Frézování drážek ve šroubovici

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Frézování tvarových ploch
Advertisements

Frézování pomoci dělícího přístroje
Frézování drážek.
Frézování ozubených kol - test
Frézování závitů.
Frézování drážek ve šroubovici - test
Frézování drážek ve šroubovici
Upínání nástrojů a obrobků na frézkách
Frézování ozubených kol
Frézy, upínání nástrojů a obrobků - test
Základy frézování, druhy frézek - test
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění - test.
Deník příjmů a výdajů Průběžné položky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
ŘEZ JEHLANU ROVINOU OB21-OP-STROJ-KOG-MAT-S
Teorie frézování.
Technologie Teorie obrábění I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada22 AnotaceDruhy.
Elektroerozívní metody obrábění. jev založený na odebírání částic povrchových vrstev materiálů úběr materiálu je vyvolán periodicky se opakujícími elektrickými.
Frézování drážek, tvarových ploch, pomocí UDP - test.
9. ročník GONIOMETRICKÁ FUNKCE KOTANGENS OSTRÉHO ÚHLU PRAVOÚHLÉHO TROJÚHELNÍKU.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 31 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada38 AnotaceVýuka.
Podsoustružování, ševingování. Podsoustružování provádí se u tvarových fréz, závitníků větších průměrů a delších nástrojů vyžaduje se stálá geometrie.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Předmět:MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Anotace:Prezentace slouží jako pomůcka k seznámení se s učivem Pythagorova.
Broušení drážek a zápichů
VY_32_INOVACE_10_4_11.
Vrtání, vyhrubování, vystružování děr na soustruhu
Teorie soustružení - test
Frézování ozubených kol, drážek ve šroubovici - test
Základy soustružení.
Teorie soustružení - základní pojmy
Užití goniometrických funkcí
Tepelné zpracování - test
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění
Technologie – Měření a orýsování
Upínání nástrojů a obrobků na frézkách
Frézování drážek ve šroubovici
Frézování pomoci dělícího přístroje
VY_32_INOVACE_AUT2_13 Převodka řízení.
Komplexní čísla goniometrický tvar Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
Frézy, upínání nástrojů a obrobků - test
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
CZ.1.07/1.5.00/ SOUSTRUŽENÍ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Dokončovací práce - broušení na plocho
Pravoúhlá axonometrie
Rovnání a ohýbání.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ. 1
DRUHY ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_613
Otáčení pomocných průměten
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vlastnosti technických materiálů test
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Anna Červinková 16. Jednoduché stroje
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Měření v dílenské praxi
Frézky rovinné a speciální
Frézky rovinné a speciální
Broušení rotačních tvarových ploch
Závity.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ29 Excel – funkce Počet období.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Pythagorova věta – příklady
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
Konstrukce trojúhelníku - Ssu
Transkript prezentace:

Frézování drážek ve šroubovici

Frézování drážek ve šroubovici Šroubovité drážky se vyskytují na mnoha nástrojích a strojních součástech jedná se drážku určitého tvaru, která tvoří přeponu pravoúhlého trojúhelníku navinutého na válec šroubovice tedy vznikne, navineme-li těleso určitého profilu na válec pod určitým úhlem

Frézování drážek ve šroubovici Princip frézování: Posuvný pohyb obrobku je zabezpečován, tak jako při běžném frézování pomocí pohybového šroubu a matice.

Frézování drážek ve šroubovici Nástroj musí být orientován ve směru pohybu frézy. Jedná se tedy o úhel β a dosáhneme toho: vytočením stolu vytočením vřetene Vytočením stolu směr vytočení stolu závisí na směru stoupání šroubovité drážky způsob se používá u horizontálních frézek

Frézování drážek ve šroubovici Vytočením vřetene směr vytočení vřetene rovněž závisí na směru stoupání šroubovité drážky způsob se používá především u vertikálních frézek, seřízení stroje je rychlejší.

Frézování ozubených kol Pro výpočet ozubeného převodu používáme následující vztah:

Frézování ozubených kol Postup při seřízení: vypočítáme stoupání šroubovité drážky na obrobku vypočítáme úhel  upneme a seřídíme UDP upneme obrobek ( nejčastěji na předem zhotovený trn ) najedeme si nástrojem na střed obrobku provedeme dělení spočítáme převod ozubených kol sestrojíme jednoduchý nebo složený převod po vyfrézování první drážky se vrátíme zpět na začátek najedeme opět patřičnou hloubku a frézujeme další drážku provedeme kontrolu skutečného úhlu a stoupání šroubovice

Frézování ozubených kol Konstrukce jednoduchého a složeného převodu:

Použité zdroje: KOCMAN, Karel. Technologické procesy obrábění. Vyd. 1. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2011, 330 s. ISBN 80-7204-722-2. ŘÍČKA, Jaroslav a Vladimír BULLA. Technologie obrábění. Vyd. 1. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1979, 179 s. ISBN 80-7204-722-2. KOCMAN, K., PROKOP, K. Technologie obrábění. Brno: Akademické nakladatelství CERN Brno, s.r.o., 2001. 274 s. ISBN 80-214-196-2. PŘIKRYL, Zdeněk. Teorie obrábění. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1966, 227 s. Učební texty vysokých škol (České vysoké učení technické v Praze). LEINVEBER, Jan a Pavel VÁVRA. Strojnické tabulky: pomocná učebnice pro školy technického zaměření. 5., upr. vyd. Úvaly: Albra, 2011, xiv, 927 s. ISBN 978-80-7361-081-4. CHLADIL, Josef. Teorie obrábění: Příklady a cvičení. 1. vyd. Brno: VUT Brno, 1983, 64 s. Učební texty vysokých škol (České vysoké učení technické v Praze). ISBN 80-214-0370-5.