérových poradců Louny –
Přírodovědecká fakulta UJEP
Statutární město Ostrava
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Při technické univerzitě v Liberci
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Chomutov –
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
prezentace den otevřených dveří 2019
Transkript prezentace:

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 www.mikulasske.cz

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Škola s bohatou historií 1906 – 1941: II. česká (československá) státní reálka v Plzni, Mikulášské náměstí 23, Masarykovo nám. (1918 až 1940) 1941 – 1945: Realgymnasium in Pilsen, Nikolausplatz – Reálné gymnasium v Plzni, Mikulášské náměstí 1945 – 1949: Státní reálné gymnasium v Plzni, Mikulášské náměstí 1949 – 1953: Gymnasium v Plzni, náměstí Odborářů 1953 – 1961: 1. jedenáctiletá střední škola (od 27.4.1956 J. Fučíka), Plzeň, nám.Odborářů 1961 – 1969: Střední všeobecně vzdělávací škola J. Fučíka, Plzeň, nám. Odborářů 1969 – 1990: Gymnázium J. Fučíka, Plzeň, nám. Odborářů 1990 – 2017: Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Významné osobnosti Během bohaté historie školy na ní působila řada vynikajících profesorů a profesorek. Josef Skupa Vojtěch Ježek Theodor Farský Absolvovalo ji mnoho osobností, které vynikly v oblasti vědy, techniky, medicíny, kultury a v dalších oblastech . Bohumil „Bimba“ Konečný - kreslíř a ilustrátor Jiří Trnka – malíř, grafik a ilustrátor Miroslav Horníček - herec, režisér, dramatik, prozaik a výtvarník

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Významné osobnosti Emil Pázral – vědecký pracovník v oboru energetiky Josef Průša – emeritní rektor Západočeské univerzity v Plzni Jiří Ruml - novinář Jarmila Strejčková-Nygrýnová – atletika – skok daleký Tomáš Šmíd – tenista Miloslav Bělohlávek – archivář města Plzně Michal Kubal – redaktor v České televizi, moderuje zpravodajský pořad Události

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Významné osobnosti – rodinná tradice Petr Zimmermann – první hejtman Plzeňského kraje studuje syn Jan Zimmermann Miroslav Lávička – děkan FAV ZČU Plzeň studuje syn Tomáš Lávička a řada dalších

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Zaměření školy Po celou dobu existence školy se dbá na pěstování technických a přírodovědných předmětů s kvalitním jazykovým vybavením a společenským přehledem. Aktuální zaměření tříd Osmileté studium – všeobecné zaměření Šestileté studium – matematika a přírodní vědy Čtyřleté studium - matematika a přírodní vědy - všeobecné zaměření V rámci každého zaměření je vnitřní profilace studenta zajištěna výběrem obtížnosti výuky matematiky a volbou volitelných předmětů.

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Rozvoj individuálních schopností Jazykové schopnosti – výměnné pobyty s partnerskými školami Stipendia na půlroční stáže – SRN, Francie, … Poznávací exkurze v zahraničí - Účast v jazykových soutěžích v oblastních i národních kolech

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Rozvoj individuálních schopností Přírodovědný a technický rozvoj spolupracujeme se ZČU v Plzni a MFF UK Praha Individuální péče o nadané studenty – fyzikální kroužek, odborné kempy, odborné přednášky, kroužek robotiky. - Účast v předmětových soutěžích v oblastních i národních kolech

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Rozvoj individuálních schopností Obdivuhodný talent Martin Hora Medailista ve středoevropské i celosvětové matematické olympiádě laureát ceny Česká hlavička v kategorii Ingenium

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Rozvoj individuálních schopností Péče o pohybovou a tělesnou zdatnost Centrum sportu při ŠSK Vodácký kroužek Řada sportovně turistických exkurzí Účast ve sportovních soutěžích na krajské i národní úrovni Žáci se podílejí a společenském i kulturním životě - organizace výstav - exkurze do parlamentu ČR - exkurze do Evropského parlamentu Ve škole funguje Studentský parlament

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Rozvoj individuálních schopností Excelence středních škol – hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích Projekt vyhlašuje MŠMT Rok Umístění v rámci Plzeňského kraje Umístění v rámci České republiky 2011 1. 5.-6. 2012 3. 2013 2014 2015 2. 22. 2016 6.

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Projekty, modernizace budovy školy Modernizace výuky, rozšiřování učebních kapacit Specializované učebny jazyků a matematiky s ICT technikou Půdní vestavba – 7 nových moderních odborných učeben Rekonstrukce učebny a laboratoře fyziky, vybavení novými pomůckami Účast ve sportovních soutěžích na krajské i národní úrovni Multimediální učebna s 32 počítačovými pracovišti Vybavení všech kmenových učeben novými tabulemi s interaktivními projektory Příprava modernizace laboratoře biologie a chemie Probíhající výměna oken

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Projekty, modernizace budovy školy Modernizace výuky, rozšiřování učebních kapacit

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Projekty, modernizace budovy školy Modernizace výuky, rozšiřování učebních kapacit

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Projekty, modernizace budovy školy Modernizace výuky, rozšiřování učebních kapacit Internetovská podpora výuky i domácí přípravy – LMS Moodle Elektronické výukové materiály – pro školní hodiny i domácí přípravu Výuky za podpory ICT Užití interaktivity ve výuce Fyzikální měření za pomoci systému Vernier

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Profil absolventa Absolvent Je připraven ke studiu na vysoké škole; Má solidní jazykovou přípravu ve dvou jazycích; Má profilovou přípravu v matematice; Je dobře připraven v přírodovědných předmětech; Používá informační technologie; Je tolerantní k jiným lidem a kulturám;

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Uplatnění absolventů Západočeská univerzita v Plzni - všechny fakulty s převahou FAV, FST, FEL Karlova univerzita Praha Vysoká škola ekonomická Praha České vysoké učení technické Praha Vysoká škola chemicko – technologická Praha Lékařské fakulty …

Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 Radost ze studia Děkuji za pozornost