Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sergimage Mladý pár se přestěhoval a seznamoval se sousedy. Příští ráno, když seděli u snídaně, podívala se mladá paní z okna a viděla sousedku, jak.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Je to metoda využívající principů týmové práce, která zvyšuje účinnost tvůrčího myšlení cílem je získat co nejvíce nápadů k řešenému problému, které budou.
ASERTIVITA Společenská kultura Asertivita ; VY_32_INOVACE_D3_03
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 3. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Co je SW a co je HW? SW-software HW-hardware.
Vybrané typy verbální komunikace Robin Šimek Ondřej Kašpar.
V ÍTEJTE NA MÍCH STRÁNKÁCH Snad se líbí
Jak se žilo na konci 18. století obyčejným lidem?
Konverzace Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
OBCHODNÍ MAJETEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Asertivita Je-li člověk nespokojen se svým stavem, může jej změnit dvěma způsoby: buď změní podmínky svého života, nebo změní svůj duševní postoj. První.
Asertivita jako obrana proti manipulaci
Využij všechny dostupné informace. Nikdy nevíš, co se může cestou přihodit.
Otevřená komunikace a konstruktivní kritika
Mini tisk Mini tisk skončil,ale přebral si ho se souhlasem:p.t.s,met,.Šéfem je teď ondrattt s dvěma pomocníky:Tomáš,Vojta.Tak vás prosíme přejte nám hodně.
Dialog o podstatě matematiky Kristýna Pítrová, 2.B
Jsme rozdílní II. Petr Machala. Nikdo z nás si nemohl vybrat, kdy, kde a komu se narodí. DISKRIMINACE.
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
Rozbor celkové úrovně vzdělávání na ZŠ Olbramovice po ukončení celkové rekonstrukce školy (ve školních letech 2012/2013 a 2013/2014) Vyhodnocení dotazníku.
Název práce Autor práce: Vedoucí práce: Obor studia: Datum obhajoby:
První zaměstnání Petr Machala.
Dopis – úřední Dopis - osobní
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
Uhříněveské památky Výroba Kvíz v příběhu Kvíz v příběhu Zdroje Začato: Dokončeno:
2.
DAŇOVÁ EVIDENCE – ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Jak by si definoval slovo hrdina? Co podle tebe musí člověk dělat, aby si ho označil jako hrdinu? Znáš nějakého hrdinu ve světě? Ve svém okolí? Promysli.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Město ve kterém žiji Žiji ve městě Vsetíně. Není to zrovna velké město, ale také není nejmenší. Ve Vsetíně jsem se narodil a žiji zde už 16 let. Není tu.
JAK KOMUNIKOVAT S DOSPĚLÝM PACIENTEM. JAK SE PŘEDSTAVIT  Dobrý den, jsem ….. Studuji na třetí lékařské fakultě,. Studuju všeobecné lékařství. Jsem ve.
Malá násobilka - procvičování
Komunikace I. Petr Machala. KOMUNIKACE (z lat. učinit společným) přenos informací slovně – mimoslovně – činy (chováním a jednáním) Vážně jsi tam byla?
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
AKVIZICE AKVIZICE. Co si odvezete Zaměříme se na překážky na cestě ke zvýšení obratu a rozšíření portfolia Budeme hledat cestu jak spolupracovat i s největšími.
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
KOUČOVACÍ PŘÍSTUP Mgr. Jana Kazíková Mgr. Andrea Baumannová.
Lekce 6 – SCAMPER Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/ Modul 7 – Jsme kreativní.
Opakujeme vedlejší věty 2 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_04_Opakujeme vedlejší věty 2.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Lekce 7 – Komunikujeme beze slov Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/ Modul 1 –
Skalní města 1 Témata k zamyšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Smrčková. Dostupné z Metodického portálu
Slova Květiny.
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
SLOVENSKO 2016.
Tým ve kterém chtějí lidé být: 1. Tým kde je opravdový zájem jeden o druhého a)neste břemena jedni druhých b)modlete se za sebe c)věnuj pozornost.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Umění ptát se Jitka Navrátilová, Ph.D
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_22DST ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /21
Název oborové práce Jméno autora třída.
„Vzkaz v lahvi“ (Osobnostní a sociální výchova)
ANALYTICKÉ ÚTVARY PUBLICISTICKÉHO STYLU
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
Asertivita.
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Jejich přijímání a vyjádření
Otázky pro průběžnou práci
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Transkript prezentace:

Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Lekce 6 – Oprávněná kritika Modul 2 – Jednáme asertivně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025

Oprávněná kritika Co podle Vás znamená někoho kritizovat? Kdy vás někdo v poslední době za něco kritizoval? Jak jste se cítili? Když někoho kritizujeme, tak mu něco vytýkáme, upozorňujeme na chyby, kterých se dopustil. Zkrátka, upozorňujeme ho na něco, co se nám na jeho chování nebo činech nelíbí.

Oprávněná kritika Kritiku dělíme na: Myslíte, že bychom se kritikou měli nějak dále zabývat? Jaké druhy kritiky rozlišujeme? Kritiku dělíme na: oprávněnou - kritik má pravdu a kritizuje nás právem, neoprávněnou - kritik nemá pravdu a kritizuje nás neprávem.

Napadá vás nějaký postup, jak na kritiku reagovat? S čím byste začali? Oprávněná kritika Napadá vás nějaký postup, jak na kritiku reagovat? S čím byste začali? Nejvíce přínosné pro nás bude, když se naučíme na kritiku reagovat jednoduchou otázkou: „Řekni mi, prosím, co konkrétně dělám špatně.” „V čem vidíš problém?”“

Nyní vylosujeme krále nebo královnu… Oprávněná kritika Nyní vylosujeme krále nebo královnu…

Těším se na Vás zase příště Oprávněná kritika Těším se na Vás zase příště 