ERASMUS+ martina Jeřichová Hradec králové,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ Z KOMUNITÁRNÍCH PROGRAMŮ EU Autor: Michala Hrbová Obor: Účetnictví a finanční řízení podniku Ročník: 3 Soutěžní sekce: Rozvoj regionů.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Česko-německý fond budoucnosti Jihlava, PhDr. Tomáš Jelínek, Ph.D. ředitel.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
ECVET v projektech KA1 odborné vzdělávání a příprava v programu Erasmus+ žádostí o grant.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
1 Grundtvig v ČR Grundtvig v ČR v rámci EU programu Socrates I v rámci EU programu Socrates II v rámci.
Neziskové organizace Motto: „Abychom zbohatli materiálně, musíme nejprve zbohatnout v mysli.“
Projekt střední školy stavební Jihlava Partneři: Vysočina Education Romsdal Videregående skole Godalen Videregående skole.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Soňa Vrátná Jednodenní školení jazykové.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Setkání zástupců 1. ročníků
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Členská schůze MAS Nepomuk,
AKTION Česká republika - Rakousko
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
OSOBNÍ A PROFESNÍ PŘÍNOS STUDIJNÍCH NÁVŠTĚV
Závěrečná konference Zlín,
Hlavní město praha a integrace cizinců
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Inovační potenciál České republiky
Náměty pro činnost Národního fóra
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Program celoživotního učení Comenius
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Představení projektu.
GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners
Evropský vzdělávací program Erasmus+
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EURES = Evropské Služby Zaměstnanosti
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Seminář k výroční zprávě o činnosti a kódování studijních programů
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Transkript prezentace:

ERASMUS+ martina Jeřichová Hradec králové, 29.11.2017

Dům zahraniční spolupráce www.dzs.cz organizace přímo řízená MŠMT mezinárodní aktivity v oblasti vzdělávání administruje vzdělávací programy mezivládní dohody Evropské komise, od 2014 pověřen administrací programu Erasmus+ Zprostředkováváme stipendijní pobyty v zahraničí v oblasti vzdělávání a odborné přípravy Informujeme a poskytujeme konzultace o možnostech získání grantu na vzdělávací aktivity Jsme prostředníkem pro získání grantů na mezinárodní vzdělávací projekty z EU – pravidelné Výzvy k podání žádostí Pořádáme konference a semináře Propagujeme české vysoké školství v zahraničí Vydáváme publikace a informační materiály

Struktura programu Erasmus+ určen pro školní vzdělávání, odborné vzdělávání a přípravu, vysokoškolské vzdělávání, vzdělávání dospělých, mládež, sport Klíčová akce 1 = vzdělávací mobilita jednotlivců Klíčová akce 2 = spolupráce na inovacích a výměna osvědčených postupů Klíčová akce 3 = podpora reformy politik Jean Monnet Sport Decentralizované aktivity - NA, Praha www.naerasmusplus.cz Centralizované aktivity – EK VA, Brusel http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm 1 program zahrnuje komplexně všechno vzdělávání, odbornou přípravu, práci s mládeží a sport Snaha dosáhnout většího systémového dopadu Menší počet výzev pro předkládání žádostí Jednodušší správa financí – jednotkové náklady

Struktura programu Erasmus+ Školní vzdělávání Odborné vzdělávání a příprava Vysokoškolské vzdělávání Mládež Vzdělávání dospělých Erasmus+ 2014-2020 KA1 Vzdělávací mobilita jednotlivců KA2 Spolupráce – inovace a výměna dobré praxe KA3 Podpora reforem vzdělávací politiky

Zapojené země Programové země: Členské státy EU – 28 zemí země EHP (Norsko, Island, Lichtenštejnsko) Turecko Bývalá jugoslávská republika Makedonie Partnerské země: další země z celého světa viz příručka.

Zapojené země Partnerské země: ostatní země světa (vč. Švýcarska) mohou se účastnit pouze některých akcí v některých sektorech organizace z těchto zemí nemohou být koordinátory projektu, ale mohou být v roli partnera, účast organizací z partnerských zemí by měla projektu přinášet podstatnou přidanou hodnotu

Instituce, které se mohou zapojit Obecná definice: veřejné nebo soukromé organizace aktivní v oblasti vzdělávání žadatel musí mít status právnické osoby (jednotlivci nemohou přímo žádat o grant), v sektoru mládeže možnost zapojení neformálních skupin mládeže univerzity a vysoké školy z programových zemí musí být držiteli platné “Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)“ Organizace musí mít v hlavní náplni práce zmíněno poskytování, zajišťování odborného vzdělávání. Je-li organizace opravdu VET posuzuje hodnotitel ve spolupráci s DZS.

Příklady institucí školy/instituty/centra poskytující vzdělávání veřejné nebo soukromé, malé, střední nebo velké podniky, sociální podniky sociální partneři a další zástupci pracovního života, včetně obchodních komor, profesních organizací a odborů subjekty zabývající se kariérovým a profesním poradenstvím, informačními službami subjekty zodpovědné za systémy a politiky týkající se jakéhokoli aspektu vzdělávání na místní, regionální a celostátní úrovni, zřizovatelé škol výzkumná střediska, nadace, neziskové organizace, dobrovolné organizace, nevládní organizace

Klíčová akce 1 Aktivity: mobilita pracovníků ve vzdělávání, pracovníků s mládeží mobilita studentů VŠ, žáků v odborném vzdělávání a přípravě, mezinárodní výměny mládeže, evropský sbor solidarity Doba trvání projektu: 6 měsíců až 2 roky Termín pro předkládání žádostí Národní agentuře: 1. února 2018 do 12:00 (bruselského času)

Klíčová akce 2 Spolupráce na inovacích a výměna osvědčených postupů Aktivity: Strategická partnerství - žádost se předkládá Národní agentuře Termín pro předkládání žádostí Národní agentuře: 21. března 2018 do 12:00 (bruselského času) Znalostní aliance Aliance odvětvových dovedností Budování kapacit - žádosti se předkládají Výkonné agentuře (EACEA) v Bruselu

Strategická partnerství projekty trvající 6 – 36 měsíců maximální grant EU: 150 000 EUR/ 1 rok pro všechny organizace v rámci partnerství minimálně 3 organizace (tj. minimálně 1 koordinátor a 2 partneři) ze 3 různých programových zemí zapojených do programu Erasmus+, v partnerství čistě mezi školami a v sektoru mládeže je minimální počet organizací 2 přendat do druhé prezentace?

Klíčová akce 3 podpora otevřenosti a prostupnosti vzdělávání v Evropě rozvoj sdílení vzdělávacích zdrojů v Evropě spolupráce vzdělávacího sektoru s dalšími sektory podpora mezinárodních sítí, například ECVET Účast: národní a regionální autority v oblasti vzdělávání (pracovníci ministerstev, krajských úřadů,…) centralizovaná aktivita – žádosti se předkládají Výkonné agentuře (EACEA) v Bruselu

Klíčová akce 3 - Mládež Strukturovaný dialog trvání projektu 3-24 měsíců diskuze mezi mladými lidmi a osobami s rozhodovací pravomocí participace mladých lidí na politickém rozhodování mladí lidé (13-30 let) + osoby s rozhodovací pravomocí bez věkového omezení 2 základní druhy: setkávání mladých lidí s osobami s rozhodovací pravomocí simulace fungování demokratických institucí

Kde najít partnera? Mezinárodní aktivity v rámci spolupráce národních agentur (TCA - Transnational Cooperation Activities between National Agencies) - mezinárodní školení, podpora a kontaktní semináře - mezinárodní vzdělávací aktivity na dané téma http://www.naerasmusplus.cz/cz/o-programu/kontaktni-seminare https://www.salto-youth.net/

WWW.ETWINNING.CZ WWW.ETWINNING.NET

VYHLEDÁVÁNÍ PARTNERŮ PRO PROJEKTY Platforma EPALE EC.EUROPA.EU/EPALE KALENDÁŘ AKCÍ VYHLEDÁVÁNÍ PARTNERŮ PRO PROJEKTY KNIHOVNA DOKUMENTŮ NOVINKY Z OBORU DISKUSE BLOGY

Euroguidance Evropská síť v rámci Erasmus+ 34 zemí zapojeno 25 let tradice Cíle: podpora evropské dimenze v poradenství poskytování kvalitních informací a vzdělávacích aktivit o celoživotním, kariérovém poradenství a mobilitě www.euroguidance.cz

Děkuji za pozornost. Dům zahraniční spolupráce Na Poříčí 1035/4, 110 00 Praha 1 www.dzs.cz www.naerasmusplus.cz