Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
Advertisements

ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Strukturované učení PROJEKT EU
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Pohybová aktivita a sport Kód VM:VY_52_INOVACE_14 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví.
Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením a s pohybovým Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Figurální malba pomocí projekce
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Lidské rasy, národy, jazyky
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Mise Londýn Golden Lane Campus, 101 Whitecross Street, London.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Západočeská univerzita v Plzni
ročník.
Reforma školství v ČR.
Tělesná výchova patří do vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (stejně jako Výchova ke zdraví) učivo je členěno do samostatných a na sebe navazujících etap.
Didaktika geografie.
GYMNASTIKA I. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Pohybové hry s gymnastickou stuhou Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_147_Pohybové.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Cvičení na trampolíně (skoky) - I. díl Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_153_Cvičení.
Protahovací cvičení pro oblast krku Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_67_protahovací cvičení – krční páteř Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná Určeno pro.
Vzdělávací systém ve Walesu 2-3 ROKY / ČAS MĚDVĚDA 3-7 LET / ÚŽASNÁ LÉTA 7-11 LET / NEJLEPŠÍ PŘÁTELÉ WELŠANÉ SI VYTVOŘILI SVŮJ JEDNOTNÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ.
Posilovací cvičení - záda Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_77_posilovací cvičení – záda Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná Určeno pro 8. ročník, ZŠ speciální.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Organizační formy práce v tělesné výchově
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Posilovací cvičení - dolní končetiny
Tělesná výchova v rámcovém vzdělávacím programu Klára ročková
Nataly Hoferová 5.B Hluchák
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Posilovací cvičení - břicho a hýždě
Hudební výrazové prostředky
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
Hodina pohybu navíc - Ragby
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Specifické didaktické formy ve vyučovací jednotce
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Reforma školství v ČR.
Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_65_jóga pexeso
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Mein Hobby Název školy: ZŠ a MŠ Dobrá Voda u Českých Budějovic
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Didaktika TV; Martina Matúšková
Odbíjená – základní pravidla
Za jógou se zvířátky I. část
ročník.
Protahovací cvičení pro dolní končetiny
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Posilovací cvičení - horní končetiny
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha pro žáky na vozíku
Fáze měsíce Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1 Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2963 Pohybové cvičení s hudebním doprovodem- Zamrzlé taneční Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_144_Pohybové cvičení s hudebním doprovodem – Zamrzlé taneční Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná

Určeno pro: 9. ročník, ZŠ praktická Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tématický okruh: Činnosti ovlivňující úroveň pohybových dovedností – rytmická a kondiční cvičení; cvičení na nářadí Vytvořeno dne: 6.10.2012 Odpilotováno dne: 23.10.2012 Anotace: Výukový materiál slouží jako didaktická pomůcka v hodině tělesné výchovy, kterou navštěvují žáci s poruchou autistického spektra. Výukový materiál představuje pohybovou hru zaměřenou na rozvoj vnímání pohybu a samotný pohybový projev žáků v souladu s hudebním doprovodem. Součástí materiálu jsou i výběrové kartičky, se kterými žáci v průběhu hry pracují a vytvářejí tak podobu hry. Použité zdroje: Vlastní tvorba autora

Metodický pokyn k učebnímu materiálu: 1. Žáky seznámíme s pohybovou hrou Zamrzlé taneční (příloha 1) 2. Žáky seznámíme s výběrovými kartičkami (příloha 2), se kterými žáci dle pokynů pracují.

Příloha 1 Pohybová hra Zamrzlé taneční Prostor: Jasně vymezíme prostor (v tělocvičně, ve třídě apod.), po kterém se mohou žáci pohybovat; taneční plocha je rovná a bez překážek. Pomůcky: Výběrové kartičky, hudební přehrávač, vybrané náčiní Pravidla: Před začátkem hry je vybrán jeden žák, který jako první pomocí výběrových kartiček vybírá hudební doprovod a náčiní, se kterým se budou žáci pohybovat. (V průběhu hry umožníme tento výběr všem žákům. V našem případě se jedná o pět žáků) Na vymezeném tanečním prostoru se žáci pohybují, tančí za doprovodu vybrané hudební skladby. Žákům předcvičuje učitel (asistent pedagoga), nebo můžeme nechat žáky samostatně se tanečně projevit. Při tanci využíváme vybraného náčiní k obohacení tanečního projevu. Během tance může učitel či jiný k tomu určený účastník pozastavit hudební skladbu. Jakmile přestane hudba hrát, všichni tanečníci musí ihned zůstat stát bez pohybu „zmrznout“. Z taneční plochy se stává výstava zamrzlých soch. Během cvičení průběžně střídáme tanec a zamrznutí. (V průběhu jedné hudební skladby cca 2 -3 x)

Příloha 2 Výběrové kartičky HUDEBNÍ DOPROVOD Délka skladby 1min SKLADBA 1 Michael Jackson Billie Jean SKLADBA 2 Michael Jackson Earth song SKLADBA 3 Kryštof Zatančím SKLADBA 4 Kryštof Ženy SKLADBA 5 Z pohádky Kdyby se v komnatách SKLADBA 6 Z pohádky Hlupáku najdu tě

BEZ NÁČINÍ STUHA ŠÁTEK MÍČ Příloha 2 Výběrové kartičky NÁČINÍ BEZ NÁČINÍ GYMNASTICKÁ STUHA ŠÁTEK MÍČ