Mezinárodní kreditová mobilita Erasmus+

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS MUNDUS & TEMPUS INFODAY / Brno / Eurocentrum.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Mezinárodní organizace
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Systém podpůrných služeb Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC UK kontaktní osoby na příslušných fakultách studijní oddělení příslušných fakult.
Tempus v kontextu českých vysokých škol Prabir Ganguly Národní agentura Socrates.
Najdi na slepé mapě Asie státy podle zadání
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ PODPŮRNÝCH SLUŽEB PRO STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC RUK Univerzita Karlova.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Vnější vztahy EU RNDr. Oldřich Hájek. Vnější vztahy Co jsou vnější vztahy? Evropská unie je jedním z klíčových hráčů na světové scéně jak v ekonomickém,
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Občané ČR žijící v zahraničí – ochrana důchodových práv JUDr. Gabriela Pikorová, vedoucí oddělení koordinace sociálního zabezpečení, MPSV.
(a srovnání s předchozími lety). Nové příchody do PřS a PoS v období leden – prosinec 2015: Srovnání se stejným obdobím roku 2014: +343 (ve stejném.
Individuální projekt OP VVV
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Erasmus+ kreditové mobility mimo EU Mgr. Zuzana Zmeškalová Bc
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Krajský úřad Karlovarského kraje
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Zahraniční studia Petra Nováková
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Pracovní stáže
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Mezinárodní kreditová mobilita Erasmus+ Mobilita mezi programovými a partnerskými zeměmi Výzva 2018

PROGRAM ERASMUS+

Mezinárodní kreditová mobilita (ICM) = mobility mezi programovými a partnerskými zeměmi Erasmus+

Prioritní regiony ICM

Z Mezinárodní kreditové mobility jsou vyřazeny: Region 5 Region 12 Region 14: Švýcarsko a Faerské ostrovy jiný zdroj financování (Heading 1 rozpočtu EU): POUZE praktické stáže vyjíždějících studentů v oblasti digitálních dovedností

Studium pouze na národně uznané univerzitě/”Higher Education Institution”

Přijímající organizace: podnik, organizace působící na trhu práce, neakademická organizace

Kombinace Staff Teaching a Training: min. 4h výuky/týden Jako u STA, nejméně 8 hodin/týden

Projekty ICM Univerzity Karlovy 2015 - 2. kolo Fakulty: FF, PřF, 1.LF, FSV Země: Albánie, Bosna a Hercegovina, Kosovo, Srbsko, Izrael Celkový rozpočet UK: 167 699,00 EUR Přibližný počet mobilit: 50 2016 Fakulty: FF, FSV, FTVS, HTF, LF HK, PřF Země: Albánie, Kosovo, Ukrajina, Izrael, Egypt, Maroko, Rusko, Uzbekistán Celkový rozpočet UK: 520 855,62 EUR Přibližný počet mobilit: 131 2017 Fakulty: FF, FSV, PřF, MFF Země: Albánie, Arménie, Bosna a Hercegovina, Izrael, Kosovo, Moldavsko, Srbsko, Ukrajina Celkový rozpočet UK: 284 988,00 EUR Přibližný počet mobilit: 112

Zájem fakult UK ve Výzvě ICM 2018

FAKULTA UK

Byl podobný projekt mobilit předložen v jedné z předchozích výzev Mezinárodní kreditové mobility?

Předchozí spolupráce

Proběhla o zamýšleném projektu mobilit komunikace s kolegy na partnerské instituci?

Partnerská země

Rozpočet ČR ve Výzvě ICM 2017 (ve Výzvě 2018 bude podobný)

Geografické cíle EU pro ICM (do roku 2020) S rozvojovými zeměmi Asie a Latinské Ameriky: 25 % finančních prostředků by mělo být využito k organizování mobility s nejméně rozvinutými zeměmi v daném regionu: V Asii: Afghánistán, Bangladéš, Kambodža, Laos, Nepál, Bhútán a Myanmar/Barma V Latinské Americe: Bolívie, Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua a Paraguay ne víc než 30 % rozpočtu, který je určený pro Asii, by mělo být použito na mobilitu s Čínou a Indií; a ne více než 35 % rozpočtu, který je určený pro Latinskou Ameriku, by mělo být použito na mobilitu s Brazílií a Mexikem.

Průměrný počet ČR mobilit do USA a Kanady, 2017 Příklad: Praha-Chicago, USA (7303 km) Národní rozpočet celkem 151 597 EUR Vyjíždějící student na 4 měsíce: 2600+820+350 = 3770 EUR Celkem by vyšlo na 40 mobilit Přijíždějící student na 4 měsíce: 3200+820+350 = 4370 EUR Celkem by vyšlo na 34 mobilit Vyjíždějící zaměstnanec na 12 dní aktivity + 2 dny cesty: 2240+820+350 = 3410 EUR Celkem by vyšlo na 44 mobilit Přijíždějící zaměstnanec na 12 dní aktivity + 2 dny cesty: 1960+820+350 = 3130 EUR Celkem by vyšlo na 48 mobilit

Rozepište počty a délky plánovaných mobilit ve všech mobilitních tocích. TEXT=TABULKA

SI fakulty či její dané součásti SI UK je pouze poměrně obecná Důraz na specifika spolupráce s danou zemí/regionem Mělo by se jednat o projekty mobilit, které by nebylo možné realizovat bez grantu EU S ohledem na výši celkového rozpočtu ČR pro zemi/region žádejte o přiměřený počet a délky mobilit POZOR na vyloučené mobilitní toky pro danou zemi/region Kapacita zastupitelských úřadů, někde větší počty nelze zprocesovat Všichni přijíždějící studenti by měli žádat o dlouhodobé vízum (min. pobyt 90 dní) – prakticky je třeba jejich mobility začít vyřizovat cca 4 měsíce dopředu Minimální počty mobilit do atraktivních/vyspělých zemí – vytvoření rámce pro mobilitní toky, kterého bude možno využít při financování mobilit z jiných zdrojů

Pečlivě zodpovězte všechny otázky Specificky popište veřejná výběrová kritéria a výběrové řízení u studentů i zaměstnanců, případně vysvětlete jakým jiným způsobem byli účastnící (před)vybráni Popis konkrétních postupů při výběru účastníků i další praktické záležitosti spojené s realizací mobilit (včetně vzájemného uznávání výsledků studia) by měly vycházet z předchozí domluvy s fakutními koordinátory Hodnotitelé si všímají toho, nakolik je popis realizace kvalitní a konkrétní Nekvalitní, obecný či vágní plán se projeví především při samotné realizaci