Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ 13. 12. 2017 Vždy ve Vašem zájmu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Advertisements

Pojistný program pro členy Federace vozmistrů
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Pojištění firemní flotily
Pojištění odpovědnosti za škody Pojištění majetku Pojištění osob
SEMINÁŘ POJIŠTĚNÍ a LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PRAHA,
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
POJIŠTĚNÍ V DOPRAVĚ VÝZNAM POJIŠTĚNÍ.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část III.
Underwriting Úpis rizika:
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Druhy a možnosti pojištění 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Aktivita č.2: Podnikání a právo Prezentace.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Pojištění vozových parků
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
13. července 2013VY_32_INOVACE_100304_Pojistovnictvi_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Likvidace PU majetku občanů. 2 pojistná událost nahodilá událost, která na stala v době pojištění a v místě uvedeném v pojistné smlouvě (neplatí.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
VY_62_INOVACE_1_2_07 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Zajištění rizik.
Pojišťovnictví Charakteristika.
Generali pojišťovna Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Pojištění v ZOB. Cíl vytváří rezervní fondy pro úhradu vzniklých škod způsobených nahodilými událostmi nebo živelnými pohromami. chrání pojištěného před.
Hodnotová nabídka Hypotéky České pojišťovny Proč hypotéka s ČP?
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Právní aspekty podnikání pojišťoven
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
Zajistné smlouvy Smluvní ujednání zajistné smlouvy Cover note (schedule)
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Právní aspekty podnikání pojišťoven.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
Pojištění odpovědnosti 2015 Ing. Olga Hebká Pojištění občanské odpovědnosti 2.Pojištění odpovědnosti zaměstnance.
Připravil: „Balíček“ pojištění kochleárního implantátu Připravil: Ing. Lucie Kobrová Obrázek možno vyměnit za tematický! Smazat a vložit jiný.
Havarijní pojištění motorových vozidel Doplňková pojištění, kritéria pro výběr pojišťovny a vývoj trhu s havarijním pojištěním.
Spolupráce Kooperativy s Unií fyzioterapeutů ČR ZVÝHODNĚNÉ POJISTNÉ PRODUKTY PRO ČLENY UNIFY ČR vč. novinek dle OZ.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
1 Naše Odpovědnost pojištění odpovědnosti občanů a zaměstnanců 1.14 Masarykovo náměstí 1458, Pardubice.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění a kritéria pro výběr pojišťovny Jan Svoboda, Radka Čermáková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO58 Název.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění Autoři: Milan Vodstrčil, Jana Zahornacká,
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO59 Název.
Pojištění odpovědnosti za škodu v občanském životě.
FPguide - Pojištění katalog pojistných produktů ECONOMIA a.s. Dobrovského Praha
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Komerční pojišťovna.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
SMLUVNÍ LÉKAŘ S platností od
Modelace úvěru BD Vánek
Benefity.
Transkript prezentace:

Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ 13. 12. 2017 Vždy ve Vašem zájmu.

Obsah semináře P ř e s t á v k a RPS č. 7720613510 - Pojištění majetku a odpovědnosti BD/SVJ změny k 1. 1. 2018 Diskuse a konzultace k tématům RPS P ř e s t á v k a Práce s aktualizovanou přihláškou Rekapitulace „projektu pojištění SČMBD“ Diskuse a konzultace k tématům pojištění

RPS č. 7720613510 pojištění majetku a odpovědnosti za Újmu Úprava Dodatkem č.2 k 1. 1. 2018 Příprava aktualizace RPS: Podněty zapojených BD/SVJ Analýza konkurenčních podmínek Složitá vyjednávání s pojistitelem Aktualizace Přihlášky…..kontinuita platných podmínek

RPS č. 7720613510 Živelní pojištění Výhody pojištění v projektu SČMBD Přihláška a systém přihlášek ALL RISKS krytí Výpočtová hodnota majetku – eliminace podpojištění Integrální franšíza 1 000 Kč / Spoluúčast 0 Kč s možností asistenční služby Textace a ujednání RPS (Např. plnění v nových cenách…apod.) Úpravy k 1. 1. 2018 Základní limity ostatního majetku ZDARMA Automatické navýšení limitů již platných přihlášek Pojištění škod na potrubích a rozvodech

RPS č. 7720613510 ODCIZENÍ A VANDALISMUS Výhody pojištění v projektu SČMBD Pojištění na „první riziko“ (limit plnění) Rozsah pojištění na všechny předměty pojištění družstevníků a vlastníků vč. věcí kočárkárnách a hasící techniky (prostá krádež) Vandalismus – definice a princip hlášení pojistných událostí Úpravy k 1. 1. 2018 Základní limity ostatního majetku ZDARMA Automatické navýšení limitů již platných přihlášek

RPS č. 7720613510 pojištění odpovědnosti za Újmu Výhody pojištění v projektu SČMBD Základní limit plnění 10 000 000 Kč s možností čerpání dvojnásobku za pojistný rok Integrální franšíza 1 000 Kč Připojištění automaticky v základním limitu (regresy zdravotních pojišťoven v případě pracovního úrazu zaměstnanců….3 000 000 Kč, čisté finanční škody….1 000 000 Kč, profesní odpovědnost…2 000 000 Kč) „Majetková odpovědnost“ orgánů BD….200 000 Kč Křížová odpovědnost Úpravy k 1. 1. 2018 Navýšení limitu plnění pro odpovědnost orgánů SVJ na….10 000 000 Kč, ZDARMA Pojištění základního limitu plnění pro odpovědnost orgánů BD….1 000 000 Kč, ZDARMA Pojištění základního limitu odpovědnosti za věci převzaté a užívané….500 000 Kč, ZDARMA

RPS č. 7720613510 Ostatní pojištění Výhody pojištění v projektu SČMBD Pojištění poškození, zničení či znečištění fasád Pojištění skel Pojištění nepřímého úderu blesku Pojištění strojů a elektroniky na „první riziko“ Pojištění úniku vody (vodné, stočné) Pojištění náhradního ubytování Úpravy k 1. 1. 2018 Základní limity plnění ZDARMA Pojištění desinsekčních a desinfekčních nákladů Pojištění kybernetického nebezpečí

RPS Č. 7720613510 SMLUVNÍ UJEDNÁNÍ A OSTATNÍ ZVÝHODNĚNÍ Výhody pojištění v projektu SČMBD Informovanost a pomoc oddělení pojištění SČMBD a RENOMIA Nadstandardní smluvní ujednání Pojištění ušlého nájmu Pojištění atmosférických srážek (zatečení) Pojištění demolice a odvozu sutin Generální souhlas s vinkulacemi a definovaný pojistný zájem Zjednodušená likvidace pojistných událostí Synergie většího celku Množstevní slevy, slevy za propojištěnost a bonifikace …..mnoho dalších

DOTAZY A PŘESTÁVKA!

Práce s přihláškou Aktualizovaná přihláška platná od 1. 1. 2018 Časté chyby při vyplňování Nepojištěný majetek Nadbytečně definovaná místa pojištění Nadbytečně přesná definice předmětů pojštění Přihláška- (A) Elektronická 2018 Morava.xlsm

Ostatní pojištění prostřednictvím sČMBD Škody způsobené provozem domácnosti uživatelů bytových jednotek Pojištění statutárních orgánů BD Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli Pojištění vozidel služebních i soukromých vozidel (Program „Výhoda“)

PŘEJEME RADOSTNÉ VÁNOCE DĚKUJEME ZA POZORNOST A PŘEJEME RADOSTNÉ VÁNOCE