BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2011
Advertisements

Seminář závěrečné bakalářské práce
Informace k přijímacímu řízení obor Matematická studia.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Hodnocení bakalářské práce. Formální náležitosti BP odevzdat ve 2 vyhotoveních a v elektronické podobě (PDF) Dodržet termín odevzdání Hodnotí vedoucí.
Praktická maturitní práce STRUČNÉ POKYNY PRO PSANÍ PMZ.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO NOVÝ ŠKOLNÍ ROK 2016 / 2017 přihlášky na střední školu podáváme do přihlášky na Sš s talentovou zkouškou podáváme do
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO28 Název.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Podniková ekonomika Ing. et Bc. Sylva Talpová KPH ESF MU Brno
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Základy veřejné politiky Kombinované studium Website kursu: Garant kursu a přednášející:
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Maturita 2017 YMNÁZIUM BLANSKO Základní informace o maturitní zkoušce v roce 2017.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2017 / 2018
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Pedagogická psychologie
Přijímací řízení 2016/17.
Legislativní změny novela školského zákona zákonem č. 178/2016 Sb., která mj. zavádí jednotnou přijímací zkoušku do oborů vzdělání s maturitní zkouškou.
PREZENTACE K VĚDECKÉMU KOLOKVIU I, II, III
Vítejte.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Biologie - pokyny ke zkoušce
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Kontrola závěrečných prací na Masarykově univerzitě
PhDr. Lenka Gajzlerová jaro 2013
Logistika a Supply Chain Management
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
PB071 – Programování v jazyce C
Exkurz do historie a kultury Romů
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Pedagogická psychologie
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Z0076 Meteorologie a klimatologie
MINIMATURITY
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 9. října 2017
Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2018 / 2019
ZÁKLADNÍ INFORMACE PS 2015/16 Název předmětu: MANAGEMENT 1 (BKH_MAN1)
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Obhajoba diplomové práce
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Obhajoba diplomové práce
Obhajoba bakalářské práce
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2019 / 2020
Cyklus malého projektu
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Informační modelování staveb (BIM)
Transkript prezentace:

BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012

Kontaktní údaje Ing. Peter Marinič marinic@mail.muni.cz Kancelář č.d. 645 Konzultační hodiny: Čtvrtek: 12:00 – 14:00 (resp. po dohodě e-mailem)

Přednášky Přednášky doc. Ing. J. Novotný, CSc. Úterý: 12:50 – 14:30 (P1 – Citi Hall) Přednášky doc. Ing. P. Suchánek, Ph.D. Středa: 9:20 – 11:00 (P1 – Citi Hall)

ZADÁNÍ ÚKOLŮ PŘINÉST SEBOU NA SEMINÁŘ VYTIŠTĚNÉ A VYŘEŠEŇÉ! Semináře účast je doporučená probíhají každý týden v první části se prezentuje seminární práce, která je následně ohodnocena v druhé části se probírají a řeší problémy ze zadání úkolů ZADÁNÍ ÚKOLŮ PŘINÉST SEBOU NA SEMINÁŘ VYTIŠTĚNÉ A VYŘEŠEŇÉ!

Seminární práce zpracovává se kolektivně téma práce dle rozpisu (ve dvojicích) téma práce dle rozpisu rozsah práce min. 20 000 znaků (včetně mezer) musí obsahovat teoretickou a praktickou část praktická část seminární práce musí být zpracována na libovolné organizaci z podnikatelského sektoru nebo veřejné správy

Hodnocení seminární práce Hodnocení práce: 0 až 5 bodů Minimum pro splnění: 1 bod Hodnotí se zejména: soulad obsahu práce se zvoleným tématem dodržení struktury seminární práce dodržení rozsahu seminární práce korektní práce se zdroji – CITACE http://www.econ.muni.cz/manual-studenta/radne-ukonceni-studia/zaverecna-bakalarska-diplomova-disertacni-prace/

Odevzdání seminární práce V elektronické podobě vložit do IS – odevzdávárna 2 dny před termínem prezentace Uterí 24:00 (jednou za tým) formát k odevzdání: *.doc; *.docx; *.rtf kontroluje se plagiátorství programem „Vejce vejci“ – (shoda nad 10%) Prezentace seminární práce (10 – 15 minut): cíl práce (co jste řešili) způsob řešení (metodika) výsledky (k čemu jste došli) závěr (naplnění cíle práce)

Struktura seminární práce ÚVOD rozsah: 0,5-1 strana stručně nastínit, jakým tématem (problematikou) se práce zabývá (objasnit předmět práce) + použitý postup řešení cíl práce předmět práce vychází z názvu práce cíl práce vychází z předmětu práce

Struktura seminární práce TEORETICKÁ ČÁST rozsah: 1-2 strany v souladu s předmětem a cílem práce charakterizovat (analyzovat) příslušnou problematiku z odpovídající odborné literatury s přihlédnutím na vybraný podnik důsledně a jednotně uvádět citace literatury dle zvoleného systému v případě využití obrázků, grafů a tabulek uvést vždy nad objekt o co se jedná (obrázek, graf, tabulka), číslo, název a pod objekt zdroj (v případě vlastní konstrukce uvést autor nebo autor dle a uvést citaci)

Struktura seminární práce PRAKTICKÁ ČÁST rozsah: 2-3 strany seznámení s organizací, základní informace – možno využít el. verze Obchodního rejstříku (na www.justice.cz), možno využít typologii organizace analýza podniku v souladu s předmětem a cílem práce a v souvislosti s teoretickou částí práce (čím se zaobíráte v teoretické části práce se musíte zaobírat i v praktické části práce a naopak)

Struktura seminární práce ZÁVĚR rozsah: 1-2 strany syntéza poznatků teoretická část x praxe část práce-> shrnutí, závěry zhodnocení naplnění cíle a odůvodnění LITERATURA nejméně 3 odborné knihy (NEPOUŽÍVAT SKRIPTA ANI WIKIPEDII !!!) korektně citovat (dle ISO 690)

Témata seminárních prácí Životní cyklus organizace Právní forma organizace Živnostenské podnikání Výrobní faktory v organizaci Systém cílů organizace, nástroje a principy řízení Plánování a rozhodování v organizací Organizační uspořádání a kontrola v organizaci Lidský pracovní výkon a systém odměňování v organizaci Funkce organizace Sdružování organizací

Průběžný test písemná forma opravovaná elektronicky vyplněný odpovědní arch se elektronicky zpracovává – skenuje skládá se z 20 otázek z probrané látky vícevariantní test: jen jedna správná odpověď správná odpověď: 1 bod; nesprávná odpověď: 0 bodů minimum pro splnění: 12 bodů (60% z 20) proběhne v polovině semestru (cca 5 týden) opravní test v posledním týdnu semestru

Závěrečný test písemná forma opravovaná elektronicky vyplněný odpovědní arch se elektronicky zpracovává – skenuje skládá se z 20 otázek ze všech témat vícevariantní test: jen jedna správná odpověď správná odpověď: 1 bod; nesprávná odpověď: 0 bodů minimum pro splnění: 12 bodů (60% z 20) proběhne v ve zkouškovém období termíny budou vypsány v IS-u v předstihu a dostatečném rozsahu

Ukončení předmětu předmět je ukončen zkouškou k úspěšnému ukončení musíte úspěšně absolvovat: odevzdání a prezentace seminární práce (min. 1 bod) průběžný test (min. 12 bodů) závěrečný test (min. 12 bodů) získat dohromady MINIMÁLNĚ 27 BODŮ !!!

Hodnocení předmětu celkový součet bodů Počet bodů Známka 45 – 43 A = body za seminární práci (min. 1 bod) + body za průběžný test (min. 12 bodů) + body za závěrečný test (min. 12 bodů) Počet bodů Známka 45 – 43 A 42 – 39 B 38 – 35 C 34 – 31 D 30 – 27 E 26 – 0 F

Dotazník – bude upřesněno v průběhu semestru v IS-u maximálně 3 dotazníky na studenta hodnocení: 0 nebo 4 body vyhodnocuje garant: doc. Ing. P. Suchánek, Ph.D. zpracování je dobrovolné podniky musí splňovat specifické podmínky PROLAMUJE PODMÍNKY ÚSPĚŠNOSTI lze doplnit chybějící počet bodů (třeba za testy)

Doporučená literatura Ekonomika organizací (DSO) https://is.muni.cz/auth/el/1456/podzim2011/BPH_EKOR/um/DSO_-_ekonomika_organizaci.pdf NOVOTNÝ, J. Nauka o podniku – výstavba podniku. Plzeň: Aleš Čeněk, s.r.o., 2007, 213 s. ISBN 978-80-7380-071-0 SYNEK, M. a kol. Manažerská ekonomika. 4. aktual. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2007. 452 s. ISBN 978-80-2471-992-4 SYNEK, M. Podniková ekonomika. 5. přep. A dopl. Vyd. Praha: C.H. Beck, 2010. 498 s. ISBN 978-80-7400-336-3 WÖHE, G., KISLINGEROVÁ, E. Úvod do podnikového hospodářství. C. H. Beck: Praha, 2007. 928 s. ISBN 978-80-7179-897-2

Děkuji za pozornost

Témata seminárních prácí Právní forma organizace Výrobní faktory v organizaci Systém cílů organizace, nástroje a principy řízení Plánování a rozhodování v organizací Organizační uspořádání a kontrola v organizaci Lidský pracovní výkon a systém odměňování v organizaci Sdružování organizací