5 tipů pro zjednodušení práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Advertisements

MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Vzhled prezentace - šablony
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
MS ACCESS parametrický dotaz
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Power Point– sestavujeme prezentaci
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Vítá vás PowerPoint Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Vytvoření hypertextového odkazu
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Stručný přehled videa Zahájení videohovoru V seznamu kontaktů přejděte na fotku kontaktu a klikněte na ikonu kamery. Na obrazovce kontaktu vyskočí zpráva.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Naplánování schůzky v Lyncu Schůzku v Lyncu můžete naplánovat s doplňkem Outlooku pro Lync (pokud.
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu – pokročilé.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S3_10.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
PowerPoint.
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Název školicí prezentace
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007 Školení
Kofigurace & napájení Windows
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Prezentace v Power Pointu
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Název školicí prezentace
Transkript prezentace:

5 tipů pro zjednodušení práce Vítá vás PowerPoint 5 tipů pro zjednodušení práce

Díky Designeru přesně vystihnete, co chcete říct PowerPoint Designer vám na základě obsahu na snímcích navrhne profesionální design vaší prezentace. Nástroj Designer je k dispozici jenom u předplatných. Pokud máte předplatné Office 365, na dalším snímku se dozvíte, jak to funguje v nové prezentaci.

Jak používat PowerPoint Designer Jak na to: 1 Otevřete novou prezentaci tak, že přejdete na Soubor > Nový > Prázdná prezentace. 2 Na prvním snímku přidejte obrázek: Přejděte na Vložení > Obrázky nebo Vložení > Online obrázky a vyberte požadovaný obrázek. Tip: Při přidávání obrázku musíte být online. 3 Když vás PowerPoint požádá o svolení k získání návrhů designu, vyberte Pojďme na to. 4 V podokně úloh Návrhy designu vyberte návrh, který se vám líbí.

Morfing Morfing umožňuje do prezentace zařadit plynulé animace a pohyb objektů. K provedení animace se použijí dva podobné snímky. Z pohledu diváků to pak vypadá, jako by se akce odehrála na jediném snímku. Přehrajte si video vpravo a uvidíte krátký příklad. Funkce Morfing je k dispozici jenom u předplatných. Pokud máte předplatné Office 365, můžete si ji vyzkoušet podle postupu na následujícím snímku.

Nastavení funkce Morfing Vyzkoušejte si to sami s těmito dvěma jednoduchými „planetami“: 1 Duplikujte tento snímek: Klikněte pravým tlačítkem na miniaturu snímku a vyberte Duplikovat snímek. 2 Ve druhém z těchto stejných snímků podle potřeby upravte obrazce vpravo (změňte třeba jejich umístění, velikost nebo barvu) a pak přejděte na Přechody > Morfing. 3 Vraťte se k prvnímu z těchto dvou snímků, stiskněte tlačítko Prezentace a vyberte Přehrát – uvidíte, jak kruh projde morfingem. Tip: Nabídka Možnosti efektu vám dává ještě víc možností pro práci s morfingem.

Spolupráce v reálném čase Když prezentaci sdílíte s ostatními, ihned uvidíte, jak zároveň s vámi provádějí úpravy. Jak na to: 1 V horní části pásu karet vyberte Sdílet (můžete také použít klávesovou zkratku Alt-YU) a pozvěte tak ostatní ke spolupráci (v tomto okamžiku můžete prezentaci uložit do cloudu). 2 Pokud s prezentací pracují další lidé, značka ukazuje, kdo je u kterého snímku… 3 …a kterou část upravuje.

S polem Řekněte mi jste expertem Pole Řekněte mi vám najde správný příkaz ve chvíli, kdy ho potřebujete. Tím ušetříte čas a můžete se soustředit na svoji práci. Vyzkoušejte si to: VYBERTE MĚ 1 Vyberte obrázek robota vpravo. 2 Zadejte do pole Řekněte mi slovo animace a zvolte Přidat animaci. 3 Vyberte si efekt animace, třeba Zvětšení, a sledujte, co se stane.

Prozkoumávání bez nutnosti opustit snímky Inteligentní vyhledávání přináší zdroje informací přímo do PowerPointu. Vyzkoušejte si to (příklad v angličtině): 1 Klikněte pravým tlačítkem na slovo office v následující frázi: office furniture 2 Zvolte Inteligentní vyhledávání a všimněte si, že výsledky odpovídají kontextu dané fráze a netýkají se Aplikace Microsoft Office. 3 Jen tak pro zábavu si vyzkoušejte Inteligentní vyhledávání znovu tak, že kliknete pravým tlačítkem na slovo Office v kroku 2.

Máte k PowerPointu další otázky? Vyberte tlačítko Řekněte mi a napište, co chcete vědět. Navštivte blog týmu PowerPointu (pouze v angličtině) Přejděte na bezplatné školení k PowerPointu Pokud chcete přejít na odkazy, vyberte v režimu Prezentace šipky. V REŽIMU PREZENTACE VYBERTE ŠIPKU