Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lekce 7 – Komunikujeme beze slov Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 1 –

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lekce 7 – Komunikujeme beze slov Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 1 –"— Transkript prezentace:

1 Lekce 7 – Komunikujeme beze slov Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 1 – Komunikujeme bez zábran

2 Komunikujeme beze slov Jakými způsoby se dá komunikovat beze slov? Co je to podle vás mimoslovní (neverbální) komunikace?

3 Komunikujeme beze slov Této mimoslovní komunikaci se také říká řeč těla. Dáváme tak najevo své pocity, nálady, přání, a to pomocí obličeje, očí, rukou, projevy celého těla. Mimoslovní (neverbální) komunikace zahrnuje způsoby, kterými si se svým okolím vyměňujeme informace, bez použití slov.

4 Komunikujeme beze slov Co myslíte, který způsob komunikace je pravdivější – slovní nebo mimoslovní? Řečí těla si předáváme daleko více informací než pouhými slovy. Mimoslovně komunikujeme nevědomě, automaticky. Proto také o této komunikaci můžeme říct, že je pravdivější, velmi snadno tak prozradíme, co si opravdu myslíme, jak se cítíme, i přestože to nechceme říct.

5 Komunikujeme beze slov Pojďme si teď chvíli hrát se schopností hovořit beze slov. Vyzkoušejme si, co všechno se můžeme dozvědět pomocí mimoslovní komunikace.

6 Komunikujeme beze slov Těším se na Vás zase příště


Stáhnout ppt "Lekce 7 – Komunikujeme beze slov Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 1 –"

Podobné prezentace


Reklamy Google