Převod souborů a kompatibilita

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Vytvoření a tisk štítků pro hromadnou korespondenci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Informace, PC, hardware, software
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
ZVÍŘECÍ RODINKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Cemerková Golová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vkládání grafických objektů
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Finanční gramotnost Základní pojmy
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Číslo v digitálním archivu školy
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Loutka z korkové zátky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Zpracování drátu II Háček na tabuli
Podmíněné formátování
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Zoner Callisto – editor bitmap
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Vytváření grafů, úpravy
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Nový dokument v Adobe Photoshop
– Vložení WordArtu a klipartu
Zoner Callisto Úpravy objektů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní obeznámení s programem
Zoner Callisto Úpravy a efekty – editor bitmap
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Zoner Callisto Ostatní manipulace s obrázky I.
Fyzika – procvičování převodů jednotek délky, hmotnosti, času a objemu
Rozmanitost přírody – interaktivní test – liška obecná
Představujeme a sestavujeme krychli
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základy infinitezimálního počtu
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Rozumíš mi 1 Zvířata Čtecí list:
Transkript prezentace:

Převod souborů a kompatibilita Tabulkový procesor Převod souborů a kompatibilita Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Proč provádíme kontrolu kompatibility? potřebujeme zjistit, zda nedojde ke ztrátě nebo poškození dat v případě, že: otevíráme sešit ve formátu dřívější aplikace MS Office Excel otevíráme sešit uložený v jiném formátu, než byl vytvořen

Jak zjistíme kompatibilitu sešitu nižších verzí s aplikací MS Office Excel 2007? otevřeme sešit klikneme na tlačítko OFFICE – Připravit – Spustit kontrolu kompatibility (obr. 1) otevře se dialogové okno MS Office Excel – Kontrola kompatibility s upozorněním na možné ztráty dat (obr. 2)

obr. 1 obr. 2

sešit bude kontrolován při každém uložení klikneme na nabídku – Kopírovat do nového listu, zobrazí se nám sestava kompatibility pro otevřený sešit s uvedením problémů (obr. 3) nakonec můžeme zaškrtnout políčko Zkontrolovat kompatibilitu při uložení tohoto sešitu sešit bude kontrolován při každém uložení obr. 3

Co se stane, pokud je dokument uložen v jiném formátu, než v tom, ve kterém byl vytvořen? potom mohou být data ztracena nebo poškozena některé funkce mohou být nahrazeny jinými nebo odebrány některé funkce mohou pracovat odlišně

Jak budeme postupovat při ukládání sešitů, pokud chceme zachovat jejich kompatibilitu? dokument uložíme ve formátu, který MS Office Excel 2007 podporuje pokud jsme dostali dokument e-mailem, požádáme odesílatele o přeposlání dokumentu ve správném formátu, nebo formátu starší verze

Jak uložíme sešit do jiného formátu? klikneme na tlačítko Office Uložit jako – zvolíme z nabídky formát sešitu (obr. 4) v otevřeném okně uvedeme Název souboru Uložit jako typ: vybereme formát sešitu (obr. 5)

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.