ZPĚVNÍKY PRO ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Už ti to řekli? Have you been told already?. Kdo ti to řekl? Who told you?
Advertisements

Slyšel mě někdo že bych něco řekl? did anyone hear me say anything?
Jméno a příjmení: Jesse Arthur McCartney Narozen : 9. duben 1987 v New York City Věk: 21 let Sourozenci: bratr Timmy (1996), sestra Lea (1991) Povolání:
Translation Translate the following sentences from English into Czech. Vzor: I don’t like the translation of this book. Who translated it? Nelíbí se mi.
Slovesa v minulém čase 7. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_Aj.9.ročník.08_first_conditional Název: First conditional Vzdělávací.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Bc. Lucie Ševčíková Datum: VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_22 Téma: vedlejší věty.
Zdeňka Kučerová, Online marketing manager, REAL-CITY Principy vyhledávání nemovitostí.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
Anglický slovosled v oznamovací větě CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_3209_AJ6 ©Dagmar Markova,2012 Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec.
Svržení atomových bomb na japonská města v srpnu 1945 Druhá světová válka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Future tense Budoucí čas vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní větné členy Název sady: Český jazyk 6. ročník.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Telephoning and Texting
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Analysing a writing task
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_18
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_15_HV_Písnička Mravenci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_07_BÁSNIČKY Mgr. Libuše Stonawská
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Zájmena Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Anglický jazyk The Passive 2. Mgr. Helena Slaninová
VY_52_INOVACE_25_01_soustava kožní - hygiena
DUM II. / 6. lidské tělo Bc. Zdeněk Klíma.
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Městec Králové
Makro v Excelu.
ZPŮSOBOVÁ SLOVESA I. (Modal verbs I.)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
VY_32_INOVACE_
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
VY_32_INOVACE_Spo_III 11 Text: U6B Kids
DUM II. / 13. smysly Bc. Zdeněk Klíma.
David a Goliáš Lidi na lidi jsou jako saně, člověk na člověka jako kat
VY_32_INOVACE_Sei_III_13 Question tags
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
AUTOR: Mgr. Blanka Goňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_05_05_Christmas
Messages Překlad čj/ aj.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Přesnost a chyby měření
Muset v angličtině Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Šimon Daníček. Dostupné z Metodického portálu ISSN
V Nahraďte tento nápis vlastním textem. Vyberte písmeno a vložte vlastní text. Pro každý snímek použijte jeden znak.
V Nahraďte tento nápis vlastním textem. Vyberte písmeno a vložte vlastní text. Pro každý snímek použijte jeden znak.
M Nahraďte tento nápis vlastním textem. Vyberte písmeno a vložte vlastní text. Pro každý snímek použijte jeden znak.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
VY_32_INOVACE_17_AJI_MĚSÍCE V ROCE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_ Český jazyk
Narozeniny VY_32_INOVACE_2B_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PRO TY, CO SE RÁDI BOJÍ.
ZVUKY A TÓNY.
PÍSEŇ O JEDNOM STAROBYLÉM MOSTU
MUZIKANTI.
Transkript prezentace:

ZPĚVNÍKY PRO 6. - 9. ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “ ZVUK NAHRÁVKY DOPROVODU SPUSTÍTE KLEPNUTÍM NA IKONKU REPRODUKTORU.

Jestliže jsou někde v notovém zápisu slova textu dělena v rozporu se správným pravopisným rozdělováním slov na konci řádku, je to vždy provedeno záměrně ve prospěch zpěvu. U písniček, jejichž text ( nebo třeba i notový zápis ) je rozložen na dva a více snímků, musíte v režimu „ Prezentace “ na ikonku reproduktoru kliknout ihned po jejím objevení, aby bylo zajištěno včasné automatické obracení stránek. NEJLÉPE BUDE VYJÍT Z PŘEDCHOZÍHO SNÍMKU

Notový zápis písně ( 1. část ) s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory.

PROČ BYCHOM SE NETĚŠILI C dur od c1 - 8 taktů 2/4 Proč bychom se netěšili, proč bychom se netěšili, když nám Pán Bůh zdraví dá, zdraví dá, když nám Pán Bůh zdraví dá, zdraví dá. Kdo z nás ví, zda pouť budoucí, kdo z nás ví, zda pouť budoucí, vesele tak uhlídá, uhlídá, vesele tak uhlídá, uhlídá. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem.

Notový zápis písně ( 1. sloka ) s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory.

SKOČ TAM, NATRHEJ Es dur od g1 - 4 takty 4/4 /: Skoč tam, natrhej za den pytel celý, skoč tam, natrhej za den celý žok. :/   Ref. /: Ó Johny, bavlny žok celý, ó Johny, za den natrhej. :/ /: Já a kamarád za den pytel celý, já a kamarád za den načešem. :/ Ref. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem.

1. list notového zápisu písně ( celá píseň je rozepsána na třech listech ) s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory. V režimu „ Prezentace “ musíte na ikonku reproduktoru kliknout ihned po jejím objevení, aby bylo zajištěno včasné automatické obracení stránek.

2. list notového zápisu písně

3. list notového zápisu písně

DO CHATTANOOGA CHOO CHOO VLAK DO CHATTANOOGA CHOO CHOO G dur od h - 4 takty 4/4 Pardon me boy, is that the Chattanooga Choo Choo, track twenty nine? Boy, you can give me a shine. I can afford to board a Chattanooga Choo Choo, I´ve got my fare and just a trifle to spere.   You leave the Pennsylvania station bout a quarter to four. Read a magazine and then you´r in Baltimore. Dinner in the diner nothing could be finer, than to have your ham´n´eggs in Carolina. When you hear the whistel blowin´ eight to the bar, then you know that Tennessee is not very far. Showell all the coal in, gotta keep it rollin´. Woo, woo, Chattanooga there you are. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem. V režimu „ Prezentace “ musíte na ikonku reproduktoru kliknout ihned po jejím objevení, aby bylo zajištěno včasné automatické obracení stránek.

There´s gonna be a certain party at the station. Satin and lace, I used to call funny face. She´s gonna cry until I tell her that I´ll never roam, so Chattanooga Choo Choo won´t you choo choo me home.

Notový zápis písně s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory.

DAVID A GOLIÁŠ A dur od a - 4 takty 4/4 Lidi na lidi jsou jako saně, člověk na člověka jako kat. Podívejte se na ně, musíte naříkat. Obr do pidimužíka mydlí, domnívaje se že vyhraje. Klidně seďme na židli, čtěme Bibli, tam to všechno je: Samuelova kniha nám povídá, jak na Žida přišla veliká bída, jak ti bídní Filištíni válku vést nebyli líní, až potkali Davida. David šel do války volky nevolky, z velké dálky nesl bratrům homolky. V pochodu se cvičil v hodu, dal si pro strýčka Příhodu tři šutry do tobolky. Hej, hej, kam se valej, vždyť jsou malej! Takhle Goliáš ho provokuje, David slušně salutuje. Když mu ale obr plivnul do očí, David se otočí, prakem zatočí. Když začínáš, no tak tu máš, byl jsi velkej, já měl kuráž. A jakej byl Goliáš. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem.

konec prezentace ZPĚVNÍKY PRO 6. - 9. ROČNÍK