Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě v praxi
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Vlastní hodnocení školy
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní plán inkluze + OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
IP Alena Kopáčková (DFP)
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Transkript prezentace:

Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník

1. Fáze evaluace: shrnutí rozhovorů aktuální představy o zapojení do projektu policy development představa o možnostech spolupráce v rámci mezioborové sítě (i nad rámec aktivit) vědecká rada – náměty otázek k řešení co zlepšit na koordinaci,komunikační a institucionální bariéry, elektronická platforma, ideální information flow

Aktuální představy o zapojení do projektu 1. Zhodnocení v projektu zahrnutých aktivit, představy se oproti plánu většinou výrazně nemění: zkvalitnění existujících aktivit a spolupráce, posunutí na kvalitativně vyšší úroveň (produktivizace) realizace aktivit, na které by jinak nebyly prostředky (např. stáže)

Aktuální představy o zapojení do projektu 2. očekávaný vlastní přínos do projektu liší v závislosti na instituci aktivitách: inovace ve vzdělávání k UR a ochraně přírody překonávání bariér (otevřenější výuka na VŠ); stáže a praxe studentů a odborných pracovníků prosazování politiky sbližování lidí a přírody udržitelným způsobem (např. biosférické rezervace UNESCO) posilování společenské odpovědnosti firem

Policy Development Představy vlastní role se liší podle organizace VŠ a věda: role jako VŠ nespočívá přímo v tvorbě politik, ale v přípravě podhoubí, ve vzdělávání, v přípravě odborných výstupů, podkladů pro nějaké politiky a diskuse o těch politikách NO: formulace stanovisek a případně alternativních řešení k návrhům zákonů a lobbování za jejich prosazení

Spolupráce v rámci partnerské sítě základem hlubší spolupráce je osobní setkání = ideální forma komunikace nutnost nejprve poznat partnery informovat se o činnosti a případné možnosti spolupráce, identifikovat styčné plochy (zejména směrem k univerzitám, ale nejen)

Spolupráce v rámci partnerské sítě Konkrétní náměty: zprostředkovat partnerům způsob, jakým funguje PD v praxi zprostředkovat přenos informací, know-how od akademické obce směrem k široké veřejnosti

Spolupráce v rámci partnerské sítě Přenos know-how z akademické sféry a nevládek do firem (možnost překlenout izolovanost sektorů) užší propojení aktivit (od nevládek) např. jednodenní návštěva studentů v Czech Globe, skupina akademických odborníků ochotných a schopných podílet se na formulování stanovisek NO (akademická sféra je vnímána jako uzavřená)

Vědecká rada Původní vize: cílem je projednávání společných představ a cílů projektu, kritické zhodnocení dosavadního fungování s výhledem do budoucna; zasedání cca 1-2x ročně (u příležitosti některé z akcí v rámci projektu)

Vědecká rada forma: každý partner zástupce (nominovaného) bude skládat z lidí z akademického prostředí X ne nutně jen akademičtí pracovníci mohli by se střídat podle řešeného problému (think-tank k určitému tématu/výstupu) zástupce, který by měl zpětnou vazbu i od ostatních pracovníků projektu

Vědecká rada Náplň činnosti: podporovat myšlenku propojování sektorů (center excelence) ve vědeckém prostředí dohled nad kvalitou výstupů kromě obsahu vědeckého možnost sdílet i knowhow z oblasti managementu projektů a řízení lidí

Koordinace, komunikace schůzky spojit vždy s nějakou akcí projektu pro fungující spolupráci klíčová role osobního kontaktu: poznat prtery a zjistit, kde je potenciál pro spolupráci důležitost neformálního setkání (návrhy na formát zasedání odpol. – dopol. s přenocováním, formát open space, výlet nebo jiné neformální aktivity podporující komunikaci)

Koordinace, komunikace bariéry: pracovní vytížení, nedostatek času = kompromis ve frekvenci projektových setkání (1x za 4 měsíce) rezervovaný postoj k roli elektronických platforem komunikace (návrh skupinu třeba na Facebooku) adresné pozvánky (zdůraznit, že očekáváme účast adresáta)