Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_21_CJ_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_21_CJ_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_21_CJ_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav 2) Období vzniku VM: Září - říjen 2011 3) Využití VM v ročníku ZŠ: 2. a 3.ročník ZŠ 4) Vzdělávací oblast: Jazyk a jazykové komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tématický okruh: Jazyková výchova Téma: Nauka o slově, pravopis souhlásek (měkké a tvrdé slabiky a slova s ě) 5) Metodický list, anotace: Procvičování doplňování i,í,y,ý,ě do slov, po správném určení hlásky či písmena do slova se odkrývá utajený obrázek. Po procvičení následuje přepis s doplňováním do vlastních sešitů. 6) Zdroje: obrázků, hudby…

2 Nauka o slově - pravopis
Český jazyk 2. a 3. ročník Nauka o slově - pravopis

3 i y í ý ě

4 i y í ý ě mrak-

5 i y í ý ě mrak- mraky

6 i y í ý ě vaj-čko

7 i y í ý ě vaj-čko vajíčko

8 i y í ý ě kv-tina

9 i y í ý ě kv-tina květina

10 i y í ý ě puch-ř

11 i y í ý ě puch-ř puchýř

12 i y í ý ě B-tuška

13 i y í ý ě B-tuška Bětuška

14 i y í ý ě peř-čko

15 i y í ý ě peř-čko peříčko

16 i y í ý ě št-ňátko

17 i y í ý ě št-ňátko štěňátko

18 i y í ý ě r-bář

19 i y í ý ě r-bář rybář

20 i y í ý ě maš-nka

21 i y í ý ě maš-nka mašinka

22 HOTOVO ! HURÁ !!! UMÍŠ TO SKVĚLE

23 Šlo ti to výtečně, takže teď si připrav svůj sešit na český jazyk, napiš dnešní datum a pak napiš všechna procvičená slova do sešitu.

24 mrak- vaj-čko kv-tina puch-ř peř-čko št-ňátko r-bář maš-nka
B-tuška peř-čko št-ňátko r-bář maš-nka HOTOVO

25 AHOJ PŘÍŠTĚ …


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_21_CJ_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav."

Podobné prezentace


Reklamy Google