Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Jana Burdzová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Jana Burdzová"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Jana Burdzová
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_15_4. ročník _Hlavní části zvířecího těla – procvičování učiva Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití: určeno k prezentaci na interaktivní tabuli Anotace: Jedná se o výukovou prezentaci určenou k upevňování a procvičování učiva. Žáci jsou vedeni k aktivnímu řešení problému. Materiál je určen pro výuku žáků s lehkým mentálním postižením.

2 Labuť Tělo labutě je přizpůsobeno pobytu na vodě a ve vodě. Má husté a mastné peří, aby jí voda nepronikla na kůži. Díky dlouhému krku dosáhne hluboko za potravou. Má nohy s plovacími blanami, aby dobře plavala, silná křídla, aby dobře létala.

3 Kočka Kočka má na hlavě tlamu, čenich, oči, uši a hmatové vousy. Má vynikající zrak, vidí dobře i v noci. Na nohách má zatažitelné drápy.

4 Slunéčko sedmitečné Slunéčko sedmitečné má tělo přikryté krovkami s černými tečkami. Pod nimi má blanitá křídla. Živí se mšicemi. Na zimu se schová pod spadané listí.

5 Rak Tělo raka chrání pevný krunýř. Má pět párů nohou. Na prvních nohách má klepeta. Ke svému životu potřebuje čistou tekoucí vodu. V případě nebezpečí se odráží pohyblivým zadečkem a prudce plave dozadu.

6 Škeble Škeble žije v rybníce. Uvnitř dvou plochých skořápek, kterým říkáme lastury, se skrývá podivné tělo, které má jen jednu nohu a nemá hlavu. Živí se drobnými vodními živočichy.

7 Zmije Zmije je plachý had, před člověkem prchá. Loví nejčastěji drobné hlodavce – myši a hraboše. Zmijí uštknutí neohrozí zdravého člověka na životě. Může však u někoho vyvolat alergickou reakci. Nebezpečné je pro malé děti, staré a nemocné lidi.

8 Doplň správně Vodorovně: 2. labuť má nohy s plovacími 6. kočka má hmatové 7. umí se pohybovat dozadu Svisle: 1. náš jedovatý had 3. dvě skořápky, které kryjí tělo škeble 4. slunéčko má na nich tečky 5. domovem kapra je

9 Řešení Vodorovně: 2. labuť má nohy s plovacími BLANAMI 6. kočka má hmatové VOUSY 7. umí se pohybovat dozadu RAK Svisle: 1. náš jedovatý had ZMIJE 3. dvě skořápky, které kryjí tělo škeble LASTURY 4. slunéčko má na nich tečky KROVKY 5. domovem kapra je RYBNÍK

10 Citace Použité fotografie a ilustrace: www. office. microsoft
Citace Použité fotografie a ilustrace: AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Jana Burdzová"

Podobné prezentace


Reklamy Google