AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přírodověda – 4. ročník ZŠ
Advertisements

Polní plodiny Filip Bordovský.
Mgr. Věra Vasiljevičová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekosystém – pole Polní plodiny název: VY_32_INOVACE_02_Ekosystem_poleI škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
DĚLENÍ ZELENINY Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Šárka Vašinová Datum:
Ekosystém pole Rostliny
AutorMgr. Ludmila Eisová Vytvořeno dne20. března 2012 Odpilotováno dne26. března 2012ve tříděIII.A Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_09_Př7 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: čeleď bobovité.
Jednoleté pícniny – směsky a meziplodiny
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_52_INOVACE_33_Přírodopis 7.ročník_Mákovité Téma: Mákovité CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: březen 2012.
VY_32_INOVACE_ Pa-PR_Celed Bobovite Mgr. Dita Papežová ZŠ Valašské Klobouky Čeleď Bobovité.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 32) Rozmanitost.
20. Zemědělské plodiny PŘÍPRAVA POKRMŮ Eva Malovaná 2016.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY Téma: OBILNINY
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
VY_32_Inovace_ Části rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
Živá a neživá příroda IV
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Rostliny z našeho okolí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_52_INOVACE_70_Rostliny polí - učební text
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
CO ROSTE NA POLI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_09_4. ročník _Podzim na polích
Hospodářské plodiny,luštěniny
VY_32_INOVACE_32_ Prvouka 3.ročník Pícniny, olejniny, textilní plodiny
Společenstva polí Rostliny
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Různé podmínky života na Zemi
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Výukový materiál VY_52_INOVACE_26_OLEJNINY
Rostliny Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky, stavbou a dělením rostlin.
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zemědělství.
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
VY_32_INOVACE_12 12 Polní plodiny autor: Mgr. Soňa Kubíčková
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Transkript prezentace:

AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková VY_32_INOVACE_16_Přírodověda 4.ročník_Rostliny našich polí Téma: Rostliny našich polí CZ.1.07/1.4.00/21.1921

ROSTLINY NAŠICH POLÍ

ANOTACE Prezentace je určena žákům 4. ročníku. Slouží k výkladu. Je doplněna množstvím obrazového materiálu.

EKOSYSTÉM POLE Je ekosystém uměle vytvořený člověkem. Rostliny pěstované na poli nazýváme polní plodiny: - obilniny, - okopaniny, - luskoviny, - olejniny, - pícniny, - textilní plodiny, - různé druhy zeleniny.

OBILNINY Stonek obilniny je dutý a nazývá se stéblo. Na stéble najdeme kolénka, která dodávají stonku pružnost. Obilná zrna (obilky) jsou uložena v klasech. KLAS STÉBLO KOLÉNKO

obilniny PŠENICE, ŽITO, JEČMEN, OVES, KUKUŘICE pšenice setá žito seté ječmen obecný oves setý kukuřice setá

OKOPANINY řepa obecná cukrovka řepa krmná lilek brambor Řepu pěstujeme pro její bulvu. cukr, krmivo Lilek brambor pěstujeme pro podzemní hlízy (brambory). Důležitá součást potravy (vitamín C).

OKOPANINY NAŤ BULVA HLÍZY řepa obecná cukrovka řepa krmná lilek brambor

LUSKOVINY Plodem luskoviny je lusk, ve kterém jsou semena = luštěniny. čočka kuchyňská sója luštinatá hrách setý fazol obecný

OLEJNINY Olejniny jsou rostliny, z jejichž semen se lisováním získává olej. brukev řepka olejka slunečnice roční

PÍCNINY Pícniny se používají ke krmení hospodářských zvířat. tolice vojtěška jetel luční

TEXTILNÍ PLODINY,ZELENINA Z textilních plodin se u nás pěstuje len setý. Na poli se pěstuje zelenina, kterou známe z našich zahrádek. TEXTILNÍ PLODINY ZELENINA

PLEVELE Plané rostliny, které polním plodinám ubírají vodu a živiny. Snižují úrodu. penízek rolní mák vlčí pýr plazivý

POUŽITÉ ZDROJE http://microsoft.com MGR.VĚRA ŠTIKOVÁ. Člověk a jeho svět: Přírodověda pro 4.ročník. druhé vydání. Nový Malín: NOVÁ ŠKOLA,s.r.o., 2011. ISBN 978-80-7289-211-2.