Přínos SVTP ČR pro inovační infrastrukturu ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
15 let činnosti Společnosti vědeckotechnických parků ČR
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Celostátní síť pro venkov
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Přínosy dopravní infrastruktury Praha, Mariot, Petr MOOS Fakulta dopravní ČVUT v Praze.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Asociace inovačního podnikání ČR, z. s
POSTUP IMPLEMENTACE PROGRAMU SLUŽBY INFRASTRUKTURY OPPIK
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Řešení problematiky „sucha“ v rámci PO1 OPPIK
Transkript prezentace:

Přínos SVTP ČR pro inovační infrastrukturu ČR Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu

Význam VTP pro ekonomiku Podpory vzniku inovačních firem. Podpora transferu technologií. Podpora synergií. Pomoc zaostávajícím regionům. Efektivní využívání brownfields. Podpora odborného vzdělávání.

Význam SVTP ČR Platforma výměny poznatků mezi provozovateli VTP. Zastupování zájmů VTP vůči státní správě a dalším subjektům. Mezinárodní spolupráce a transfer poznatků ze zahraničí. Významná pomoc při tvorbě programů podpory vzniku a rozvoje VTP.

Význam SVTP ČR Publikační a popularizační činnost. Pomoc státní správě při hodnocení projektů (OPPI apod.). Vzdělávací činnost.

Specifika působení SVTP ČR SVTP ČR vznikla zároveň s prvním VTP v ČR a iniciovala vznik sítě VTP v ČR. SVTP vznikla a působila dlouho před vznikem prvního státního podpůrného programu pro VTP. SVTP iniciovala vznik programů podpory VTP.

Hlavní úkoly SVTP ČR z hlediska MPO Pozitivně ovlivňovat kvalitu projektů VTP (OPPI). Dohlížet na kvalitu práce VTP (např. akreditace). Zajišťovat koordinovanou činnost VTP z regionálního i věcného hlediska.

Petr Porák porak@mpo.cz Děkuji za pozornost. Petr Porák porak@mpo.cz