Co bychom měli také o internetu vědět

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Advertisements

Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
35.1 Vyhledávání na internetu
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základy práce s počítačem – lekce V.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
Elektronická komunikace
Evidence pošty Spisová služba Podatelna Renata Pavelková, Marek Urban Skalský Dvůr
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
MALOVÁNÍ. CO JSOU TO SLOŽKY A SOUBORY HLEDÁNÍ OBRÁZKŮ NA INTERNETU.
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Internet.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Typy elektronické komunikace
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
11. SLUŽBY INTERNETU.
WWW – hypertextový informační systém
Seznamujeme se s počítačem III.
Základní prvky internetového prohlížeče
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Rozcestník Seznam.cz. Vyhledávání Přihlášení na Založení u Druhá část obrazovky je na dalším snímku Vyhledávání firem Služby Seznamu.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Multimediální elektronická komunikace
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Co děláme, když nejsme na internetu 27. dubna 2010 Internet Advertising Conference.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Internet základní služby VY_32_INOVACE_INT_17. Prohlížeče Microsof Internet Explorer (MSIE) Mozilla Firefox Google Chrome Portál – rozcestník do webu.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
PowerPoint Program na vytváření prezentací Pozadí snímků  Pravým tlačítkem klikneme do snímku a otevřeme Formát pozadí.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_238 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Lenka Radošová Volné psaní na téma:
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Organizace elektronické pošty v Gmailu
Orientace a vyhledávání na internetu
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Jan Duchek
BEZPEČNĚ NA INTERNETU VY_32_INOVACE_13
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Elektronická pošta.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Co bychom měli také o internetu vědět

Internet je všude kolem nás. Skoro všude na světě můžeme počítač připojit k internetu. Musíme ale umět s internetem zacházet, musíme vědět, k čemu internet slouží a co můžeme očekávat. Co nabízí internet? vyhledávání informací na různých webových stránkách elektronická pošta (psaní zpráv - emaily) chat (diskusní služba) telefonování Skype (televizní telefonování pomocí kamer) na internetu se nakupuje (počítačové programy, hudba, zboží…) přes internet můžeme studovat, číst knihy

Elektronická pošta seznam přijaté pošty otevřený dopis

Další užitečné nástroje Oblíbené: pokud se vám některé stránka líbí, zařaďte si ji mezi oblíbené stránky. Historie: kliknutím na tlačítko Historie se zobrazí seznam stránek, které jste poslední dobou navštívili.

Vyhledávání na internetu 1. Rozcestník Kategorie, mezi kterými si vybíráme

2. Vyhledávač Do formuláře dopíšeme slovo, které hledáme. hry Google umožňuje snadné vyhledávání obrázků - klikneme na odkaz Obrázky a napíšeme název.

Co bychom měli ještě o internetu vědět? získané informace se pokuste ověřit i z jiného zdroje při připojení počítače na internet je nutné používat vhodný antivirový program internet pomáhá postiženým a to nejenom tělesně postiženým, ale třeba i zrakově postiženým (speciální klávesnice, poslech namluvených knížek aj.)

Úkoly: Hledáme v Seznamu, najdi: - jaké počasí bude v příštích dnech - jaké představení hrají v Národním divadle 2. V Googlu najdi obrázek svého oblíbeného zpěváka. 3. Podívejte se na stránky www.alik.cz