Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_16-1-04 Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky
čtyřsměrka Najdi a vypiš slova související s bílkovinami, tuky, sacharidy a doplň tajenku. ŘEŠENÍ ČTYŘSMĚRKY
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U CH D É Č Ž .
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž A B Í L K O V I N Y CH D É Č Ž A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
A B Í L K O V I N Y M R Š E S G H Ň Z T U D É Č Ž CH D É Č Ž
TAJENKA Bílkoviny jsou makromolekulární látky složené z AMINOKYSELIN.
Použitá literatura Bláha, L., Šrek, F., Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. INFORMATORIUM, spol. s r. o., Praha ISBN 80-85427-86-9 Kružliak,P., Schaller, R., Forró, A., Potraviny a nápoje učebnice pro kuchaře a číšníky. IQ147,spol. s r. o., Praha ISBN 80-7032-722-7