Free Route Airspace Prague

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Advertisements

Ministerstvo dopravy – Odbor civilního letectví
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Member of XI. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP „INFORMACE O VÝCVIKOVÝCH AKTIVITÁCH ŘLP“ CZECH AVIATION TRAINING CENTRE.
SINGLE EUROPEAN SKY INDUSTRY CONSULTATION BODY Mgr. Richard Klíma KŘ/vOK.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA DOPRAVA
Airspace Management Jeneč 2014 Ivan Beneš Oddělení ASM.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2014 Generální ředitel 21. října 2014 IATCC PRAHA XII. ročník jednání s leteckými dopravci.
Auditní činnost ÚCL v rámci organizací oprávněných k údržbě a výrobě letecké techniky Autor: Jakub Tomíček.
Nehmotné statky a průmyslová práva: jejich ochrana, oceňování a komerční využití European Commission Enterprise and Industry.
SINGLE EUROPEAN SKY FUNKČNÍ BLOKY VZDUŠNÉHO PROSTORU Mgr. Richard Klíma KŘ/VOK.
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2013 Generální ředitel 30. října 2013 IATCC PRAHA XI. ročník jednání s leteckými dopravci.
ÚSMP / VMKMartin Podešva Benchmarking ANS JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP ČR, s. p. IATCC,
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Připravované kroky v oblasti elektronizace zdravotnictví 25.února 2013 IKEM, Praha.
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Dopravní síť České Republiky
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
INSPIRE Stav a výhled.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
1 © by GfK SE 12/14 Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – prosinec 2014 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise.
People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)
Strategický marketingový proces: plánovací etapa
1 © by GfK SE 09/14 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – září 2014.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
....aneb začneme na zelené louce…
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2015 Generální ředitel 10. listopadu 2015 PRAHA 13. ročník jednání s leteckými dopravci.
Ing. Pavel Janda FAB CE - Funkční blok vzdušného prostoru v regionu střední Evropy 1 Útvar strategie a manažerské podpory XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Ředitel útvaru strategie a manažerské podporyIng. Luboš Hlinovský, MBA Cenová politika ŘLP ČR, s. p. XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ.
KOMUNÁLNÍ ODPADY A JEJICH ENERGETICKÉ VYUŽITÍ Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí EGÚ Brno, Energetika 2015 Brno, 23. září 2015.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Útvar strategie a manažerské podporyIng. Lukáš Řezníček Informace o Programu SESAR XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Plnění výkonnostních parametrů a cenová politika ŘLP ČR, s. p
Zkušenosti se sledováním uhlíkové stopy Airport Carbon Accreditation
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
Změny kmitočtů s přechodem na kanálovou separaci 8.33 kHz v LKAA
Informace o implementaci TAF/TAP TSI
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
Volba povolání postřehy, postupy, doporučení…
Významné projekty ŘLP ČR
NÁSLEDNÉ KROKY Rob Bakx
Strategie EU pro Podunají
Free Route Airspace Prague
Regulace výkonnostních parametrů a cenová politika ŘLP ČR, s. p
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2016.
VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
DOTAČNÍ ROK 2018 – LFA; PPO; ANC LFA
Koncepce Free Route ve FIR Praha
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
Valorizace pracovních odměn odsouzených
Zvyšování rychlostí na 200 km/h
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Free Route Airspace Prague Setkání s leteckými dopravci 25. října 2017 Václav Voráček

Obsah Koncept Stav implementace Současný stav a statistika využití Budoucí vývoj

Koncept Nařízení Komise (EU) 716/2014 – Pilot Common Project ATM Master Plan (SESAR) Netwotk Strategic Plan (Evropská Komise) Network Operations Plan (Eurocontrol) FAB CE Airspace Plan

Stav implementace Krok I – Časově omezené DCTs v definovaném prostoru 2. 5. 2013 Noční DCTs (0000-0600 LMT) Krok II – DCTs v definovaném prostoru H24 5. 2. 2015 První etapa – Taktické a vybrané noční DCTs Dále doplňovány jednotlivé DCT segmenty

Současný stav a statistika využití Statistika využití za Leden – Září 2017 Celkem přes 600 tisíc DCT letů Podíl DCT tratí 18% Zpracoval: Kateřina Vojtková, Petr Prošek (ÚPB/OBK)

Využití - mapa

Budoucí vývoj Krok III – Implementace Full FRA 2. 12. 2021