(nabídka kreslících nástrojů)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Advertisements

Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Práce s okny.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE okna Obsah : • Pracovní plocha • Okna • Dialogové okno • Úkoly.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.
MS Windows.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Ročník : roč. Vzdělávací oblast : ICT Vzdělávací obor : ICT Tematický okruh : Program Malování Učivo : Kreslení čar a základních tvarů  Název operačního.
Obrázek v prostředí MS-WORD
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Malování Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_malovani
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_III/2_INOVACE_37_Málování-nástroje Malování – nástroje Miroslav Kaňok.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Malování – popis programu
Malování.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
WINDOWS VISTA.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Pracovní prostředí počítače
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
M ALOVÁNÍ Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/10.
PRŮMĚR V MS Excel Tvůj úkol K vytvořené tabulce výšek chlapců a dívek (List1) přidej sloupec průměrné výšky chlapců a dívek. Graficky uprav.
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_383_Malování AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 4. ročník,
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
Zadání: Seznámení s programovacím prostředím pro děti Baltík
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Tipy a doporučení pro nastavení pracovní plochy počítače.
Tiskárny a konfigurace tisku
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 7– KLIPART V PREZENTACI. Název školy:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WORDPAD Textový dokument.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 3– POWERPOINT - SNÍMKY Název školy:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pracovní prostředí počítače
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Tvorba vlastní pohlednice
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Aplikace Malování (práce s obrázkem, změna tvaru, otáčení obrázku, výběr libovolného tvaru, gumování, kopírování)
(malování štětcem, nástroj plechovka, tužka, kapátko, guma)
Malování - uložení a otevření obrázku
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

(nabídka kreslících nástrojů) Aplikace Malování (nabídka kreslících nástrojů)

Otevření programu Malování Máš před sebou zapnutý počítač. Uchop myš do ruky a šipkou najeď do levého spodního rohu obrazovky na nabídku Start. Klikni na ni, nabídka se ti otevře – rozbalí. Šipkou najeď na ikonu Programy, pak Příslušenství a Malování. START – PROGRAMY – PŘÍSLUŠENSTVÍ - MALOVÁNÍ

MALOVÁNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ PROGRAMY START

Nabídka nástrojů Paleta nástrojů se ti zobrazí po straně obrazovky, když otevřeš program Malování. Pokud nad některým zastavíš myší, zobrazí se v rámečku název nástroje. Chceš-li vybrat nástroj, se kterým chceš pracovat, klikni na něj.

Volba barev Vedle panelu kreslících nástrojů najdeš paletu barev. Vybrané barvy jsou dvě – jedna „vrchní“, druhá „spodní“.

ÚKOLY: 1. Vyber ikonu, která představuje program Malování. Přetáhni do rámečku.

2. Otevři program malování. START – PROGRAMY – PŘÍSLUŠENSTVÍ – MALOVÁNÍ Vyzkoušej si všechny nástroje kreslení a nakresli jednoduchý obrázek. Obrázek ulož do své složky pod názvem Pokus1.