Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045"— Transkript prezentace:

1 Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/08_Lékařská péče Téma: Lékařská péče Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Občanská výchova v 8. ročníku na základní škole praktické Doba vzniku září 2012 Ověřeno Žáci probíranému učivu porozuměli, reagovali aktivně Určeno pro procvičování učiva a práci s interaktivní tabulí

3 Lékařská péče

4 Lékařská péče je u nás provozována ve státních a nestátních (soukromých, privátních) zdravotnických zařízeních, která mohou být: Ambulantní- ambulance pro docházející Lůžková- nemocnice, léčebné ústavy Ambulance mívá čekárnu a ordinaci. Lůžkové zařízení mívá kromě toho i pokoje pro ubytování pacientů.

5 Lékařskou péči lze rozdělit na základní a odbornou.
Obě jsou placeny buď prostřednictvím zdravotní pojišťovny nebo případně přímo pacientem. Odborná péče je péče s různými specializovanými vyšetřeními a zákroky- oční, ušní, krční, kožní, chirurgické, psychiatrické atd.

6 Základní lékařskou péči zajišťují praktičtí lékaři pro dospělé, praktičtí lékaři pro děti a dorost, lékaři pro ženy a zubní lékaři. Jejich úkolem je hlavně: -Léčebná pomoc při běžných nemocích a potížích -Provádění preventivních zdravotních prohlídek -Doporučování odborných vyšetření

7 Odpověz Jaké máme 2 druhy lékařské péče?
Jaké máme 2 druhy zdravotních zařízení? Jaké máme lékaře v základní péči? Kým bývá placena lékařská péče? Jaké máme aspoň 4 druhy odborné péče? Co mívá ambulance? Co má lůžkové zařízení na rozdíl od ambulance?

8 Zdroje Ilustrace:


Stáhnout ppt "Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045"

Podobné prezentace


Reklamy Google