Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název:VY_32_INOVACE_09_I.Čj4_HLÁSKOSLOVÍ Téma: Hláskosloví Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název:VY_32_INOVACE_09_I.Čj4_HLÁSKOSLOVÍ Téma: Hláskosloví Název."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název:VY_32_INOVACE_09_I.Čj4_HLÁSKOSLOVÍ Téma: Hláskosloví Název sady: Český jazyk

2 materiál je určen žákům 4.ročníku
Anotace: materiál je určen žákům 4.ročníku vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace V prezentaci opakujeme rozdělení hlásek na samohlásky a souhlásky (tvrdé, měkké, obojetné), upevňujeme pamětné osvojení jednotlivých skupin. Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli, vytisknuté stránky prezentace č. 9,10,11, psací potřeby Metodické pokyny: na listech č. 3-7 si žáci zopakují rozdělení hlásek, dále probíhá společná práce (list č.8) a na listech č. 9,10,11 pracují samostatně, podle tabule probíhá kontrola.

3 HLÁSKY SAMOHLÁSKY dvojhlásky SOUHLÁSKY měkké tvrdé obojetné

4 SAMOHLÁSKY KRÁTKÉ A E I O U Y DLOUHÉ Á É Í Ó Ú Ů Ý

5 DVOJHLÁSKY AU auto automat autobus Baumax pan Tau sauna OU louka brouk
Bohouš sloup kroupy louže

6 SOUHLÁSKY TVRDÉ H CH K R D T N MĚKKÉ Ž Š Č Ř C J Ď Ť Ň

7 OBOJETNÉ B F L M P S V Z

8 Škrtni všechny dlouhé samohlásky
S m U Ý Z H O A i u k ý Á a o E Y P é C v e I m

9 Dopiš správné hlásky 6. tvrdá souhláska ____ 2. krátká samohláska ____
3. obojetná souhláska ____ 7. obojetná souhláska ____ 3. krátká samohláska ____ 8. obojetná souhláska ____ T E L E V I Z E

10 Dopiš dvojhlásky Pes spí v b__dě. Na parkovišti stála __ta.
Do lesa chodíme na h__by. Dobytek se pase na l__ce. Kávu vaří __tomat. V kleci sedí pap__šek. Mezi vyučováním máme p__zu. Teplá místnost je s__na. ou au

11 Podtrhni všechny samohlásky krátké žlutě, dlouhé zeleně
Máme čtyři roční období – jaro, léto, podzim a zimu. Každé je zajímavé a jiné. Těšíme se na léto, to budeme mít letní prázdniny.


Stáhnout ppt "Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název:VY_32_INOVACE_09_I.Čj4_HLÁSKOSLOVÍ Téma: Hláskosloví Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google