Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBO Ř ANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_181_SAMOHLÁSKY Téma: ROZD Ě LENÍ.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Rozdělení hlásek DUM 14/1.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
11.1 Slovo, slabika, hláska, písmeno
Tvrdé a měkké souhlásky
Český jazyk Souhlásky tvrdé a měkké - shrnutí
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.07 Název pro školu:
Hlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Listopad 2011 Číslo.
Mgr. Michal Oblouk HLÁSKOSLOVÍ.
Zvuková stránka jazyka
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: dubna 2012
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM13 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
HLÁSKOSLOVÍ SPISOVNÁ VÝSLOVNOST
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ7_01 Sada DUMČeský jazyk 7 Předmět Český jazyk Název materiáluRozdělení hlásek Anotace Materiál je určen.
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
Český jazyk – 2.ročník „Slovo, slabika, hláska, písmeno“
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo
F ONETIKA 2. Č ESKÁ ABECEDA Abeceda: A, B, C, Č, D, Ď, E, F, G, H, CH, I, J, K, L, M, N, Ň, O, P, Q, R, Ř, S, Š, T, Ť, U, V, W, X, Y, Z, Ž Česká písmena:
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Samohlásky a souhlásky
Český jazyk Přehled dělení hlásek- samohlásky a souhlásky 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-17 Projekt ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy.
V ZEMI PÍSMEN Opakování písmen M, m, L, l, S, s, P, p, A, a, O, o, E, e, I, i, U, u s králem Abecedou Dostupné z Metodického portálu ISSN:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Základní škola a mateřská škola Plzeň – Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Iva Zemanová Datum vytvoření.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiáluVY_32_INOVACE_III_Cj1_17 AutorDaniela.
Seznámení se s hláskami a jejich dělení
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Samohlásky krátké a dlouhé, dvojhlásky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
AUTOR: Mgr. Miluše Vosáhlová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_18
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název:VY_32_INOVACE_09_I.Čj4_HLÁSKOSLOVÍ Téma: Hláskosloví Název.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_08_DELENI_HLASEK Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Anotace: prezentace slouží k procvičování psaní u-ú-ů
VY_32_INOVACE_21_CJ_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Anotace: prezentace slouží k procvičování rozdělení hlásek a druhů vět
VY 32 INOVACE 361.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Anotace: prezentace slouží k procvičování učiva z 2. ročníku
Spracované v rámci projektu:
Rozdelím si hravo hlásky,
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ Český jazyk
Český jazyk 3 Opakování 2. třídy.
Autor: Mgr. Ľubica Čambálová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace_40_Samohlásky a souhlásky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka,
VY_32_INOVACE_19_ Český jazyk - opakování pro 1. a 2. ročník
SAMOHLÁSKY A SOUHLÁSKY
VY_32_INOVACE_20_Slabiky začínající písmeny M, L, P, S
ZVUKOVÁ STRÁNKA JAZYKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka,
Dělení souhlásek, souhlásky tvrdé Název projektu: OP VK
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník Číslo operačního programu: Předmět: Jazyk a jazyková komunikace Ročník: 2. Téma: VY_12_INOVACE_04_CJ_02_MG Název: Dělení hlásek, samohlásky, ú/ů Autor: Mgr. Marie Gregorovičová Popis: Dělení hlásek, pravopis ú/ů

Soubor všech písmen (hlásek) je abeceda A B C Č D Ď E F G H CH I J K L M N Ň O P Q R Ř S Š T Ť U V W X Y Z Ž samohlásky souhlásky krátké (a, e, i/y, o, u) tvrdé dlouhé (á, é, í, ó, ú/ů, í/ý) měkké dvojhlásky (au, ou) obojetné

Dlouhé samohlásky vyznač červeně, krátké modře Svítání Je ráno. Svítá. Sluníčko se probouzí a svými paprsky maluje na obloze každodenní předpovědi. Bude slunečno? Zafouká vítr? Zakryjí jeho zlaté vlasy rozpustilé černé mraky a zaprší? Vzduch je čistý a svěží. Začíná nový den. Vyhledej slova, která mají tyto samohlásky _á_o, _e_o, _o_ý, _e_, _a_í, __í_á Vymysli více takových slov

ú/ů Úterý, únor, kůlna, můstek, Ústí, domů, borůvky, únava, důvod, do sudů, úsměv, zůstal, květů, břehů, ústa, dolů, kůzle Rozděl slova podle toho, kde je ú,ů a pozoruj, kde se ú,ů vyskytuje ú ů (Vymysli s uvedenými slovy krátký příběh)

K_zlata V _stí na břehu řeky Labe žije v k_lně koza se čtyřmi k_zlaty. V létě skotačí na břehu plném květ_, přes m_stek chodí do les_ na bor_vky, ale v _noru je jim _zko. Kde je jejich _směv? Jaký je d_vod jejich smutku? Doplň ú/ů. Použij slova z textu na minulé straně. Která slova v doplňovačce chybí? Co kůzlata rozveselí?

Použité zdroje: kliparty PowerPointu www.office.microsoft.com