Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Celostátní síť pro venkov
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Společenská odpovědnost organizací
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Konference Programu Iniciativy Společenství EQUAL: „Od teorie k praxi – úspěšné příběhy“ Národní tematická síť - NTS Skupina C: Posilování sociální ekonomiky,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Finanční a rozpočtové právo
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Společenská odpovědnost a školy
Společensky odpovědné podnikání
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
UNGC Bělorusko na MPO – 5. prosince 2017 Společenská odpovědnost organizací (CSR) Ing. Pavel Vinkler, Ph.D. ředitel Odboru podnikatelského prostředí.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Úloha a postavení KI AKČR
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D. 23. dubna 2018
Odbor pro udržitelný rozvoj
Transkript prezentace:

Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality Rada kvality ČR

Rada kvality ČR „Rada kvality ČR je vrcholný poradní, iniciační a koordinační orgán vlády České republiky zaměřený na podporu rozvoje řízení a uplatňování Národní politiky kvality v ČR.“ Zdroj: Příručka CSR pro veřejnou správu

Rada kvality ČR a Společenská odpovědnost Výkonným orgánem Rady kvality ČR je Národní středisko podpory kvality. Zdroj: Příručka CSR pro veřejnou správu Aktivity Rady kvality ČR v oblasti CSR vycházejí z Národního akčního plánu společenské odpovědnosti organizací.

Národní cena ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj „Nezávislé expertní hodnocení organizací podnikatelského a veřejného sektoru za přínosy dosažené v oblasti společenské odpovědnosti a udržitelného rozvoje.“ Mezinárodní model „COMMITTED TO SUSTAINABILITY“ (Závazek k udržitelnosti) Vyvinuta dle modelu vytvořeného Evropskou nadací pro management kvality (EFQM) a UN Global Compact Zdroj: EFQM

Cena hejtmana za společenskou odpovědnost Regionální ocenění za uplatňování konceptu společenské odpovědnosti Realizuje Rada kvality ČR ve spolupráci s krajskými úřady a dalšími regionálními organizacemi Program běží od roku 2009 Současně zapojeno 5 krajů Podnikatelský sektor Veřejný sektor Obce Kategorie „Motivace méně zkušených organizací, aby nahlížely na CSR komplexně a implementovaly CSR do svých dlouhodobých strategií.“ Cílem je:

Ocenění za společenskou odpovědnost „Podnikáme odpovědně“ Program speciálně vyvinutý pro sektoru malého a středního podnikání a sociálního podnikání. „Inspirace prostřednictvím unikátních příběhů a přístupů jedinečných především zainteresovaností samotných majitelů a zakladatelů.“ Cílem je: Malý a střední podnik Rodinná firma Sociální podnik Kategorie

56 členů Platforma zainteresovaných stran CSR „Platforma je odrazem dobrovolné vůle organizací soukromého i veřejného sektoru vést diskuzi a dialog v oblasti společenské odpovědnosti.“ 56 členů

Národní informační portál o CSR „Oficiální portál České republiky věnující se společenské odpovědnosti organizací.“ www.narodniportal.cz

předsedkyně odborné sekce CSR a udržitelný rozvoj Rady kvality ČR Děkuji za pozornost! Ing. Lucie Mádlová, Ph.D. výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti a představitelka UN Global Compact v ČR předsedkyně odborné sekce CSR a udržitelný rozvoj Rady kvality ČR madlova@a-csr.cz  +420 604 948 496