DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
KONDENZOVANÉ /ZAHUŠTĚNÉ/ MLÉČNÉ VÝROBKY
VÝROBA odpařováním pasterizovaného mléka ve vakuových odparkách při teplotě 53 až 55 ºC na jednu třetinu původního objemu a ochlazení pak se chuťově upravují
ROZDĚLENÍ A DRUHY V PRODEJI KONDENZOVANÁ NESLAZENÁ MLÉKA: TATRA KONDENZOVANÁ SLAZENÁ MLÉKA: SALKO PIKNIK KONDENZOVANÁ SLAZENÁ SMETANA: JESENKA KONDENZOVANÉ SLAZENÉ KAKAO: PIKAO
OBALY TUBY PLECHOVKY TETRA PACK PVC
VADY BOMBÁŽ U PLECHOVEK TUBY POMAČKANÉ, DOLNÍ STRANA ROZTOČENÁ, VYTEKLÉ PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA ZÁMĚNA DRUHU ŽLUKLÉ ŘÍDKÁ KONZISTENCE
SKLADOVÁNÍ V SUCHU, CHLADU (POZOR NA VLHKOST U PLECHOVEK – KOROZE) V DOBŘE VĚTRATELNÉM SKLADU SLEDUJEME ZÁRUČNÍ LHŮTY DODRŽUJEME OBMĚNU ZÁSOB V ČISTOTĚ STÁLE NA STEJNÉM MÍSTĚ VE SKLADU
OPAKOVÁNÍ: Jaké znáte druhy kondenzovaných mlék, které se prodávají v obchodě? Jak správně skladujeme kondenzovaná mléka? Jakou přejímku provádíme, když chceme zjistit zda výrobky nejsou vadné? V jakých obalech se prodávají kondenzovaná mléka? Jaké vady se mohou vyskytnout u přejímky zboží?
ZDROJE Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997 http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_m_1499.jpg http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_m_1502.jpg http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_m_1503.jpg http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_m_1500.jpg http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_m_1493.jpg http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_m_1482.jpg http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/288750/288518.jpg
KONEC