Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Struktura dokumentace a informace o marketingové analýze Zlín Olomouc
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
INFORMACE K VÝZVĚ Č. 85A Místní komunikace 9/4/2015 Praha.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Audity projektů v roce 2014 Ing. Zdeněk Bogoč.
Dotace a návratné finanční výpomoci zákon č. 250/2000 Sb. ve znění zákona č. 24/2015 Sb. Ing. Jiří Lorenc.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
IROP předpokládaná podoba implementace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Důvody pro zrušení Výzvy č. 32/2012 vyhlášené pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Role Úřadu Regionální rady
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Seminář pro příjemce OPVK
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Realizace a vyúčtování malého projektu
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Cyklus malého projektu
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč

Aktualizace podmínek administrace projektů – základní východiska Nutnost provést aktualizaci administrace z důvodu: nejzazšího termínu podpisu Smluv o poskytnutí dotace do 31. 12. 2013, nejzazšího termínu pro ukončení fyzické realizace projektů do 30. 6. 2015, rizik spojených s okamžikem posuzování veřejné podpory. Základní východiska a principy aktualizace podmínek administrace schválil Výbor Regionální rady na svém jednání dne 14. 1. 2013 a aktualizovanou dokumentaci Výzvy schválil dne 6. 2. 2013

Aktualizace podmínek administrace projektů Zkrácení jednotlivých fází administrace zkrácení doby pro předkládání projektových žádostí z 44 pracovních dnů na 32 pracovních dnů, sjednocení lhůty dopracování projektů v rámci Etapy 2 na 66 pracovních dnů bez ohledu na velikost projektu, zkrácení administrace ze strany ÚRR (kontrola dokumentace, komunikace), zjednodušení Etapy 3 Uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace – nejsou vyžadovány žádné povinné přílohy, změna okamžiku předložení vybraných povinných příloh – vznik nové Etapy 4 – Povinné přílohy po uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, přesun posuzování veřejné podpory z fáze kontroly formálních náležitostí do Etapy 2 Dopracování projektu.

Změny v dokumentaci ROP Střední Morava Dokument výzvy k předkládání projektových žádostí: Zkrácen konečný termín pro předložení projektové žádosti Upravena příloha č. 1 výzvy Nezbytné podmínky pro dopracování projektu v Etapě 2 zapracována problematika posuzování veřejné podpory a velikosti podniků pokud nebude mít žadatel zpracovanou projektovou dokumentaci, vč. rozpočtu, nebo nebude mít podanou žádost o stavební povolení má možnost tyto dokumenty nahradit čestným prohlášením že nedošlo ke změnám vzhledem k Popisu Investičního záměru tím byla zohledněna možnost doložit vybrané přílohy až v průběhu Etapy 4 Povinné přílohy po uzavření Smlouvy

Změny v dokumentaci ROP Střední Morava Kritéria pro výběr projektů: z části kontroly formálních náležitostí projektu odstraněno kritérium „Uvádí žadatel ve své žádosti správně druh podpory (veřejná podpora v režimu regionální investiční podpory (dále RIP) nebo v režimu projektů vytvářejících příjmy)?“ problematika posuzování veřejné podpory byla zapracována do věcného hodnocení v Etapě 2 do kritéria „Není v rozporu s legislativou Evropské unie a České republiky?“ Zde je posuzována i velikost podniku. Aktualizovaná Kritéria pro výběr projektů byla schválena Monitorovacím výborem ROP Střední Morava dne 6. 2. 2013.

Změny v dokumentaci ROP Střední Morava Příručka pro žadatele (a její přílohy): Byl upraven orientační harmonogram výzvy: délky doby vyhlášené výzvy na 32 pracovních dnů, sjednocení délky Etapy 2 Dopracování projektu na 66 pracovních dnů, zkrácení délky Etapy 3 Uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace z celkových 66 pracovních dnů na 5 pracovních dnů, vznik Etapy 4 Povinné přílohy předkládané po uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace – celková délka 132 pracovních dnů, nebo v rámci první Žádosti o platbu, dle toho která skutečnost nastane dříve. Přesun okamžiku doložení povinných příloh dokládá následující tabulka

PPŽ - přesun okamžiku doložení povinných příloh Etapa Změna oproti stávajícímu modelu Etapa 1 Beze změn Etapa 2 Nově vyžadovaná povinná příloha: Doklady o vedení běžného účtu. Projektová dokumentace, vč. rozpočtu projektu – přílohu je možné nahradit Čestným prohlášením, že nedošlo ke změnám vzhledem k Popisu investičního záměru dle Etapy 1, případné změny budou uvedeny a zdůvodněny Žádost o stavební povolení potvrzená stavebním úřadem – přílohu je možné nahradit specifikací předpokládané lhůty pro podání žádosti o stavební povolení s uvedením popisu dalšího časového postupu Etapa 3 V rámci této etapy musí žadatel prokázat zajištění financování realizace a udržitelnosti projektu stanovené na základě analýzy rizik. Etapa 4 Příjemce předkládá následující přílohy (pokud nebyly předloženy dříve): Územní rozhodnutí a jeho možné nahrazení Stavební povolení a jeho možné nahrazení Rozpočet projektu na základě ukončeného zadávacího řízení Kompletní dokumentace po ukončení zadávacího řízení Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí

Změny v dokumentaci ROP Střední Morava Příručka pro příjemce (a její přílohy): V rámci příručky jsou dále detailně rozpracovány administrativní postupy ve vztahu k Etapě 3 Uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace a Etapě 4 Povinné přílohy po uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace.

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing. Zdeněk Bogoč vedoucí odboru metodiky a monitoringu Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 40b Olomouc www.rr-strednimorava.cz Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.