Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ.03.1.48/0.0/0.0/16_055/0005641 Brno, 26. září 2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 STÁŽE Inovativní prvek v náboru nových zaměstnanců STÁŽE Inovativní prvek v.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji (Podpora) reg. č. CZ.1.04/2.1.01/E Ing. Radka Fantová projektová manažerka Mobil:
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Opatření k zajištění kvalifikované pracovní síly Mgr. Jana Majerová vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce Odbor trhu práce MPSV
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Projekt Cílem je zaměstnání ve Středočeském kraji, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu.
Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016–2025 Pojetí dokumentu a proces tvorby Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Informační a poradenské centrum ZČU
Informace o uplatnění absolventů a světě práce
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Pravidelný seminář pro výchovné poradce základních a středních škol
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Dokument KAP MSK - obsah
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Prezentace WorkProfiler SOUČASNOST A PERSPEKTIVA SOCIÁLNÍ PÉČE
Ing. Lenka Bombera Piskačová
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuální informace o KAP a MAP
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
Skupina ČEZ PEDAGOGŮM A STUDENTŮM
Středoškolská soutěž ČR v kybernetické bezpečnosti
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Střední průmyslová škola Ostrov
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Teritoriální Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Plán – harmonogram realizace cílů
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Hroznatova akademie 11. října 2018
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské unie, Veřejné finance, Firemní.
Inovace VOV informace o projektu
Cizinci na trhu práce v JMK
Téma „Zdroje dat o cizincích v ČR“
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ.03.1.48/0.0/0.0/16_055/0005641 Brno, 26. září 2017

REALIZACE Realizátor a příjemce dotace Krajská hospodářská komora jižní Moravy, spolek Partner s finančním příspěvkem Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy, příspěvková organizace CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ VŠEM Partner bez finančního příspěvku Úřad práce ČR, krajská pobočka v Brně

KLÍČOVÉ AKTIVITY POKRYTÍ REGIONU všech 7 okresů JMK pracoviště OHK

CÍLOVÁ SKUPINA - vymezení UCHAZEČI O ZAMĚSTNÁNÍ A NEAKTIVNÍ OSOBY MLADŠÍ 25 LET uchazeči o zaměstnání do 25 let uchazeči o zaměstnání v evidenci ÚP osoby potenciálně vhodné pro evidenci ÚP (neukončené studium) středoškolské vzdělání, výuční list anebo nízká kvalifikace B. studenti posledních ročníků škol žáci posledních ročníků středních odborných škol Cíl: 7 okresů X 2 etapy á 10 osob = celkem 140 osob, 85% v projektu nad 40h Dosažitelnost bude na hraně závazku. Cíl: 7 okresů X 2 etapy á 10 osob = celkem 140 osob, 85% v projektu nad 40h Dosažitelnost bude bezproblémová.

AKTUÁLNÍ STAV REALIZACE uchazeči o zaměstnání do 25 let Hodonín, Znojmo, Brno-venkov – práce s CS zahájeny od 6/2017 Blansko, Vyškov, Brno-město, Břeclav – práce s CS od 10/2017 Hlavní úskalí: x CS s minimálním zájmem o pracovní uplatnění x nábory 5-8/2017: až 80% účastníků nemá zájem (...) B. studenti posledních ročníků škol Ve všech okresech JMK zahájeny práce s CS od 9-10/2017. Blansko: Vyšší odborná škola ekonomická a zdravotnická a Střední škola Brno-město: Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno, přísp.org. Brno-venkov: Střední škola elektrotechnická a energetická Sokolnice, přísp.org. Vyškov: Integrovaná střední škola Slavkov u Brna, přísp.org. Hodonín: Integrovaná střední škola Hodonín, přísp.org. Břeclav: Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav, přísp.org. Znojmo: SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. Hlavní pozitiva: x intenzivní práce partnera projektu (CVV) x ochota škol ke spolupráci pro pracovní uplatnění žáků x velikost CS nad rámec plánu (min. 10 osob/škola)

AKTUÁLNÍ STAV REALIZACE Ve všech okresních pracovištích projektu jsou zpracovávány další projektové výstupy podporující cestu CS k pracovnímu uplatnění: individuální jednání se zaměstnavateli (členové i nečlenové HK) přehledy volných pracovních míst nabídka podpory zaměstnání účastníků projektu formou mzdového příspěvku ve výši Kč 13.400,--/měsíc na 3 měsíce Umístění do zaměstnání bude realizováno: min. u 31 osob i se mzdovým příspěvkem průběžně od podzimu 2017 dle schopností a zájmu účastníků, zájem zaměstnavatelů je intenzivní, rozsáhlý, průřezově obory působnosti a pracovními pozicemi