Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2880.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2880."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2880 ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT NÁZEV A ČÍSLO MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_04_S01-Čj-2 VYTVOŘENO : Prosinec 2011 AUTOR: Anna Matějovicová VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura SADA: Český jazyk pro 2. ročník NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Psaní ú, ů

2 ANOTACE:ANOTACE: ROČNÍK: 2. DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: Prezentace pro interaktivní tabuli STUPEŇ A TYP VZDĚLÁVÁNÍ: Základní vzdělávání – první stupeň POMŮCKY: Učebnice – kartičky se slovy CÍL – INOVACE: Podporuje aktivní zopakování – procvičování - výklad učiva s využitím interaktivní tabule. METODICKÉ POKYNY: Žáci doplňují ú, ů ve slovech na kartičkách, třídí slova do dvou skupin. Vybírají ú, ů z nabídky a doplňují je do slov fixou (možno i slova přepisovat do školního sešitu). Uvědomují si psaní ú, ů ve slovech a slova vyhledávají v tabulce. Materiál slouží k pochopení doplňování a psaní ú, ů na začátku, uvnitř a na konci slov. OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Žák umí rozlišovat grafickou podobu psaní ú, ů na začátku, uvnitř a na konci slova.

3 Psaní ú, ů

4 Psaní ú / ů. PAMATUJ ! Na začátku slova píšeme …… ú Uvnitř slova a na konci slova píšeme ……… ů úů _nor p_lnoc dom_ dol_ p_jčka d_l _nava _kol _l _sta Připoj nebo fixou doplň ú/ů kartičky se slovy.

5 ůů ů ů ůů ů ů ů úú úúú ú Nabídka (použité ů /ú škrtej) : v _ n ě _ k l i d r _ ž o v á s l _ v k o _ t ě k m _ s t e k d o l _ _ d o l í _ z e m í n e m _ ž e _ ř a d k _ l _ l y d o m _ r _ ž e Doplň ú / ů.

6 pedůmú úlonůs sůlažv trůžei aúnort klokús V tabulce najdi 5 slov, kde se píše ú a 5 slov, kde se píše ů. _____________________________________________________________________ ú ů

7 Řešení zadaných úkolů : Kartičky: ú - únor ústa úl únava úkol ů - půjčka půlnoc domů dolů důl ú / ů ve slovech vůně klid růžová slůvko útěk můstek dolů údolí území nemůže úřad kůl úly domů růže Tabulka: ú ústa únor úsvit úl úkol ů dolů sůl dům růže může

8 V prezentaci byly použity vlastní materiály.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2880."

Podobné prezentace


Reklamy Google