Krajina kolem nás Člověk a krajina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Přírodopis, Atmosféra Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Vodní elektrárna Voda přitékající přívodním kanálem roztáčí turbínu, která je na společné hřídeli s generátorem elektrické energie. Dohromady tvoří tzv.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Budeme lépe chránit zdraví lidí? Kontrola spalování odpadků – malý krůček vpřed.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Jaderná energie. Jestliže je jaderná energetika tak výhodná, proč se jich staví relativně málo ? ? ? ? ?
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
Generátor střídavého proudu. K primárním zdrojům elektrické energie řadíme uhlí, ropu, zemní plyn, vodu v přehradách a také jaderné palivo. Přeměna energie.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
ČOČKY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_32.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 7: Environmentální management v MSP.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_19 Název materiáluOchrana.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad spotřebu energie a zajištění kvality životního.
OXIDY. OXID SIŘIČITÝ ● Bezbarvý, jedovatý plyn ● Štiplavě zapáchá ● Vzniká při hoření síry ve vzduchu ● Vykytuje se v sopečných plynech ● Základní surovina.
TRANSFORMÁTOR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_32.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Přírodověda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Netradiční zdroje elektrické energie
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Ondřej Klement, Lukáš Stropnický, Pavel Kálal, Jakub Zemčík
Výroba elektrické energie
ELEKTRÁRNY.
Voda Základ života.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Energetický průmysl ČR
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): září 2011 Ročník: 5
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Stimulace tvořivosti – tvůrčí řízení a vedení lidí,
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_12
Autor: Mgr. Karolina Pátková
VY_32_INOVACE_CH.8A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.06_VZDUCH Název: Vzduch.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
VY_32_INOVACE_20 22 ÚČINNOST autor: Mgr. Miroslava Mahdalová
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
8. Základní ekologické pojmy, organismus a prostředí
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
Etická výchova – cesta a naděje pro budoucí generace
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
DUM_009_ / VYDMUCHOV / ĎURIŠOVÁ/ ČLOVĚK A PŘÍRODA/2012
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Soutěž Bohatství Země 2018 Geologická část Vojtěch Wertich
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Člověk a životní prostředí
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Člověk a životní prostředí
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Voda, vzduch Vodík, kyslík.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Transkript prezentace:

Krajina kolem nás Člověk a krajina

Vliv člověka na utváření krajiny Zásahy člověka nemusí krajinu vždy poškozovat. Vytváříme například parky, rybníky, vysazujeme lesy, vinice. Toto vše se může dít v souladu s přírodou.

Negativní vliv člověka na krajinu K životu potřebujeme mnoho dalších věcí i hodně energie. Výroba se uskutečňuje v závodech a elektrárnách. Ty někdy životní prostředí poškozují.

Průmyslové podniky kolem nás Postavené továrny a podniky dotvářejí krajinu. Snažíme se, aby nepoškozovaly životní prostředí.

Elektrárny Elektřinu se snažíme vyrábět v elektrárnách, které sice zasahují do krajiny, ale nevypouštějí do ovzduší škodliviny.

Vliv člověka na utváření krajiny Jaká je krajina našeho domova? Jak je poznamenaná lidskou činností? Co podle tebe krajině prospělo? Co jí naopak uškodilo? Jaké průmyslové závody a elektrárny jsou poblíž našeho domova? Poškozují životní prostředí?