O kůzlátkách Autor: David Dolejší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O poslušných kůzlátkách
Advertisements

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová PRÁCE S TEXTEM II KAREL.
Vyjmenovaná slova pro 3. ročník KONEC Chci být Zvířata se nesmí bít. býtbýt bítbít.
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
Č ervená Karkulka Vypracoval: Kuna Jan Žila byla sladká malá panna Červená Karkulka, kterou maminka jednoho dne poslala s košíkem plným jídla přes les.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „B, L, M“ - shrnutí Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží k procvičování.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Pohádka O Červené Karkulce Daniel Krátký. Byla jednou jedna holčička a ta se jmenovala Červená Karkulka. Červená se ji říkalo podle jejího červeného čepečku.
VY_32_INOVACE_Šev_II_17 SLABIKÁŘ 17 – Ř, Š Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Materiál pro audiopomůcku zpracovanou v rámci projektu Informační technologie proti bariérám ve vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
„ Ondra pomáhá ptáčkům“
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_07_12_vyjmenovaná slova
Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!
Pohádka Autor: David Tomíška
Hra - přežij Martin Humeš 6.B Podzim 2016.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Bůh je moje jistota..
VY_32_INOVACE_01_Český jazyk_8.ročník 16_Pád podstatných jmen
Pozorování krkavcovitých
Vy nejste děti, vy jste hajzlové.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 1. Co je nejmenší?
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Ahoj děti, já jsem Medvídek Pú a budu vás provázet dnešním příběhem.
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
František Hrubín NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_09
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_17_Slova se skupinami dě, tě,
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Co je to metafora? Ukázky metafory v poezii. Práce s textem básní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Autor: Mgr. Monika Hřavová
VY_32_INOVACE_Mat_III_01 Párové souhlásky
Žít svůj život naplno.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
U lovců a sběračů potravy, zemědělci
OPVK 1.4 EU peníze školám NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice-Spořilov
CO NÁS ČEKÁ A MOŽNÁ NEMINE K L I K E J.
Vy nejste děti, vy jste rošťáci.
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Jazyk a jazyková komunikace
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Smích léčí Uzdravme se dnes.
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA).
LOUČÍME SE SE STARÝM ROKEM. LOUČÍME SE SE STARÝM ROKEM.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Naučil jsem se....
Radost mi vrátila Golgata
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.20_druhy_vet_rozkazovaci_a_praci.
Chtěl jsem pro Vás hledat krámek za lesní tůní, koupit tam pro Vás dárek s vánoční vůní. Bohužel, jenom na tiché volání, otevřete prezentaci a podívejte.
Fenek berberský.
O Červené Karkulce Název : VY_32_inovace_10 - ČJ – O Červené Karkulce
Dvourozměrné geometrické útvary
Degradace různých plastů pomocí bakterií:
“Umět zareagovat”.
Každý den jsme trochu starší…
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Transkript prezentace:

O kůzlátkách Autor: David Dolejší

Koza jde do města U lesa stála chaloupka a v ní žila koza s kůzlátky. Jednoho dne se koza vypravila na trh do města. A přikazovala kůzlatům: „ Buďte hodná a nikomu neotvírejte vrátka. Přinesu vám plno mlíčka.

Vlk se snaží zmást kůzlátka Koza už byla daleko od domova, když tu náhle, kde se vzal, tu se vzal, u chaloupky stojí vlk. Hrubou tlapkou zabušil na vrátka a drsným hlasem zvolal: „Kůzlátka, děťátka, otvírejte vrátka. To jsem já, vaše maminka!” .”

Jak kůzlátka prokoukla vlka Kůzlátka se přestala prát o lupení, protože hned poznala vlka. „Neotevřeme ti, jsi vlk, ne naše maminka. Naše maminka má jiný hlásek.”Vlk poznal, že malá kůzlátka jen tak neoklame, a rozběhl se ke kováři .

Vlk si nechá opilovat jazyk „Kováři, kováři, ukovej mi jemný hlásek, nebo tě sežeru!” Kovář se vlka bál, a tak mu hlásek ukoval. A už vlk peláší k chaloupce a jemným hláskem volá: „Kůzlátka, děťátka, otvírejte vrátka! To jsem já, vaše maminka!”

Kůzlátka chtějí vidět vlkovu tlapku Kůzlátka ale byla opatrná a vrátka neotevřela. „Jsi-li naše maminka, budeš mít bílou tlapku. Ukaž nám ji!”

Mlynář pobílil vlka moukou Vlk se hned pustil za mlynářem: „Mlynáři, mlynáři, pomoučni mně tlapky, nebo tě sežeru!” Mlynář se vlka bál, a tak mu nejlepší moukou tlapky nabílil.

Za chvíli vlk opět klepe na vrátka: „Kůzlátka, děťátka, otvírejte vrátka! To jsem já, vaše maminka.” Kůzlátka si dodala odvahy a přistoupila blíže k okénku. A co nevidí! Za oknem stojí vlk! Kůzlátka rychle zavřela okenice a pevně zamkla vrátka.

Maminka koza se vrátila domů Vlk zlostně zavrčel, stáhl ocas a běžel zpátky k lesu. Brzy se vrátila stará koza domů. Kůzlátka se ještě celá třásla strachy a všechno mamince vyprávěla. Ta byla na své hodné a šikovné děti pyšná! A vlk? Ten už se u chaloupky nikdy neukázal.

KONEC