Základní informace o programu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Advertisements

OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Komplexní systém hodnocení
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Komplexní systém hodnocení
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Náměty pro činnost Národního fóra
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Technické přípravné jednání ŘKV
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Regionální politika a regionální rozvoj
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Univerzitní město Olomouc
Příprava programového období 2014–2020
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Základní informace o programu PS ESPON 2020

Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko a Island Řídící orgán – lucemburské Ministerstvo udržitelného rozvoje a infrastruktury Rozpočet – 45 mil. Eur (z toho 2,9 mil. Eur – Priorita 2 – TA)

Zaměření a cíle programu Prioritní osa 1 Územně analytické podklady, přenos, pozorování, nástroje a informovanost Specifický cíl 1 Průběžná produkce evropských územně analytických podkladů Specifický cíl 2 Lepší přenos znalostí a využití analytické podpory uživatelů Specifický cíl 3 Kvalitnější pozorování území a nástroje pro územní analýzu Oblast podpory 4 Širší informovanost a využívání územně analytických podkladů

Zaměření a cíle programu SC1 - Výzkumná činnost v oblasti územního a regionální rozvoje bude vybráno cca 22 projektů (2015 – 7 projektů, 2016 – 7 projektů); tematické zaměření vybírají členské a partnerské státy zastoupené v monitorovacím výboru (aktuální politické otázky a problematiky EU); projekt zpracovává mezinárodní tým – výstupy projektů musí pokrýt celé území programu; SC2 - Cílené analýzy a tzv. zprávy rychlé reakce na potřeby získat srovnatelná data o území pro politiky na všech politických úrovních, tj. např. srovnatelné územní analýzy pro programy a strategie obcí a krajů i územní plány všech stupňů (25 cílených analýz, 45 zpráv); 2 kola výběru projektu – 1. kolo - výzva k vyjádření zájmu, tj. vytvoření výzkumného zadání projektu – průběžné zasílání návrhů, které budou hodnoceny dle předem nastavených kritérií schválených monitorovacím výborem 2x ročně; 2. kolo - výběrové řízení na zpracovatele – Evropské sdružení pro územní spolupráci vyhlašuje veřejné zakázky na služby; Široké tematické zaměření SC1 a SC2 : demografie, ekonomický potenciál, životní prostředí, energie, doprava, chudoba, města, venkov, trendy atd.

Zaměření a cíle programu SC3 – pravidelné sledování a zlepšování nástrojů pro územní analýzy a mapy, vývoj nových analytických nástrojů – výběrová řízení na vědecké nástroje typu Data navigátor, ESPON Hyperatlas, Online Map Finder, Databáze ESPON (http://www.espon.eu/main/Menu_ToolsandMaps/); SC4 – Šíření povědomí o programu – výběrová řízení na zpracovatele projektů v oblasti komunikace, zapojení médií, public relations apod.

Zaměření a cíle programu Vhodní žadatelé: veřejné, veřejnoprávní i soukromé instituce Jediným příjemcem celé prioritní osy 1 je Evropské sdružení pro územní spolupráci; na úrovni jednoho příjemce zůstává kontrola prvního stupně, tj. netýká se subjektů vzešlých z výběrových řízení Evropské sdružení pro územní spolupráci vyhlašuje veřejné zakázky na služby podle lucemburského práva => žadatelé soutěží o zakázky ve výběrových řízeních na zpracovatele; měkké projekty, neinvestičního charakteru 100% finančních prostředků na projekt systém zpětného proplácení výdajů

Výstupy programu Publikace Přehledy projektů Syntetické zprávy Territorial Observations Atlasy apod. Vědecké nástroje Data Navigator ESPON Hyperatlas Online Map Finder Databáze ESPON Publikace i vědecké nástroje - bezplatně a veřejně přístupné na www.espon.eu

Kontaktní místo Síť kontaktních míst podporuje program prováděním konkrétních podpůrných úkolů a přispívá k řádné implementaci programu; přispívá ke zlepšení nadnárodní citlivosti a povědomí tvůrců politiky a praktiků; kontaktním místem pro ČR byl stanoven Ústav územního rozvoje v Brně;

Kontakt Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ústav územního rozvoje (Národní koordinátor) (Národní kontaktní místo) Mgr. Milada Hroňková Ing. arch. Lubor Fridrich Odbor evropské územní spolupráce Na Příkopě 3-5 Jakubské nám. 3 110 15 Praha 1 658 34 Brno Tel.: +420 234 154 010 Tel.: +420 542 423 121 E-mail: hromil@mmr.cz E-mail: fridrich@uur.cz www.strukturalni-fondy.cz www.espon.eu 9