METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
Advertisements

Použití metody CLIL v hodinách MATEMATIKY na Střední škole stavební Jihlava.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
Insolvenční řízení v ČR Zmar nebo nová šance?. Uspokojení věřitelů: World Bank65 % (údaj z dotazníkové akce) Reálná data ,4 % Co víme o insolvenčních.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_10_09_F9_Hanak AUTOR : Ing. Roman Hanák TÉMA : Vedení elektrického proudu v polovodičích.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Hodnocení pedagogických pracovníků manažerská dovednost = účinný nástroj manažerská dovednost = účinný nástroj řízení a kontroly pracovníků řízení a kontroly.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_KANCELARI_KONVERZAC E_PREZENTACE_18 Název školyStřední.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Didaktická analýza dějepisného učiva Přednáška č. 6 AR 2014/2015.
©Ing. Václav Opatrný. V úvodních hodinách elektrotechniky jsou žáci seznamováni s veličinami, které popisují známý fyzikální svět, získávají představu.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
S Europassem ukážete, co umíte
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Plánování ve školní tělesné výchově
NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_04_M7_Hanak TÉMA: Zlomky
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Od skupiny ke kooperaci
Pracovní porada Pracovní list.
Úloha bodového systému
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Pracovní porada Pracovní list.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Kateřina Lojdová Klima školní třídy Kateřina Lojdová
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Příspěvek na konferenci
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Úvodní a seznamovací hry
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Gymnasium Jižní Město Praha
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
jak budovat kulturu školy společně
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Synergie manažerského týmu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Autoevaluace z pohledu
Příprava pilotáže 46 žáků ve třídách ZŠS (11 žáků v přípravném stupni ZŠS-autisté) 5 učitelů 5 dalších pedagogických pracovníků na tvorbě pracovali: 4.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_06_M9_Hanak TÉMA: Lomené výrazy
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
EU- „Učíme se ze života pro život“ Registrační číslo: CZ /0
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Science centrum a návštěvník se zrakovým handicapem
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
Transkript prezentace:

METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0005 Sada metodických listů: KABINET ANGLICKÉHO JAZYKA Název metodického listu: PÁROVÁ A SKUPINOVÁ PRÁCE

Párová a skupinová práce

Pair + Group Work Motivují žáky k učení angličtiny. Žáci odbourávají bariéry v komunikaci v anglickém jazyce. Učí se týmové práci a zodpovědnosti za sebe ve skupině i za skupinu. Podporují pomalé a pasivní žáky ke zvýšení aktivity a snahy o zvládnutí stanoveného cíle. Podporují schopnější žáky k předávání zkušeností, pomoci slabším členům skupiny, a tak k odstranění pocitu nudy.

Učitelé mají možnost lépe: si připravit a rozpracovat probírané téma vysvětlit probírané téma zahrnout do práce všechny žáky skupiny nebo žáky v páru odstranit obavu z chyb lépe získat zpětnou vazbu motivovat žáky k větší aktivitě

Co vyžaduje použití PAIR, GROUP WORK Promyšlenou organizaci hodiny Žáci se musí ve skupinové práci postupně učit. Ve skupinách či párech nepracujeme celou hodinu, ale jen její část. Instrukce učitele musejí být jasné, stručné a srozumitelné. Práce by měla být na příslušné úrovni žáků, aby žáky motivovala a nenudila.

Co vyžaduje použití PAIR, GROUP WORK Práce žáků by měla mít prvky soutěživosti, tvořivosti, zodpovědnosti, kolektivní sounáležitosti – při zachování individuality. Rozvoj pracovní atmosféry Zodpovědnost týmu za celkový výsledek Žáci by se měli podílet na evaluaci práce. Skupiny vytváříme z žáků všech úrovní, vedeme je k vzájemné pomoci a spolupráci.

NEVÝHODY PAIR, GROUP WORK U mladších žáků – velká hlučnost Komunikace mezi žáky většinou v ČJ Ne všichni žáci se do práce zapojí Každý žák potřebuje jiný časový limit pro splnění úkolu Časová náročnost přípravy pro učitele Časová náročnost přípravy žáků na práci ve skupinách Práce žáků není plně kontrolovaná učitelem