Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
AUTOR:MGR. IVANA BANASINSKÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČJ2 TEMA:ABECEDA třída

2 Anotace Materiál určen pro žáky 2. ročníku ZŠ
Vhodný pro použití na interaktivní tabuli

3 ABECEDA 1 A PÍSMO

4 Abeceda Abeceda je sada znaků – písmen, jimiž se graficky vyjadřují hlásky Název je odvozen z prvních 4 znaků abecedy. Všechna písmena mají v abecedním řazení svoje místo – říkáme, že je řadíme podle abecedy. Podle abecedy jsou řazena slova v encyklopediích, slovnících, seznamech….

5 ABECEDA Doplň psací podobu všech písmen A __ a __ B __ b __ C __ c __ Č __ č __ D __ d __ Ď __ ď __ E __ e __ F__ f __ G __ g __ H __ h __ Ch __ ch __ I __ i __ J __ j __ K __ k __ L __ l __ M __ m __ N __ n__ Ň __ ň __ O __ o __ P __ p __ Q __ q __ R __ r __ Ř __ ř __ S __ s __ Š __š __ T __ť __ U __ u __ V__ v__ W __w__ X__ x __ Y__ y __ Z __ z __ Ž __ž__

6 Přečtěte a naučte se básničku.
A, B, C, Č, D ,Ď ,E – jen se na mě koukněte! F, G, H, CH, I, J, K – abeceda je lehká. L, M, N, Ň, O, P, Q – všichni se ji naučte. R, Ř, S, Š, T, Ť, U – nechci slyšet: „Nezvládnu!“ V, W, X, Y, Z, Ž – můžete na hřiště běžet.

7 Úkoly pro vás Čtěte neúplné řady písmen podle abecedy a doplňte písmena, která chybí. Řady i pište. A _ _ _ D e f _ _ _ _ j _ _ _ n _ i _ _ l _ _ _ _ Ť _ V _ _ _ _ _ O _ Q _

8 2. Seřaď jména podle abecedy Martin, Antonín, David, Pavel, Emil, Zbyněk __________________________________ 3. Seřaďte se podle abecedy ve skupině, kluci, holky a nakonec se zkuste seřadit celá třída podle křestních jmen. Můžete i dle příjmení.

9 4. Pojmenuj obrázky a očísluj je podle abecedy
4. Pojmenuj obrázky a očísluj je podle abecedy. Vymysli další slova souřadná a slovo významem nadřazené

10 CITACE, POUŽITÉ ZDROJE


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62"

Podobné prezentace


Reklamy Google