Yggradsil Magdalena Ficová 1.k.. Co ten strom znamená V severské mytologii je to strom který je prorůst všemi devíti světy Strom popisuje 1.Pramen osudu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nacítání ˇ Pro více navštivte Filip-Boril.wz.cz
Advertisements

Bažant obecný (Phasianus colchicus)
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Test pozornosti pro dámy:
Test pozornosti pro dámy
ROVERING co nabízí a přináší
Rostliny 1.třída.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_02
PODZIM POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU ( VÝROBA DRAKA)
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ROD: SMRK
Hmyz s proměnou nedokonalou
Mayské piramidy v Chichén Itzá
Jakub Nejedlý, Marek Štrach 7.B
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Východní náboženství Petr Machala.
AUTOR: Tomáš Lapka GERMÁNI.
Jak se přesazuje strom Kateřina Hrnčířová, Naše zahrada.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Dřeviny – listnaté stromy
Christopher Paolini Spisovatel
Mgr. Lenka Venclová 7. ročník
                                                                         Egyptské pyramidy                                                                                 
PŘÍRODOVĚDA.
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
1. Má duše, svého pána chval, | vzdej jemu děkování! | Péči svou všechnu naň uval, | v něm slož celé doufání! | On má dost cest, | plný svět jest divné.
Maxim Pedret Rád si čtu,kreslím a baví mě počítačové hry Začít kvíz
Listy mého stromu V našem životě existují lidé, kteří nás činí šťastnými prostě jen proto, že nám zkřížili cestu. Někteří jdou cestou po našem boku dlouho,
Řád: Dravci znaky: predátoři – loví kořist udržují přírodní rovnováhu
Kateřina Hrnčířová, Naše zahrada.  Volte k přesazení správnou dobu  Připravte půdu  Ošetřete kořeny Naše zahrada 2.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ROD: JEDLE
Český jazyk a literatura Poezie českých autorů 1. poloviny 20
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ROD: DOUGLASKA
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Jak čerstvých vod jelen žádá | v čas unavení svého, | tak má duše | vždycky ráda chce mít Ducha svatého; | neb bez jeho pomoci | nemáme žádné moci,
Kateřina Hrnčířová, Naše zahrada
Vikingové Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Náboženství Autor: Mgr. Jiřina.
Opakování - náboženství
1. Má duše, nic se nelekej, | Bůh v péči své tě má
1. Přijď Králi věčný náš, | jenž vše v své moci máš, | a žehnej nám! | Uč podle pravdy cest | ti oběť chvály nést, | a jak ti milé jest, | v nás kraluj.
1. Vzdávám ti, Pane, oběť chval, že, ač ses na mne rozhněval, svůj hněv jsi v lásce odvrátil, vše k dobrému jsi obrátil.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Slovanští bohové = Přírodní bohové.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , ,
Řecké báje (1) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Nefertiti.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Pravidla… Kartičky odebírte po jedné z vrchu zamíchaného balíčku, takto vyložte obrázkem vzhůru 12 karet. Kdo z hráčů najde ve vyložených kartách kdekoli.
Název materiálu: HÁDANKY- POZNÁŠ ORGANISMY?
MÝTUS, BÁJE Literatura 6. roč..
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Zvířata v lese – draví ptáci VY_32_INOVACE_15_draví_ptáci
Řád: Dravci a sovy.
Výpočty celku a části celku zadané zlomkem
Stany Řešení hlavolamu.
Asie – přírodní krajiny
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.7 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.7_baje_a_myty Název: Báje.
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ROHÁČ OBECNÝ Největší brouk Evropy Žije v dutinách starých stromů a v mrtvých pařezech v lesích a hájích. U nás se vyskytuje na Jižní Moravě.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_06_Listnaté stromy
Dělitelnost přirozených čísel
Novoplatonismus.
AUTOR: Lenka Hrnčířová
VY_32_INOVACE_17_STROMY, KEŘE, BYLINY_BLECHOVÁ
Bažant obecný.
Transkript prezentace:

Yggradsil Magdalena Ficová 1.k.

Co ten strom znamená V severské mytologii je to strom který je prorůst všemi devíti světy Strom popisuje 1.Pramen osudu minulost,přítomnost,budoucnost 2.Pramen moudrosti 3.Pramen hlídaný zlým drakem

Strom?nebo ne na vrcholu stromu sedí orel Vidofrin(někdy se mu říká kohout)mezi jeho křídli sedí jestřáb Vedrfolnir jehož mocná křídla způsobují že nad světy duje vítr. jeho kořeny i větve okusují čtyři velcí jeleni a pod kořeny má čtyři velké hady.

Co na tom stromě vše je Na vrchu je kohout,a orel,kůru stromu a větve okusují čtyři velcí jeleni a pod kořeny se mu plazí čtyři velcí hadi. S tímto stromem je spjat i nejvyšší severský bůh Odin, u kmene tohoto stromu přivazuje svého koně protože žádný strom koně neudrží. Ze dřeva stromu byla pro boha vyrobena hůl.

Světy Asgard Helhein Jotunhein Ljosalfheim Midgard Muspellheim Niflheim Svartalfheim Vanaheim

Čtyři jeleni 1.Duneyrr 2.Durathor 3.Dvalin 4.Dainn

Proč bílý jelen? Možná vám vrtá hlavou proč jsem vybrala zrovna bílého jelena. Bílá barva je symbolem čistoty,jasnoty,a nevinnosti,perfekcionismu,i smrti. Perfekcionismus:je to touha být dokonalý,úplný jak po fyzické tak psychické stránce.

Čakry Podle mě jsou součástí tohoto stromu čakry. Jsou podle hinduismu souhrn našich emocí,tužeb,chování,je hlavních 7čaker. Pak ti co jsou mentálně výše tak objeví více čaker.

Druhy čaker Základní Nadledvinková Srdeční Vyjmenovali jsme si pouze tyto tři z důvodu? Pro naše psychické pohodlí je důležitá základní a srdeční,od základní čakry se nám odvíjí chování,a pak také od srdeční naše vztahy.

Děkuji za pozornost