Standardizace v hygieně výživy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezinárodní potravinářské standardy BRC, IFS
Advertisements

Řízení jakosti, standardy
Presentation Title.
White paper on food safety
AQAP – požadavky a volba rozsahu
SYSTÉMY A CHARAKTERISTIKY ZEMĚDĚLSKÉ PRODUKCE
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Změny požadavků podle nové normy
ČSN EN ISO 19011:2003 Mezinárodní norma
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc. Ing. Petra Šotolová
Systém GMP+: krátké představení
Management kontinuity činností organizace
Plánování zajištění jakosti produktu dle ISO/IEC 9126 Princip a představení praktického řešení Robert Pergl Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně.
Legislativa ČR a EU ve vztahu k SJ Procesy mezinárodní standardizace Codex Alimentarius Certifikace systémů jakosti ISO normy 1.roč. nav. MSP Mgr.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
EN ISO Správná výrobní praxe
Systém managementu jakosti QMS
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
MANAGEMENT BOZP ANEB JAK SE TO ŘÍDÍ ?.
Systém managementu jakosti
Přístupy EU. EFSA. BRS. IFS.
VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group.
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
SYSTÉMY MANAGEMENTU KVALITY 2. část
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Normalizace v oblasti environmentálního managementu
Management systému řízení kvality
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Zásady SLP, ČSN EN ISO 15189:2003 SLP – správná laboratorní práce
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Systém řízení kvality.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
ZÁKLADY SYSTÉMŮ MANAGEMENTU 1. ČÁST
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
ÚVOD A STRUČNĚ Z HISTORIE 1. část
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
SYSTÉMY MANAGEMENTU KVALITY 1. část
Management jakosti, zdravotnické standardy, audit, měření jakosti
Založen 1926 Petr Prokůpek Certifikace systémů. Akreditace k certifikaci výrobků pro inspekční orgán pro kalibrační laboratoř pro zkušební laboratoř k.
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
Požadavky mezinárodních standardů na pomocné a přídatné látky Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D. Dr. Ing. Leona Petrová Ing. Petra Šotolová.
SYSTÉMY MANAGEMENTU KVALITY 2. část ODVĚTVOVÉ. 1. „správná výrobní (hygienická), distribuční, laboratorní…) praxe, Eurepgap (G-good, a-agricultural, p.
Proces certifikace systémů managementu bezpečnosti potravin HACCP, ISO 22000, IFS, BRC a GLOBALG.AP. Ing. Petr Koten Ing. Olga Vavříková.
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
GBI Consulting IFS Logistic Mag. Josef Seiberl Česká r epublik a, duben 2010 GBI Consulting Logistika IFS.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Teorie auditu, fáze auditu, správné auditní postupy, Audit podle ISO Doc. Ing. Michal Voldřich CSc. Ing. Jan Pivoňka ing. Rudolf Ševčík Ph.D.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
STANDARDIZACE V HYGIENĚ VÝŽIVY. Certifikace – nepovinná aktivita Povinné aktivity: Nařízení ES 178/2002, Nařízení ES 852/2004…, zákonné vyhodnocení provádějí.
Mezinárodní potravinářské standardy BRC, IFS
Systém managementu jakosti
UNIVEZITA SPOLUVYTVÁŘÍ SVOU ZEMI
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Systém managementu jakosti 3
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Technické požadavky na výrobky
Lesk a bída normalizace
“Investiční a údržbářské práce na čerpacích stanicích “
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
Transkript prezentace:

Standardizace v hygieně výživy

Certifikace – nepovinná aktivita Povinné aktivity: Nařízení ES 178/2002, Nařízení ES 852/2004…, zákonné vyhodnocení provádějí výhradně orgány státního dozoru Nepovinné aktivity: certifikace externí audit provedený druhou nebo třetí stranou (certifikační nebo dodavatelský audit)  Základní typy norem: Mezinárodní normy Normy obchodních řetězců  Česká certifikace Věstník MZe č. 1/2001 Všeobecné požadavky na systém analýzy nebezpečí a stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP) a podmínky pro jeho certifikaci

Mezinárodní normy ISO: International Organisation for Stanardisation (Ženeva, 1947) ISO 9001:2000 standardizace systémů jakosti PDCA přístup ISO 22.000:2005 Klíčové oblasti: komunikace, management, program nezbytných předpokladů, HACCP Schopnost plánovat, vytvořit, udržovat a zlepšovat bezpečný potravinářský produkt s ohledem na požadavky zákazníka a zákonné regulace Plan Do Check Act

Normy obchodních řetězců BRC: British Retail Consorcium (1998) verze č. 6, 2012 EFSIS: verze BRC pro malé podniky IFS: International Food Standard (Německo, 2003) verze č. 5, 2007 GFSI: Global Food Safety Initiative (The Food Bussines Forum, 2000, Paříž) Sloučení požadavků norem BRC, IFS a dalších (Dutch HACCP, SQF, FSSC 22.000)