VY_32_INOVACE_ČJ.3.36 Anotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovesa - přechodníky 32_04_05: Mluvnice – Anotace Jazyk
Advertisements

Procvičovací cvičení – časování sloves
Slovesa a mluvnické kategorie
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Shoda přísudku s podmětem 1
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
89.1 SLOVESA – osoba, číslo, slovesný způsob, čas
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Číslo v digitálním archivu školy
Slovesa – způsob oznamovací
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
SLOVESA Mgr. Michal Oblouk.
Slovesa (verba).
Opakujeme Slovesa.
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
Procvičovací cvičení – slovesa, časy
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_139 květen 2011Mgr. Hana Patschová.
Slovesa.
Slovesa – osoba, číslo, čas
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Slovesný vid Slovesný vid VY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.03.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s mluvnickými kategoriemi sloves.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_542_SLOVESA_MLUVNICKÉ_KAT EGORIE Téma: OPAKOVÁNÍ.
Podstatná jména rodu mužského
SLOVESA - 5 Ohebný slovní druh-časují se
Za předpokladu použití psacích potřeb
SLOVESA - 5 Ohebný slovní druh-časují se
37.1 Slovesa Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Autor: Dana Brádková.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_520_Slovesa AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská ROČNÍK, DATUM:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
53.1 Časování sloves - čas minulý
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Slovesné kategorie praktické opakování 1. OSOBA a ČÍSLO 1.os. JÁ - nesu1. os. MY - neseme 2. os. TY - neseš2. os. VY - nesete 3. os. ON – nese3. os.
Jméno autora: Mgr. Veronika Macků Škola: ZŠ a MŠ Náklo Datum vytvoření (období): duben 2013 Ročník: 6.,7. Tematická oblast: Skladba a tvarosloví pro 2.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.10 AnotaceMateriál slouží k procvičení a upevnění učiva o slovních druzích AutorMgr. Ivana Venglářová Očekávaný výstupUvádí příklady.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Časování sloves Co je časování sloves ? čas přítomnýbýt 1. já jsem.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.18 AnotaceMateriál slouží k vyhledávání podstatných jmen a sloves v textu, vytváření jiných vět s těmito slovy AutorMgr. Ivana Venglářová.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník SLOVESNÝ ZPŮSOB Podtrhni všechna slovesa V jaké osobě, čísle a čase jsou všechna slovesa?
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_14 _Slovesa II. část - časování
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
  Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor : Mgr. Jitka Kolářová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_ČJ.3.07 Anotace
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Procvičování učiva 4. a 5. ročníku
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_Sib_I_14 Slovesa
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_13
SLOVESA Staň se kouzelníkem.
Druhy vět, větná melodie Stupeň a typ vzdělávání
VY_32_INOVACE_ČJ.3.31 Anotace
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_ČJ.3.25 Anotace
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Dělení desetinného čísla celým číslem - procvičování
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_CJ8_02
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Slovesa Název školy: Základní škola Zaječí, okres Břeclav
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
PŘÍSUDEK (Př) Základní větný člen Co dělá podmět? slovesný
Základní škola Čelákovice
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_ČJ.3.36 Anotace Materiál slouží k procvičování učiva o slovesných časech a tvarech jednoduchých a složených Autor Mgr. Ivana Venglářová Očekávaný výstup Rozpozná v textu u sloves tvar jednoduchý a složený, rozlišuje jednotlivé časy Klíčová slova tvar jednoduchý a složený, čas minulý, přítomný a budoucí Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – první stupeň – 3. ročník Období vytváření leden – duben 2013 Škola ZŠ PRŮHONICE

Podtrhni složené tvary: První hodinu mají český jazyk, právě probírají slovesa. Druhou hodinu budou mít matematiku. Utrhl jsem si jazyk v botě. Ten v puse budu mít pořád. Šily jsme s maminkou šaty, teď si je musím ještě vyžehlit. Budeme zpívat lidové písničky?

Převeď text z času přítomného do minulého: Když jdu s maminkou nakupovat, nesu jí nákupní tašku. Doma utírám prach a zametám podlahu. Peru si sám ponožky. Všechnu tuto práci dělám rád, protože tím mamince pomáhám. Pilně spořím a dám jí pěkný dárek k svátku.

Doplň slovesné tvary: minulý přítomný budoucí pracuji uklízíš taháme skáčou učíte se

Doplň tvary v čase minulém: č. os. rod mužský rod ženský rod střední j. 1. pracovala jsem 2. pracovalo jsi 3. pracoval mn. pracovaly jsme pracovala jste pracovali (muži) pracovaly (stroje)

Řešení:

Podtrhni složené tvary: První hodinu mají český jazyk, právě probírají slovesa. Druhou hodinu budou mít matematiku. Utrhl jsem si jazyk v botě. Ten v puse budu mít pořád. Šily jsme s maminkou šaty, teď si je musím ještě vyžehlit. Budeme zpívat lidové písničky?

Převeď text z času přítomného do minulého: Když jsem šel s maminkou nakupovat, nesl jsem jí nákupní tašku. Doma jsem utíral prach a zametal jsem podlahu. Pral jsem si sám ponožky. Všechnu tuto práci jsem dělal rád, protože jsem tím mamince pomáhal. Pilně jsem spořil a dal jsem jí pěkný dárek k svátku.

Doplň slovesné tvary: minulý přítomný budoucí pracoval jsem pracuji budu pracovat uklízel jsi uklízíš budeš uklízet tahali jsme taháme budeme tahat skákali skáčou budou skákat učili jste se učíte se budete se učit

Doplň tvary v čase minulém: č. os. rod mužský rod ženský rod střední j. 1. pracoval jsem pracovala jsem pracovalo jsem 2. pracoval jsi pracovala jsi pracovalo jsi 3. pracoval pracovala pracovalo mn. pracovali jsme pracovaly jsme pracovala jsme pracovali jste pracovaly jste pracovala jste pracovali (muži) pracovaly pracovaly (stroje)