JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Pobytové středisko Zastávka
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Problematika integrace cizinců do společnosti
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Strategické řízení a plánování
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Individuální projekt OP VVV
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Závěrečná konference projektu
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název operačního programu:
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Konference Křižovatky integrace
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ Název současného projektu: „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců II“ Nositel projektu: Jihomoravský kraj Partneři projektu: Statutární město Brno, Diecézní charita Brno, Organizace pro pomoc uprchlíkům, ZŠ a MŠ Brno, Staňkova 14, Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání Brno, p.o., Centrum vzdělávání všem, Komixxx projekt z.s. Doba realizace projektu: 1.7.2016 – 30.6.2019 Zdroj finanční podpory projektu: Azylový, migrační a integrační fond (75%), Státní rozpočet ČR (15%), Jihomoravský kraj (10%)

AKTIVITY CENTRA Právní poradenství Sociální poradenství Doprovody Kariérové poradenství Adaptačně integrační kurzy Kurzy sociokulturní orientace PC kurzy

AKTIVITY CENTRA Aktivity komunitního typu Multikulturní místnost pro realizaci aktivit klientů (jóga, setkávání maminek s dětmi, angličtina pro děti,… ) Multikulturní a integrační aktivity Vánoční a velikonoční tvoření, příměstský tábor, národní kuchyně, tvořivé večery, …

AKTIVITY CENTRA Kurzy českého jazyka pro dospělé i děti v Brně i v regionech (Blansko, Břeclav, Znojmo, Hodonín, Bosonohy)

Podpora rozvoje spolupráce aktérů integrace v JMK Zvyšování odborných znalostí a dovedností osob, které pracují v přímém kontaktu s osobami ze třetích zemí Jazykové vzdělávání zaměstnanců Centra a partnerských organizací Odborné semináře pro pracovníky zajišťující poradenství Platformy integrace cizinců v regionu Aktuální témata, sdílení informací o cílových skupinách, hodnocení situace cizinců v regionu, identifikování problémových oblastí Monitoring situace cílové skupiny v regionu Zpracování kvartálního monitoringu situace cizinců pro OAMP MVČR

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců KONTAKT Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Lenka Herčíková hercikova.lenka@kr-jihomoravsky.cz Mezírka 1, 602 00 Brno Tel. +420 533 433 540 cizincijmk@kr-jihomoravsky.cz www.cizincijmk.cz