Podpora alternativních způsobů dopravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Advertisements

Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
3. VÝZVA IROP – REGULAČNÍ PLÁNY ING. MARKÉTA KUPCOVÁ
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
CZECHBUS CNG nejlepší řešení pro čistá města Využití CNG ve veřejné autobusové dopravě Bc. Ludomír Landa ředitel ČSAD MHD Kladno a.s. 1.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Domovní čistírny odpadních vod
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Schválením žádosti projekt nekončí
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Seminář pro příjemce OPVK
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program na podporu lesních ekosystémů
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Podpora alternativních způsobů dopravy NPŽP Podpora alternativních způsobů dopravy Ing. Michal Slezák Ředitel odboru realizace Národních programů

Výzva č. 13/2016 Podpora alternativních způsobů dopravy Cíl výzvy snížení negativních vlivů dopravy na zdraví obyvatel a životní prostředí, tj. zejména snížení emisí z dopravy a snížení hlukové zátěže, a to prostřednictvím podpory využívání vozidel s alternativním pohonem. Termíny Výzvy Zahájení příjmu žádostí 10. 11. 2016 Ukončení příjmu Žádostí 31. 3. 2017 Celková alokace: 100 mil Kč 80 mil. Kč je vyhrazeno na vozidla s pohonem plug-in hybrid a elektromobil 20 mil. Kč je vyhrazeno na vozidla s pohonem CNG.

Výzva č. 13/2016 Podpora alternativních způsobů dopravy Podporované aktivity Předmětem podpory je nákup nových nebo nově přestavěných vozidel s alternativním pohonem Automobilem CNG se rozumí automobil, který má alespoň jednu pohonnou jednotku na zemní plyn CNG (platí tedy pro kombinaci s ostatními palivy). Plug-in hybrid (PHEV) se rozumí vozidlo s více pohonnými jednotkami, které disponuje elektrickým pohonem a lze jej dobíjet z externího zdroje elektrické energie. Elektromobilem se rozumí vozidlo výhradně s elektro pohonem, a to: BEV – vozidlo s bateriovým pohonem, EREV – výhradně elektrické vozidlo s prodlouženým dojezdem (za pomoci částečného dobíjení akumulátorů jednotkou se spalovacím motorem).

Výzva č. 13/2016 Podpora alternativních způsobů dopravy Forma a výše podpory Typ vozidla/Podpora CNG Elektromobil Plug-in hybrid M1 (osobní) 50 tis Kč 220 tis Kč 200 tis Kč N1 (nákladní menší do 2,5t) N1 (nákladní menší od 2,5-3,5t) X L7E (malá užitková) 150 tis Kč L1E, L2E (motorky do 45 km/h) 20 tis Kč L3E, L4E, L5E, L6E (nad 45 km/h) M2, M3 do 7,5t (minibus) 100 tis Kč 800 tis Kč N2 do 12t (nákladní střední) Bonus za ekologicky zlikvidované staré vozidlo Prokáže-li žadatel ekologickou likvidaci starého vozidla emisní třídy EURO 3 a nižší, má nárok na fixní bonus 10 tis. Kč za každé zlikvidované vozidlo, které bude nahrazeno novým vozidlem s alternativním pohonem.

Výzva č. 13/2016 Podpora alternativních způsobů dopravy Oprávnění příjemci podpory územní samosprávné celky (obce a kraje) a městské části hlavního města Prahy, svazky obcí příspěvkové organizace územních samosprávných celků obecně prospěšné společnosti spolky a pobočné spolky založené obcí či krajem akciové společnosti vlastněné z více než 50 procenty obcí či krajem, společnosti s ručením omezeným vlastněné z více než 50 procenty obcí či krajem.

Výzva č. 13/2016 Podpora alternativních způsobů dopravy Administrace Výzva je vyhlášena jako jednokolová nesoutěžní. Podpořeny mohou být pouze úplné a formálně správné Žádosti, které splní podmínky stanovené Směrnicí MŽP č. 4/2015, Programem a touto Výzvou, a to maximálně do výše disponibilní alokace Výzvy (rozhoduje datum přijetí žádosti na Fond). Změny projektu Příjemce podpory je povinen oznámit Fondu jakékoliv změny (identifikačních a kontaktních údajů, parametrů projektu, podmínek realizace projektu, skutečností a podmínek obsažených ve Smlouvě aj.) a to od předložení žádosti do uplynutí doby udržitelnosti. Fond je povinen posoudit avizované změny a jejich soulad s podmínkami Programu a změnu dle posouzení buď odsouhlasí, nebo zamítne. Změna podmínek podléhá vždy souhlasu Fondu a může opravňovat Fond k odstoupení od Smlouvy či k uplatnění smluvních sankcí.

Výzva č. 13/2016 Podpora alternativních způsobů dopravy Dokumenty předkládané k Žádosti Popis realizace projektu, ve kterém žadatel odůvodní potřebnost a hospodárnost provozu a uvede technické specifikace pořizovaných vozidel s alternativním pohonem; Doložení předpokládané výše investice, tzn. cenová nabídka, případně ceník dokládající cenu vozidla/vozidel, které žadatel zamýšlí v rámci této Výzvy zakoupit; Dokumenty k veřejné podpoře (jsou-li pro daný případ relevantní)

Výzva č. 13/2016 Podpora alternativních způsobů dopravy Dokumenty předkládané ke Smlouvě Kopie dokumentace k zadávacímu řízení; Dokumenty k veřejné podpoře (jsou-li pro daný případ relevantní) Dokumenty předkládané k žádosti o uvolnění FP Kopie faktur a ostatních účetních dokladů; Kopie bankovních výpisů prokazující uhrazení faktur a účetních dokladů; V případě využití bonusu za ekologickou likvidaci starého vozidla: Potvrzení o ekologické likvidaci vozidla/vozidel včetně uvedení emisní normy ekologicky zlikvidovaných vozidel; Relevantní dokument dokládající dobu vlastnictví ekologicky zlikvidovaného vozidla/vozidel (např. kopie kupní smlouvy, výpis z registru silničních vozidel).

Prostor pro vaše dotazy. Diskuze Prostor pro vaše dotazy.

NPŽP Děkuji za pozornost Ing. Michal Slezák Ředitel odboru realizace Národních programů Státní fond životního prostředí České republiky Kaplanova 1931/1, 148 00 Praha 11 korespondenční a kontaktní adresa: Olbrachtova 2006/9, 140 00 Praha 4, tel.: +420 267 994 300 jmeno.prijmeni@sfzp.cz n www.sfzp.cz n zelená linka 800 260 500 n dotazy@sfzp.cz