KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice Anotace: výukový materiál pro králičí maso Vypracováno: I.pololetí 2012/2013
CHARAKTERISTIKA barva maso bledě růžové, jemně vláknité, netučné obsahuje větší podíl bílkovin, minerálních látek a vitamínů je lehce stravitelné a vhodné na dietní stravování chuť je mírně nasládlá natalienaty.blog.cz
SLOŽENÍ MASA Bílkoviny 20 až 21g Tuk 5 až 10 g Vitamíny řady B - B2, B6, B12 Minerální látky - draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek
DĚLENÍ KRÁLÍKA Hrudí Plec Hřbet Bok Kýta http://vladahadrava.xf.cz/maso.html
TRŽNÍ ČÁSTI Přední - hlava, krk, plece, hrudí Zadní - kýty, hřbet Vnitřností: játra, ledvinky, srdce, mozeček
TRŽNÍ ČÁSTI Hřbet Kýta 1 2. 1.www.toppotraviny.cz 2.www.mart-in.cz
TRŽNÍ ČÁSTI Plec rehak.i-team.cz
ZDROJ: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN: 978-80-7454-118-6