Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Advertisements

SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU MUŽSKÉHO
PTÁCI - pěvci POZNÁVAČKA.
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Nadřád: Létaví (Neognathae)
Ptáci v okolí školy.
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Přikrmování přezimujících ptáků
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
PTÁCI 3. a 4.ročník.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace PTAČÍ BUDKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Zdroj obrazového materiálu
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český - 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_14.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_16 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po V – opakování formou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Systém ptáků Pěvci. Pěvci V ČR 143 druhů (101 hnízdících) Všechny typy prostředí kromě moře Nohy se třemi prsty směřujícími dopředu a jedním dozadu Běhák.
Ohrožené druhy živočichů II.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola Kaplice, Školní 226 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_52_INOVACE_11BI46 Autor: Ludmila Baštářová Období vytvoření: Leden 2013 Ročník,
PARYBY RYBY mořské. PARYBY RYBY mořské žralok rejnok makrela treska Mořský koník.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
VY_32_INOVACE_Fi_III_24 Název Státní poznávací značky motorových vozidel evropských zemí Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
08 Jaro – stěhovaví a stálí ptáci VY_32_INOVACE_08 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B3-08 třída:2. předmět:Prvouka anotace:Tento výukový materiál.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_26.
VY_32_INOVACE_Mat_III_10 Cestování párové souhlásky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Sib_I_13 Podstatná jména
VY_32_INOVACE_Fi_II_14 Název Evropa - regiony
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY
Samohlásky krátké a dlouhé, dvojhlásky
Vytvořil Aleš Veselý 9.A 7.Zš Kladno
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
VY_32_INOVACE_Mat_III_09 Párové souhlásky znělé/neznělé
Skloňování podstatných jmen
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Skloňování podstatných jmen
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
Ptáci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VY_32_INOVACE_Mil_II_17 Obsah obdélníku
Zvířata v lese – mravenec lesní
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_Sib_II_06 Početní úkony
Autor: Mgr. Maruše Žofková Název: VY_32_INOVACE_1A_06_samohláska U
Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Anotace: prezentace slouží k procvičování učiva z 2. ročníku
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_237_ČJ2
Zábavné skládání, anagramy Název projektu: OP VK
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Fi_II_06 Název Asie – opakování, soutěž
Třída: Ptáci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Dělení souhlásek, souhlásky tvrdé Název projektu: OP VK
VY_32_INOVACE_Mil_II_11 Obvod čtverce
Řád: Pěvci znaky: v krku – hlasové ústrojí→zpěv
Transkript prezentace:

Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 VY_32_INOVACE_Mat_II_20 Na Ptačím stromě Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Magda Matušková

Opakujeme a procvičujeme Tvrdé souhlásky Měkké souhlásky Slabikotvorné r,l Slabiky s „ě“ Obojetné souhlásky

Na Ptačím stromě Spolu s našimi ptačími kamarády si teď procvičíme vše, co už umíme o souhláskách a slabikách s „ě“. Rychle odpověz – kolik nás tady TEĎ je?

A toto jsou někteří další obyvatelé Ahoj kamarádi! Já jsem Modroušek. Bydlím na Ptačím stromě a mám veliký úkol: počítám vajíčka v hnízdech svých spolubydlících. Pomáhám papouškovi Kubíkovi – to je on: Kubík ale na stromě nebydlí. Kubík A toto jsou někteří další obyvatelé Ptačího stromu: Modroušek vlaštovka sýkora modřinka stehlík strakapoud rákosníček pěnička brhlík pěnkava vrabec zvonek strnad

A tady jsou vajíčka, která už některé ptačí samičky snesly: pěnkava vlaštovka stehlík zvonek sýkora modřinka rákosníček vrabec strnad brhlík Kolik máme celkem vajíček - spočítáš? Ano, je to takto: 3+1+4+4+3+3+2+5+2=27 Rychle odpověz : Kdo ještě nesnesl ani jedno vajíčko? Správně – pěnička a paní strakapoudová!

Doplň druhy ptáčků, kteří žijí na Ptačím stromě,tak, aby doplněné slovo označovalo jejich větší množství: pěnkava vrabec červenka strnad stehlík vlaštovka Jsou mezi názvy ptáčků slova se slabikotvorným „r, l “ ? Pak v doplněných slovech označ červeně měkké a zeleně tvrdé skupiny: modřinka strakapoud pěnička brhlík zvonek rákosníček vlha Slabikotvorné „r , l “ má : str / nad, br / hlík, vl / ha. modřinky pěnkavy strakapoudi vrabci pěničky červenky strnadi brhlíci zvonci stehlíci vlaštovky rákosníčci vlhy

Doplněné druhy ptáčků, kteří žijí na Ptačím stromě, tak, že doplněné slovo označuje jejich větší množství: pěnkava vrabec červenka strnad stehlík vlaštovka Jak se nazývá oranžová souhláska a proč? Označené měkké /červeně/a tvrdé /zeleně/ skupiny: modřinka strakapoud pěnička brhlík zvonek rákosníček vlha Jak se nazývá modrá souhláska a proč? modřinky pěnkavy strakapoudi vrabci pěničky červenky strnadi brhlíci zvonci stehlíci vlaštovky rákosníčci vlhy

Aby ptačí hnízda nevypátrala mlsná kočka, pojmenovali si je ptáčci „přezdívkami“. Vyber správně napsaná slova, nesprávná škrtni: Vědci x Vjědci Umnělci x Umělci x Umjelci Tješíci x Ťešíci x Těšíci Pjevci x Pěvci Zňelci x Znělci Běžci x Bježci Vzdělanci x Vzďelanci Víš, co je to „přezdívka“?

Toto jsou správné „přezdívky“: Aby ptačí hnízda nevypátrala mlsná kočka, pojmenovali si je ptáčci „přezdívkami“. Toto jsou správné „přezdívky“: Vědci x Vjědci Umnělci x Umělci x Umjelci Tješíci x Ťešíci x Těšíci Pjevci x Pěvci Zňelci x Znělci Běžci x Bježci Vzdělanci x Vzďelanci Proč si asi ptáčci svá hnízda pojmenovali právě těmito přezdívkami?

Mám radost, samičky pěkně snáší a spolu se samečky se o vajíčka dobře starají. Už se těším, jak bude veselo, až se mláďátka vylíhnou! A jestli chcete vědět, co se dále dělo na našem Ptačím stromě, přečtěte si knížku od Ondřeje Sekory „Uprchlík na Ptačím stromě“ – dozvíte se mnoho zajímavostí o ptácích a jejich životě. A také o tom, jak jsem se já ocitl na tomto báječném stromě! Tak nashledanou v knížce!!!!! Váš Modroušek

Datum vytvoření: 1. 2. 2012 Předmět: Český jazyk Ročník: druhý Anotace: žáci si při ověření uč. materiálu procvičí a zopakují znalosti o souhláskách, jejich třídění, slabikotvornosti ,o správném psaní slabik s „ě“ a procvičí si tvoření množného čísla podst. jmen. Seznámí se rovněž s některými druhy ptáků, procvičí si několikanásobné sčítání, svou paměť a postřeh. Uč. materiál může také sloužit k motivaci čtení knihy O.Sekory „Uprchlík na ptačím stromě“, jeho dalších knih a k zájmu o čtení vůbec. Zdroj obrázků: www.greenstreetsoftware.com, www.openclipart.com