Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Holandsko a jeho symboly.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Holandsko a jeho symboly."— Transkript prezentace:

1 Holandsko a jeho symboly

2 První symbol Sýry- Edammer (eidamský), Gouda (goudský) a mnoho dalších, krajových. Tyto tvrdé sýry se v posledních letech objevují i různě ochucené, S větším výskytem chovu ovcí a koz se do obliby dostávají

3 Druhý symbol Dřeváky- v Holandsku se do nich místní lidé obouvají už po staletí a dodnes jim slouží. Jsou pro holandsko velmi důležité.

4 Třetí symbol Tulipány- je známo přibližně 100 až 150 druhů tulipánů. Původní oblastí výskytu tulipánů je pravděpodobně Čína, konkrétně jižní svahy. Odtud se květina rozšířila (pravděpodobně obchodními karavanami) do Turecka, severní Afriky, Íránu, na východě do Japonska, A dále do Severní Evropy Zejména do Holandska

5 Čtvrtý symbol Jsou větrné mlýny-Holandsko je jak známo krajinou velmi rovinatou, mlýny zde uvidíte na každém kroku. Nejsou to ovšem pouze historické mlýny, které vás zde mohou okouzlit. V současné době je v Holandsku situováno přes tisíc funkčních mlýnů .

6 Konec prezentace Doufám že se vám malý výlet do Holandska líbil a děkuji za pozornost . informace z google a wikipedie.


Stáhnout ppt "Holandsko a jeho symboly."

Podobné prezentace


Reklamy Google