Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : květen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : květen."— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : květen 2012 Název :VY_42_INOVACE_4.2.1 M8_ 35 Téma : Kapitálové životní pojištění Ročník : 8. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Prezentace blíže seznámí žáky s kapitálovým životním pojištěním. Materiál byl určen pro interaktivní tabuli a slouží jako pomůcka k výkladu základních pojmů z finanční matematiky. Cílová skupina: 8.ročník

3 Kapitálové životní pojištění

4 sjednává se pro případ smrti nebo dožití stejně vysoká částka pro obě pojistné události Většina smluv se uzavírá pouze do 60 let. pro co nejvyšší zhodnocení je doporučená doba trvání pojištění 10 let a více

5 Finanční prostředky od svých klientů pojišťovna investuje do různých nástrojů kapitálového trhu. Připsané výnosy tak mohou být proměnlivé, ovšem rozdíly mezi jednotlivými pojišťovnami nejsou nijak závratné.

6 Pojišťovna se zavazuje vyplatit konkrétní částku při dožití se konce pojištění. Náklady jsou započteny do pojistné sazby a tvoří část placeného pojistného. Pojistník je zároveň pojištěný.

7 Garantované zhodnocení je dnes srovnatelné s úročením spořicích účtů. Pojistné lze odečíst z daňového základu v maximální výši 12 000 Kč.

8 Příklad využití: Paní Eva, které je právě 38 let, chce mít jistotu v několika věcech: pro případ, že by se jí přihodilo nějaké neštěstí zajistit alespoň 300 tisíc korun pro své dvě děti od svých 64 let chce kromě státní penze dostávat minimálně 1 500 korun měsíčně (v dnešní hodnotě) chce ušetřit na daních

9 Jaká částka bude připsána paní Evě za první rok, podařilo-li se zhodnotit úspory úrokem ve výši 3,24 %.Paní Eva vkládá 1 000 Kč měsíčně. 12 * 1 000 = 12 000 Kč 3,24% ze 12 000 = 388,80 Kč Paní Evě se vklad za první rok zhodnotil o 388,80 Kč. Spořit bude 26 let.

10 Ilustrace – www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : květen."

Podobné prezentace


Reklamy Google