VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Advertisements

Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Pevné látky VY_32_INOVACE_2A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Rozmanitost.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 15. Odpady, třídění a recyklace Název sady: Základy ekologie pro střední.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
EU_62_A_sada 1_03_M_Vznik peněz_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Materiál.
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Malé početní hrátky 1. Matematika pro učební stavební obory 1. Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
N Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_10_9. ročník_Chřipka – léčba onemocnění a možnosti prevence Autor:
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_3 Měření proudu a napětí Šablona číslo: IXSada číslo: 1Pořadové číslo DUM:3 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Přírodověda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Název školy: Základní škola Městec Králové
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Elektřina VY_32_INOVACE_05-25 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo v digitálním archivu školy
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_09_4. ročník _Podzim na polích
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Věcné učení Ochrana přírody
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Autor: Mgr. Jana Burdzová
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
NEBEZBEČNÝ ODPAD ZÁKAZ UKLÁDÁNÍ ODPADU NA JINÁ MÍSTA
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Člověk a jeho svět 3. ročník
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_25_TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS TÉMA:TROPICKÝ.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: Základní škola Záboří nad Labem, okres Kutná Hora, příspěvková organizace Autor: Ivana Stará Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název materiálu:
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Autor: Mgr. Božena Andrašková
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/21.1220 VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití: určeno k prezentaci na interaktivní tabuli Anotace: Jedná se o výukovou prezentaci části učiva „Třídění odpadů a jejich likvidace“. Materiál je určen pro výuku žáků s lehkým mentálním postižením.

Co je to nebezpečný odpad? V každé domácnosti se občas potřebujeme zbavit některých odpadů, které se nedají třídit. To znamená, že nepatří mezi plasty, papír ani sklo. Jsou to například zbytky barev, ředidel, hnojiv, čisticích prostředků, baterie, zářivky, úsporné žárovky a další.

Kam s tím? Tento odpad obsahuje látky, které jsou pro člověka, zvířata i rostliny jedovaté. Proto nepatří do běžné popelnice se směsným odpadem! Sem ne!

Sběrné dvory Ve městech a větších obcích najdeme sběrné dvory. Tam nebezpečný odpad patří. Odevzdat tam můžeme i staré elektrospotřebiče. Do menších obcí pravidelně přijíždí pojízdný kontejner, kam mohou lidé nebezpečný odpad odevzdat.

Jak je to v naší obci? Kdy a jak probíhá sběr nebezpečného odpadu v naší obci se dozvím na obecním úřadě. Informace si mohu také najít na internetových stránkách obce.

Kam s nimi?

Prodejny I v prodejnách se smíšeným zbožím na vesnicích najdeš malé sběrné nádoby nebo krabice, do kterých můžeš vhodit vybité baterie a úsporné žárovky. V prodejnách elektro mají zákazníci při nákupu nového spotřebiče možnost odevzdat starý.

Citace ilustrace: www. office. microsoft Citace ilustrace: www.office.microsoft.com použité fotografie: archiv autora