Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Název: VY_62_INOVACE_1902_POJIŠTĚNÍ M. Téma: Pojem F. G._ POJIŠTĚNÍ MAJETKU Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Anotace Prezentace je určena pro žáky 6. – 9. ročníku., vzdělávací oblast finanční gramotnost, tematický okruh Pojištění majetku. Cílem prezentace je, seznámit žáky co nám pojištění může vše zabezpečit a proč by měli nad pojištěním přemýšlet.

3 Pojištění majetku Mezi obvyklá pojištění patří: pojištění domácnosti – hradí škody na věcech, které jsou součástí budovy, jako je nábytek, elektronika, cennosti, nemovitosti – hradí případné škody na samotné nemovitosti, jako je byt, dům, chalupa, garáž, nikoli však škody na věcech, které jsou do budovy vneseny – např. nábytek.

4 Pojištění majetku Základní varianty tohoto pojištění obvykle kryjí rizika škod, které jsou způsobeny požárem, zatékající vodou, úderem blesku, krádeží vloupáním a vichřicí. V případě škody je výše vyplaceného pojistné plnění odvozena od hodnoty pojištěného majetku.

5 Pojištění majetku Pojištění odpovědnosti
Pojišťují se možné škody, které způsobí svým jednáním sám pojištěný někomu jinému (třetí osoba), např. na majetku nebo zdraví. V praxi se můžeme setkat s pojištěním za škody z běžného občanského života (např. škody vzniklé při sportu). Pojištěním odpovědnosti za škody způsobené výkonem povolání (týká se škod, které neúmyslně způsobí zaměstnanec svému zaměstnavateli).

6 Pojištění majetku Příklad: Budete‑li pozváni k přátelům, může se stát, že se vám podaří rozbít starožitný křišťálový lustr po babičce. Z vašich přátel se rázem stanou poškození, kteří po vás budou vymáhat nemalý obnos za zničenou historickou památku – pokud nebudete pojištěni.

7 Citace: STRECKOVÁ, Yvonne – MALÝ, Ivan a kol
Citace: STRECKOVÁ, Yvonne – MALÝ, Ivan a kol. Veřejná ekonomie pro školu i praxi. Praha : Computer Press, ISBN Petr Klínský, Danuše Chromá, Svatava Tesařová, Michal Janák – Finanční gramotnost obsah a příklady z praxe škol. Praha: Národní ústav odborného vzdělávání, ISBN 978‑80‑87063‑13‑2


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová"

Podobné prezentace


Reklamy Google