Přečerpávací vodní elektrárny (PVE)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vodní elektrárny Jakub Karpíšek 7. B 13 let ZŠ a MŠ Tasovice 374
Advertisements

ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Voda a Energie Tereza Králíková 12 let Třída 6. A ZŠ a MŠ Tasovice
Vodní elektrárny Marek Mik.
VODA & ENERGIE Základní škola Varnsdorf, náměstí E. Beneše 469, okres Děčín, příspěvková organizace náměstí E. Beneše Varnsdorf
HYDROELEKTRÁRNA GRAND COULEE
ELEKTRÁRNY.
Výroba a distribuce elektrické energie
vypracovala: Monika Čápová, Michaela Modrová
Rozvodná elektrická síť
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Přečerpávací elektrárna
Vodní elektrárny -V České republice se nacházejí v povodí Labe,Vltavy,Odry,Ohře a Moravy. -Jednu z prvních vodních elektráren postavil T.A.Edison roku.
EXKURZE ČEŇKOVA PILA Projekt: „Fyzika nás baví „ Sportovní gymnázium, Táborská 28, Plzeň za finanční podpory města Plzně.
ROZVODNÁ ELEKTRICKÁ SÍŤ
VODNÍ ELEKTRÁRNY.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Dlouhé Strán ě.
Vodní energie Holeček Václav, Mikšátko Honza, Dočekal Petr, Šebestová Kristýna, Valentová Kristýna.
Vodní Elektrárna.
Vypracoval: Michal Schöniger Výroba el. energie, bezpečnost v elektrotechnice.
Elektrárny v ČR.
Tematický workshop pro studenty SPŠ stavební v Opavě
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výukový.
VODNÍ ENERGIE.
Vysoké učení technické v Brně
Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
vypracovaly: Simona Bernatiková Michael Froml Aneta Bartovská
Vodní energie Aleš Sekal.
Tato prezentace byla vytvořena
Transformátor.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_352
Fyzika Elektrárny.
Vodní nádrže.
Transformátory.
TRANSFORMÁTOR.
VY_V/2_INOVACE_05_Příklady elektráren
Lukáš Feřt, SPŠ dopravní, Karlovarská 99, Plzeň
Výroba elektrické energie
Netradiční zdroje elektrické energie
Vodní elektrárny.
Výroba elektrické energie Vzrůstající spotřeba energie klade nároky nejen na zvyšování efektivity její výroby, ale také na hledání stále nových zdrojů.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Střídavý proud (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Automatizační technika
Vodní elektrárny Dlouhé Stráně.
1 ODPADY 21 Důlní vodní přečerpávací elektrárna Ing. Pavel Bartoš, FITE a.s. předseda představenstva FITE a.s. prezident Sdružení pro rozvoj MSk člen Rady.
VY__III/2__INOVACE__214 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_192_Elektřina-výroba a rozvod AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
VODSTVO ČR Vodopády, jezera, rybníky a přehrady na území Česka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Graclík. Dostupné.
Voda - zdroj energie Vypracoval: Radovan Rečka Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Vodopády, jezera, rybníky a přehrady na území Česka
ČESKÁ REPUBLIKA ENERGETIKA.
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc
Název: Vodní díla, vodní turbíny Autor: Ing. Lenka Kurčíková
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Ing. Renata Kremlicová NÁZEV: Rozvodná el. síť TÉMATICKÝ CELEK: Elektromagnetické.
Přehled velkých vodních elektráren
Druhy elektráren Výroba a přenos elektrické energie Název školy
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
TRANSFORMÁTOR.
Transkript prezentace:

Přečerpávací vodní elektrárny (PVE) Karolína Benešová, Denisa Černá, Michaela Hellmichová, Vít Beneš, Matěj Vlček, Tomáš Archmann

Princip 2 vodní nádrže, jedna nahoře (např. na kopci), jedna dole (např. pod kopcem) nádrže spojeny spádovým potrubím voda z horní nádrže stéká do nádrže dolní (přes potrubí), v potrubí je turbína, která se vlivem proudu vody roztáčí => vznik el. energie, ta putuje do rozvodné sítě el. energie, která se v rozvodné síti nespotřebuje = využita na přečerpávání vody z dolní nádrže zpět do horní přebytek energie bývá např. v noci naopak největší spotřeba energie bývá např. přes den

horní nádrž rozvodná síť dolní nádrž spádové potrubí turbína