DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1012 Šablona: III/2 Sada: A1_55 Datum ověření ve výuce: 28. 3. 2014 Třída: 1.KA
DUM - Digitální Učební Materiál Tematická oblast: Stravovací a ubytovací služby Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1.KA Klíčová slova: Palačinkové nudle, smažený hrášek Jméno autora (vč. titulu): Bc. Romana Pašková Škola: Střední odborné učiliště, Lišov tř. 5. května 3 373 72 Lišov IČO: 75050111 REDIZO: 651023599
Palačinkové nudle do polévek
Palačinkové nudle do polévek
Celestýnské a Fritátové nudle Polévkové vložky Těsto: řadíme je mezi polévkové vložky připravujeme je mimo vývar pečením, smažením vkládáme je do polévky těsně před expedicí mléko 500 ml vejce 3 ks sůl špetka pol. mouka 240 g olej (pečení, smažení) Celestýnské a Fritátové nudle
připravíme palačinkové těsto palačinky upečeme Technologický postup připravíme palačinkové těsto palačinky upečeme z palačinek krájíme nudle: dlouhé 5 cm a široké 0,5 cm vkládáme je do polévky před expedicí fritátové nudle jsou užší a vysmažené na tuku (oleji)
Smažený hrášek Polévkové vložky Těsto: řadíme ho mezi polévkové vložky připravujeme ho mimo vývar pečením, smažením vkládáme ho do polévky těsně před expedicí mléko 500 ml vejce 3 ks sůl špetka pol. mouka 240 g olej (pečení, smažení) Smažený hrášek
z mléka, hrubé mouky, vajec a soli Technologický postup připravíme lité těsto z mléka, hrubé mouky, vajec a soli těsto kapeme přes síto do rozpáleného oleje smažíme dozlatova vkládáme do polévky před expedicí
ZDROJE použity vlastní zdroje Externí zdroje: Obrázky: použity vlastní zdroje Externí zdroje: Šebek, L.Technologie kuchařských prací pro OU. Praha: Septima s.r.o., 2007. ISBN 978-80-7216-239-0.