Čivava , nejroztomilejší vykulené plemeno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kristýna Mašková Ragdoll.
Advertisements

Kokršpaněl.
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Holandsko a jeho symboly.
Jaguár americký.
Pes …a jeho plemena.
PSI.
Německý ovčák LORD.
Anakonda Velká.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Slovenský kopov.
MĚŘENÍ HUSTOTY.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Nártoun filipínský.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Hudební doprovod: Nino Bravo “América” Pochází z latinského slova argentum, stříbro, stejně jako jméno řeky Río de la Plata, která byla pro Španěly cestou.
Jednotky hmotnosti 5. ročník
Mexiko 2 mil km 2, 90 mil oby, španělština Řadíme ho do S AM kvůli jeho obchodním vazbám s KAN a USA – NAFTA Území MEX je oblastí starých indiánských kultur.
Název materiálu: GRAVITAČNÍ POLE – výklad učiva.
Bulteriér.
Psovité šelmy.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Kočka domácí. Historie Kočka domácí se pravděpodobně vyvinula z kočky divoké, a to z kočky plavé, kočky stepní a kočky divoké evropské. Domestikace kočky.
Název projektu: Živá příroda ve škole
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Zvláštnosti ve vývoji člověka Vypracoval: Pavel Maděrka Obor: Technické lyceum Třída: 1.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík.
MĚŘENÍ SÍLY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Plemena ovcí. Merino  Střední až větší tělesný rámec  Bílá barva  Beran rohatý, ovce bezrohá  Rouno uzavřené  Vhodné do nadmořské výšky 600 m  Ovce.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ PŘÍRODOPIS NA II. STUPNI ZV-LMP Téma:
OHMŮV ZÁKON Ohmův zákon vyjadřuje vztah mezi elektrickým odporem, napětím a proudem. Je pojmenován podle svého objevitele Georga Ohma. Zákon říká, pokud.
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Prezentace Boháčová Anna
PLAZI - ŠUPINATÍ (zajímavosti)
Živočichové u vody 3. ročník.
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_04
Sluneční soustava.
Atlas psů.
Prezentace Jiří Šebesta
REKORDY ZVÍŘAT.
MĚŘENÍ SÍLY Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
Rozloha: Obyvatelstvo: 13. největší stát Leží ve střední Americe U Mexika… Mexický záliv.
2. d MEXIKO.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Vypočítej tabulky a+b a b
PTÁCI – LETCI (MĚKKOZOBÍ)
Původ názvů států Latinské Ameriky
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

Čivava , nejroztomilejší vykulené plemeno PSÍ PLEMENA Čivava , nejroztomilejší vykulené plemeno

ČIVAVA odborně Čivava je nejmenší psí plemeno na světě, jehož jméno je odvozeno od největšího mexického státu Chihuahua, kde byl jeho výskyt poprvé doložen. Indiánské pověsti zmiňují čivavy jako ochránce zemřelých náčelníků na cestě do světa duchů. Není však známo, zda jej původně chovali místní obyvatelé Aztékové či Toltékové nebo zda se do Mexika dostal se španělskými obchodníky z Japonska nebo Číny. Čivava je ostražitý odvážný a hbitý pes s velkýma vztyčenýma ušima; hmotnost dospělého psa se pohybuje ideálně v rozsahu 1,5–2,5kilogramy, přijatelní jsou i psi pohybující se mezi 500 gramy a 1,5 kilogramu. Vyskytují se dlouhosrstí i krátkosrstí jedinci, barva srsti může být libovolná. Čivavy se dožívají věku až dvaceti let (obecně platí, že čím menší pes, tím delší život).První pes plemene byl oficiálně registrován roku1904. Čivavy se rodí s neúplně vyvinutou lebkou – tento jev se nazývá fontanela a můžeme ho spatřit pouze u tohoto plemene.

Zbarvení srsti Čivava existuje ve všech množných zbarveních. Nejvzácnější je merlo.

NAZDAR PŘÍŠTĚ! Zdroje: wikipedie, otevřená encyklopedie a google obrázky